1000 vragen aan jezelf #7

Vandaag beantwoord ik weer dertig persoonlijke vragen voor jullie! Het blijft leuk om in te vullen en ik leer mezelf er goed door kennen. Hopelijk blijft het voor jullie ook leuk om te lezen!

tumblr_n3nedt38dz1rjqfauo1_500

181. Zou je terug naar vroeger willen?
Af en toe wel, hoor. Vroeger hield niets me tegen en was ik zo onbezorgd en zelfverzekerd. En ik had zo ontzettend veel vrije tijd. Ook zou ik meer tijd met mijn oma’s willen doorbrengen. Dat zijn dingen die ik af en toe wel eens mis. Maar aan de andere kant heeft iedere leeftijd natuurlijk zijn charmes, en geeft het ‘volwassen’ zijn ook wel weer mogelijkheden.

182. Hoe egocentrisch ben je?
Ik ben volgens mij niet heel egocentrisch. Ik kan me goed inleven in iemand en ben dan volgens mij ook best een meelevend persoon. Aan de andere kant kies ik wel vaak voor mezelf en ben ik rechtvaardig naar mezelf toe. Dus ik zou niet snel iets doen wat ten koste gaat aan mezelf.

183. Op welke manier kom je het liefst tot rust?
Door te lezen, of bijvoorbeeld door een massage of een gezichtsbehandeling (als jullie dit lezen ben ik in de welness in Hotel van Oranje, dus dat zit wel goed. 😉

184. Voel je je weleens buitengesloten?
Vroeger meer dan nu, maar af en toen nog wel eens.

185. Waar pieker je vaak over?
Pff, meestal pieker ik over mijn toekomst; of het allemaal wel zo zal lopen zoals ik wil. Maar aan de andere kant ik wil ik ook gewoon zien hoe alles loopt.

186. Hoe zie je je toekomst?
Rooskleurig. Ik hoop journalist of (reis)documentairemaker te worden. En daarnaast wil ik graag blijven bloggen en lezen! Rond mijn dertigste wil ik pas kinderen en trouwen, daarvoor wil ik namelijk de hele wereld over reizen.

187. Waar viel je op bij je partner?
:’)

188. Op welk familielid lijk je het meest?
Ik ben een héle goede combi van mijn ouders haha. Mijn enthousiasme en perfectionisme heb ik van mijn moeder, mijn geduld en het lezen (en het ‘niet erg vinden om alleen te zijn’) heb ik van mijn vader.

189. Hoe breng je het liefst de avond door?
Aan de ene kant met een goed boek of een leuke serie/film, aan de andere kant met een héél goed feestje of concert.

190. Hoe onafhankelijk sta je in het leven?
Ik ben niet zo afhankelijk. Ik doe gewoon lekker waar ik zelf zin in heb.

191. Neem je vaak het initiatief?
Ehm, moeilijke vraag. Eerlijk gezegd denk ik dat andere mensen vaak het initiatief nemen. Maar soms doe ik het zelf ook wel, als ik iets graag wil.

192. Aan welk huisdier heb je goede herinneringen?
Natuurlijk aan Saar, maar die leeft gelukkig nog. Daarnaast heb ik goede herinneringen aan mijn konijnen Snuffie, Snuffie II en Bambi, en mijn (helaas overleden) katjes Joris, Tommie en Micky.

193. Staat er genoeg op je spaarrekening?
Nou, niet met het oog op mijn exchange naar Ierland volgend jaar, daar moet nog even had voor gespaard worden haha. Maar op zich staat er wel een bedrag op waar ik tevreden mee ben. Al kan het natuurlijk altijd meer.

194. Blijf je altijd wonen waar je nu woont?
Nee. Ik vind het fijn waar ik woon, maar ik wil hier niet mijn hele leven blijven. Geen idee waar ik eindig, misschien wel in het buitenland. Maar ik kan het maar moeilijk begrijpen als mensen hun hele leven in hetzelfde dorpje blijven wonen.

