Currently Reading Tag

Door Sanne werd ik getagd voor de Currently Reading Tag! Deze tag gaat, zoals de titel misschien doet vermoeden, niet over welke boeken je nu aan het lezen bent, maar meer over je leesgewoontes en dergelijke. Ik vond het best leuke vragen en ik had al een tijdje geen tag meer gedaan, dus dankjewel voor het taggen Sanne!

book, vintage, and old afbeelding

Lees jij liever één boek, of meerdere boeken door elkaar?
In tegenstelling tot veel anderen die deze tag ingevuld hebben, vind ik het geen probleem om meerdere boeken door elkaar te lezen. Ik kan de verhaallijnen meestal goed uit elkaar houden en soms is het gewoon praktischer. Zo ben ik altijd in een ebook bezig (Seeker op dit moment) en lees ik ook altijd een fysiek boek (op dit moment Het Lot van Tien). Vroeger las ik soms nog wel meer boeken door elkaar!

Als je meerdere boeken door elkaar leest, hoe beslis je dan wanneer je gaat switchen van boek? Lees je een vast aantal pagina’s per boek? 
Dit gaat echt héél erg op gevoel. Soms heb ik gewoon even zin in het ene verhaal, en soms in het andere. En het komt ook wel eens voor dat ik geen fysiek boek bij me heb, maar wel een ebook. Ik lees absoluut geen vast aantal pagina’s per boek, want stel dat je dan op een heel spannend stukje zou ‘moeten’ stoppen. Brr daar krijg ik zowat de kriebels van haha.

Switch jij ooit van boekenlegger als je deels door het boek heen bent? 
Nee, alleen als ik mijn huidige boekenlegger kwijtraak (wat af en toe nog wel eens gebeurt omdat hij dan achter mijn bed valt of iets dergelijks).

Waar laat jij het boek dat je nu aan het lezen bent?
Op dit moment zit mijn boek in mijn tas, maar als ik dit artikel af heb haal ik hem eruit en ga ik lekker in bed lezen. Als ik klaar ben met lezen leg ik hem op mijn nachtkastje of hij blijft gewoon bij me in bed liggen, haha. Eigenlijk is het boek gewoon waar ik ben, want ik neem het bijna overal mee naartoe.

book, coffee, and vintage afbeelding

Wanneer lees jij het meest?
Ik lees heel veel in het OV en in bed voor het slapen gaan!

Hoelang lees jij vaak achter elkaar? 
Pff, dat is heel verschillend! Soms lees ik maar tien pagina’s achter elkaar, soms wel honderd. Het ligt er heel erg aan hoeveel tijd ik heb. Maar als ik in het OV zit, lees ik meestal zo’n vijftig bladzijden in drie kwartier.

Lees jij je hardcovers met dustjacket of haal je die eraf? 
Ik heb geen hardcovers met dustjacket, haha. Maar toen ik De Test las, haalde ik ze er wel af volgens mij. Zo’n dustjacket vind ik helemaal niet lekker lezen.

In welke positie lig/zit je als je leest?
In het OV zit ik gewoon rechtop haha, in bed lig ik meestal op mijn zij.

Neem jij het boek dat je nu aan het lezen bent overal mee naartoe?
Ja, dat doe ik eigenlijk altijd. Er zit standaard een boek in mijn tas, zelfs al is mijn tas al loeizwaar haha.

Hoe vaak update je je voortgang op Goodreads terwijl je aan het lezen ben? 
Ik ben echt een Goodreads-junkie! Ik vind het zo leuk om mijn status te updaten dat ik dit eigenlijk altijd doe als ik stop met lezen. Dat is dus best vaak, maar ik vind het gewoon leuk om te zien op hoeveel procent ik van het boek ben.

En dat waren de vragen alweer! Als je deze tag wil overnemen, nodig ik je van harte uit!

Welk boek zijn jullie op dit moment aan het lezen? 

Categorieën Tag

6 gedachten over “Currently Reading Tag

  1. Super leuke tag! Ik haal altijd de dustjacket wel van mijn boek af tijdens het lezen, want ik vind het en niet fijn om zo te lezen en ik vind het zonde om de dustjacket te kreukelen tijdens het lezen 🙂

  2. Ik lees op dit moment even geen boek. Las van de week to all the boys i’ve loved before uit en van het weekend als ik zin heb begin ik in city of heavenly fire!

    x

  3. Ik lees op dit moment “Written in my own heart’s blood” van Diana Gabaldon, en “De Japanse minnaar” van Rani Manicka (ben al op de helft en nog geen Japanner gezien!). Ik lees ook wel meerdere boeken tegelijk inderdaad 🙂

  4. Lekker leestempo heb je 🙂 Het is ook fijn als je ongestoord in de bus kunt lezen. Geen afleiding, je zit prima (meestal), en je hebt een bepaalde tijd voor de boeg, dus je kunt rustig doorlezen. Daarom vind ik het heel soms wel eens jammer dat ik nu minder dan een uur in de bus zit. Dat hakt echt in je leestijd 😦
    Ik ben nu eindelijk bezig met Elantris van Brandon Sanderson en ik geniet. Ik lees nu maar 20 of 30 minuten per dag. Dus ik doe er lekker lang over. Het lig ook wel aan het type boek, hoor. Een boekje over een busreizende kat (Casper, The Commuting Cat, te halen bij het Engelse boekwinkeltje bij de Munt in A’dam) had ik in een dag uit. Da’s een lekker niemendalletje voor tussendoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s