Water & Vuur – Victoria Scott

Al maanden was ik benieuwd naar het boek waarvan de flaptekst me zo aan de Hongerspelen deed denken. Al maanden stond het op mijn verlanglijstje en ik beloofde mezelf dat wanneer ik mijn TBR stapel iets verkleind had, ik deze mocht kopen  van mijn boekenbonnen. En toen kwam er opeens een geweldige Marktplaats deal voorbij. Ik haalde het boek op in Amsterdam en een dag later had ik hem uit. 

Algemene gegevens
Titel: Water en Vuur
Auteur: Victoria Scott
Uitgeverij: Leopold
Aantal pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Sciencefiction, Avontuur
Serie: Fire & Flood #1

Het verhaal
De zestienjarige Tella leeft in een afgelegen gebied omdat de frisse lucht beter is voor haar doodzieke broer Cody. Ze vindt het maar niets dat ze zo afgelegen leeft, helemaal niet omdat ze het drukke Boston gewend is.
Op een dag ontvangt Tella een geheimzinnige uitnodiging om deel te nemen aan de Zwavelloop: een race door vier ecosystemen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. De prijs is het Medicijn dat haar broer Cody kan redden.
Alle deelnemers krijgen een ei, dat tijdens de race uitkomt. In elk ei zit een Pandora, een speciaal gemanipuleerd dier, met gaven waarmee het de deelnemer kan helpen.
Tella twijfelt geen moment en begint aan de race zonder dat ze weet wat zich eigenlijk afspeelt in de jungle, en wat de motieven achter de race zijn. Maar Tella heeft maar één doel: het leven redden van haar broer, en van haarzelf.

Mijn mening
Ik had al een tijd geen boek meer gelezen die ik kon vergelijken met De Hongerspelen, Divergent of de Test, maar man wat had ik daar een behoefte aan. In het begin had ik een beetje moeite met de setting en Tella zelf. Ik was niet gewend dat zo’n soort verhaal zich niet in de toekomst of het verleden afspeelt, maar gewoon nu. Ik was dan ook best verward om te lezen over nagellak en smartphones. Maar eigenlijk heeft dat ook wel weer wat speciaals. Ook Tella vond ik in het begin een beetje irritant. Ze kwam op mij over als zo’n typisch modepopje wat niet vies wil worden en soms was ze ook heel traag van begrip. Uiteindelijk is dit heel slim gedaan van de schrijfster, want juist daarom verraste Tella mij in de rest van het boek, en uiteindelijk ging ik echt om haar geven. Ze is ontzettend grappig, haar humor kon ik echt waarderen.

Hetgeen wat dit boek echt onderscheid van de rest van zijn soort, is het Pandora-‘gedoe’. Iedere Deelnemer van de Zwavelloop mag een ei uitzoeken en daar komt een dier uit wat de Deelnemer moet helpen bij de Zwavelloop. Tella’s Pandora, Madox, is zó ongelofelijk leuk en schattig dat ik hem meteen heel diep in mijn hart sloot. Ook de andere Pandora’s vond ik allemaal heel leuk en lief, en ik ging bijna nog meer om de Pandora’s  geven dan om de Deelnemers, haha.

De romantiek die zich in het verhaal ontwikkeld, kwam naar mijn idee wel heel plotseling. Ik hoop dat dit in het vervolg iets beter uitgewerkt wordt, want ik had het idee dat dit er eigenlijk een beetje ingepropt werd ‘omdat dat bij al die boeken zo is’.

Het verhaal wordt alsmaar spannender en zeker als je wat meer komt te weten over de achtergrond van de Zwavelloop, komt de nieuwsgierigheid alleen maar meer. Het boek is ook ontzettend vlot geschreven waardoor je niet door hebt dat je echt door de pagina’s heen vliegt. Ik had het boek dan ook binnen een dag uit.

Water en Vuur is een ontzettend gaaf boek dat ik aan iedereen kan aanraden. Het is spannend, leest vlot, heeft originele elementen én je wil alleen maar meer! Ik wil ook echt snel het vervolg lezen, IJs & Steen, want ik wil echt weten hoe het verhaal zich verder ontwikkeld. Ik geef dit boek vier sterren!

4 sterren

Water & Vuur is voor €17,50 te koop bij bol.com

Koop bij bol.com

Wat vonden jullie van dit boek?

16 gedachten over “Water & Vuur – Victoria Scott

    1. Neee nog niet, maar daar ben ik zó benieuwd naar! Wil hem binnenkort gaan kopen want ik moet weten hoe het verhaal verder gaat haha!

  1. Dit boek staat ook echt al super lang op mijn verlanglijstje! Wat fijn dat je hem zo tof vond; nu heb je mij alleen maar nog nieuwsgieriger gemaakt 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s