195. Ben je gevoelig voor kritiek?
Haha, ja heel erg. Daar staat mijn sterrenbeeld bekend om en mijn moeder blijft het ook maar zeggen. Ik kan slecht tegen kritiek en ik vat het altijd heel persoonlijk op. Gelukkig is het wel een stuk verbeterd ten opzichte van een paar jaar geleden, toen ik in de puberteit was. Ik probeer kritiek ook steeds meer te zien als feedback, en niet als een persoonlijke aanval.

196. Ben je bang voor iemand die je kent?
Nope, behalve karakters uit boeken haha.

197. Neem je vaak tijd voor jezelf?
Ja, elke avond probeer ik wel even tot rust te komen door een boek te lezen bijvoorbeeld.

198. Waar had je het laatste de slappe lach om?
Dat kan ik eigenlijk niet vertellen, want dat is niet zo aardig tegenover een iemand die ik ken. Maar diegene doet in ieder geval helemaal niet leuk tegen mij en zit me enorm dwars. En daar hadden we toen een grapje over gemaakt.

199. Geloof je alles wat je denkt?
Nee want ik denk heel vaak dat ik een speciaal iemand ben zoals de meeste karakters in boeken. En dat ik op mijn 11e/16e/18e daar achter zou komen, maar tot dusver ben ik nog steeds doodnormaal. Helaas.

200. Welk feest was legendarisch?
Pfoe, ik heb heel veel mooie feestjes meegemaakt. Woensdag had ik een Masquerade Ball en dat was écht heel leuk, maar ook  het uitgaan in Porto was zó geweldig, dat vergeet ik ook nooit meer!

201. Hoe goed ken je je buren?
De buren van mijn moeder ‘ken’ ik niet echt, maar ik weet wel wie het zijn en af en toe maak ik een praatje. De buren van mijn vader zijn wel heel leuk en daar hebben we ook af en toe een borrel mee.

202. Heb je vaak geluk?
Ik vind van wel, hoewel ik een beetje bang ben om het uit te spreken (alsof het dan weggaat, haha). Maar meestal komt alles wel op zijn pootjes terecht bij mij. Ik voelde me even een enorme geluksvogel toen ik werd ingedeeld bij mijn eerste keuze voor exchange.

203. Met welke vriendin verschil je het meest?
Moeilijk! Ik denk toch met Esmee, die heeft een heel ander leven dan ik (modellencarrière, stewardess), maar we kennen elkaar al vanaf dat we twee zijn en we zijn nog steeds goede vriendinnen.

204. Wat doe je anders dan je ouders?
Ehm, (nog) geen kinderen krijgen haha.

205. Waar krijg je energie van?
Leuke dingen en sporten!

206. Was je gelukkig als puber?
Ik was best een makkelijke puber volgens mijn ouders, maar ik was wel erg onzeker in die tijd en ik had het gevoel dat ik nergens echt bijhoorde. Totdat ik mijn huidige vriendinnengroepje leerde kennen.

207. Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?
Pfoe dat is wel lang geleden. Waarschijnlijk een keer met een slaappartijtje.

208. Waar dagdroom je graag over?
Dat alle verhalen uit boeken echt zijn.

209. Kijk je vaak achterom?
Haha niet echt volgens mij?

210. Wat weten de meeste mensen niet van jou?
Hmm, misschien dat ik piano speel? En veel mensen weten ook niet dat ik blog.

Dat was het weer voor vandaag. Fijne zondag iedereen! X

5 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #7

  1. Altijd leuk zo’n persoonlijke vragen. Net als jij heb ik het moeilijk met kritiek. Niet met het feit dat mensen kritiek op me hebben, maar ik trek het me steeds zo erg aan. Ik ben nu eenmaal een twijfelaar en barst niet van het vertrouwen. Daardoor kan ik het ook maar moeilijk geloven wanneer ik complimentjes krijg. Oh, ik ben trouwens iemand die nog steeds in haar geboortedorp woont. Dat pak ik dan weer niet persoonlijk op. Niet dat ik niet graag wat meer van de wereld zou zien hoor. Maar ik woon hier erg graag en vind het heel leuk dat ik dicht bij mijn familie en vrienden woon. Ik kan me dan weer moeilijk voorstellen dat ik hen maandenlang niet zou kunnen zien. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s