Recensie: Verwoest Me – Tahereh Mafi

Een paar weken terug hebben jullie kunnen lezen hoe lyrisch ik was over Vrees Me, het eerste deel van de Touching Juliette serie. Niet lang daarna bood een meisje alle delen te koop aan op Facebook en zonder twijfel kocht ik ze over. Toen ze binnen kwamen zat ik midden in mijn tentamenweek, maar toen die over was begon ik gelijk in Verwoest Me. Ik was zó benieuwd, een boek geschreven uit het perspectief van Warner. En nee, het stelde me absoluut niet teleur.

Verwoest Me - Tahereh Mafi

Algemene gegevens
Titel: Verwoest Me
Auteur: Tahereh Mafi
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 128
Genre: Dystopie, Spanning, Romantiek
Serie: Touching Juliette #1.5

Het verhaal
Ik heb de reputatie opgebouwd van een koud, gevoelloos monster dat voor niets of niemand bang is en nergens om geeft. Maar dit alles is vreselijk misleidend. Want in werkelijkheid ben ik niet veel meer van een lafaard. Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond. Na de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen en de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden. Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan.

Mijn mening
Ik vind het altijd gevaarlijk als er boeken eerst uit vrouwelijke hoofdpersonages worden geschreven, en dan uit de mannelijke. Zo vond ik bij Samensmelting van Veronica Roth dat Four/Tobias als een ontzettende pussy over kwam (dat is ook de reden waarom ik het verhaal van Four niet wil lezen).

Bij Verwoest Me was ik daar ook een beetje bang voor, omdat Warner in Vrees Me overkomt als een monster. Toch heb je vanaf het begin al door dat er een rede moet zijn voor de beweegredenen van Warner. In Vrees Me merk je al dat Warner barsten begint te vertonen als hij bij Juliette in de buurt is, en daardoor raak je heel nieuwsgierig naar zijn achtergrond.

Ik vond Warner vanaf het begin al intrigerend. Ik weet niet precies hoe het kwam, maar hij kwam zo wanhopig over dat hij meteen mijn hart in sloop. Daarnaast is hij volgens mij ook heel aantrekkelijk, ook niet vervelend.

In Verwoest Me lees je dus uit de ogen van Warner, en thank god komt hij niet over als een pussy! Ik vind hem nog steeds even intrigerend als voor het lezen van Verwoest Me, misschien zelfs nog wel meer. Hij is zo mysterieus, zo wanhopig en zo.. echt. Ik vind dat Tahereh Mafi haar karakters zo levensecht maakt dat het bijna eng is. Dat heeft ze zo knap gedaan, want dit is echt een grote toevoeging aan het verhaal. Daarnaast schrijft Tahereh weer net zo mooi en beeldend als bij Vrees Me, alleen dan iets minder meisjesachtig.

Ik vind Verwoest Me echt een toevoeging op het verhaal en zou het dan ook zeker lezen als je bezig bent in de Touching Juliette serie. Het einde komt ook heel onverwachts, waardoor ik niet kan wachten om te beginnen in Breek Me, deel twee in de serie! Ik geef Verwoest Me vier sterren!

4 sterren

Verwoest Me is voor €10 te koop op bol.com
Koop bij bol.com
  Wat vinden jullie van de Touching Juliette serie? 

9 gedachten over “Recensie: Verwoest Me – Tahereh Mafi

  1. Wat is de leeftijdsgroep van dit boek? ik ben opzoek naar iets interessant voor nederlands maar op de één of andere reden keurt mijn docent al mijn boeken af vanwege de doelgroep…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s