Het Lot van Tien – Pittacus Lore

Oh jongens, ongeveer vijf minuten geleden sloeg ik de laatste bladzijde van ‘Het Lot van Tien’ om, compleet verbijsterd. Het zesde deel in de Loriënkronieken heeft me weer zo ongeveer elke emotie laten voelen die er bestaat, en het idee dat ik nog een jaar moet wachten op het laatste deel kan ik bijna niet aan.

P1150444Ik wil uitgeverij A.W. Bruna hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar! 

Algemene gegevens
Titel: Het Lot van Tien
Auteur: Pittacus Lore
Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 285
Genre: Young Adult, Actie, Scifi
Serie: Loriënkronieken #6

Het verhaal
De invasie is begonnen. John, Nummer Vier, staat aan de frontlinie van de strijd in New York City. En net als zijn kansen lijken te keren ontwikkelt zijn vriend Sam, een mens, op onverklaarbare wijze een Erfgave – iets wat normaal gesproken alleen is voorbehouden aan Loriërs. En Sam is niet de enige.

Intussen zitten Zes, Marina en Adam vast in Mexico. De Mogadoren zijn massaal in de meerderheid en er is een wonder voor nodig om te ontsnappen.
De Garde is uitgedund, maar geeft de strijd niet op. Ze kunnen alleen overleven als het ze lukt de Mogadoorse leider uit te schakelen. Anders rest hun nog slechts één lot: totale uitroeiing.Ze pakten Nummer Een in Maleisië Nummer Twee in EngelandNummer Drie in Kenia en Nummer Acht in Florida. Ik ben Nummer Zes, maar dat doet er niet meer toe, want we zijn niet meer de enigen met Erfgaven.

Mijn mening
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo lekker in het verhaal kwam. Dat komt waarschijnlijk omdat het alweer flink aantal maanden geleden is dat ik het vorige deel, Wraak van Zeven, las. Ik was een aantal gebeurtenissen alweer vergeten en daardoor moest ik in het begin wel een aantal keer nadenken wie wie ook alweer was, of wat er nou allemaal gebeurd was.
Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, na een bladzijde of honderd, ging ik weer als een trein. De gebeurtenissen zijn eigenlijk het hele boek door ontzettend spannend en je wil steeds maar weten hoe het verder gaat. Je leest vanuit de ogen van John, Zes en Ella, en er wordt precies op de goede momenten van perspectief gewisseld. John staat aan de frontlinie van de invasie in New-York, Zes is samen met Marina en Adam in Mexico en Ella zit nog steeds vast bij Setrákus Ra op het ruimteschip de Anubis. Ik vind het heerlijk om uit drie verschillende perspectieven te lezen bij deze serie, want hierdoor kom je zoveel meer te weten!
Sowieso vind ik het een enorm pluspunt dat je in dit deel veel meer te weten komt over de geschiedenis van Loriën, Setrákus Ra en Pittacus Lore. Je krijgt echt een kijkje in de geschiedenis en dit zorgt ervoor dat je de gebeurtenissen in het ‘nu’ ook veel beter begrijpt.
Ik vond het stiekem helemaal niet leuk dat sommige ‘normale’ mensen nu opeens Erfgaven bleken te hebben, want dat vond ik juist altijd zo cool aan de Garde. Maar toen ik eenmaal de reden hierachter had gelezen vond ik het een stuk minder erg en klonk het juist allemaal heel logisch.
De laatste paar hoofdstukken zijn zo enorm spannend dat ik echt niet kon stoppen met lezen. Er gebeurt zo enorm veel dat mijn ogen over de pagina’s vlogen. De laatste bladzijde las ik echt met open mond en toen was het boek opeens uit. Verbijsterend las ik de bladzijde opnieuw want ik kon niet geloven dat dít het einde was. Hoe kan de auteur dit ons aandoen?! Het einde heeft echt een enorme cliffhanger en ik vind het echt enorm frustrerend dat ik nog een tijd moet wachten op het laatste deel. Frustrerend op een goede manier dan, want ik heb weer intens genoten van dit boek. Het Lot van Tien krijgt van mij vier sterren!
4 sterren
Het Lot van Tien is voor 17,50 te koop op bol.com
Koop bij bol.com
Wat vond jij van Het Lot van Tien? Vond je het einde ook zo enorm frusterend?

4 gedachten over “Het Lot van Tien – Pittacus Lore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s