Huiver – Maggie Stiefvater

Ik kocht dit boek in een opwelling van een meisje via Facebook. Ik had al veel gehoord over deze serie en het verhaal leek me best wel leuk. Ik heb nog niet héél veel gelezen over weerwolven, dus dit kon zeker geen kwaad dacht ik bij mezelf. En dat kon het inderdaad niet, want oh wat heb ik genoten van dit boek zeg!

huiver - maggie stiefvater

Algemene gegevens
Titel: Huiver
Auteur: Maggie Stiefvater
Uitgeverij: Moon
Pagina’s: 335
Genre: Fantasy, Mysterie, Young Adult
Serie: De wolven van Mercy Falls #1

Het verhaal
Al jaren doet Grace niets liever dan de wolven in het bos achter haar huis observeren. Er is één wolf met goudkleurige ogen – haar wolf – die haar hart sneller doet kloppen. Maar elk jaar verdwijnt hij bij het aanbreken van de zomer, om pas bij de eerste vorst weer tevoorschijn te komen.
Die zomer ontmoet ze Sam, een jongen met goudkleurige ogen die haar direct de adem beneemt. Hij is haar wolf, ze weet het, ze voelt het. Als de winter nadert moet Sam vechten omdat hij de wolf in hem voelt groeien, maar de
liefde van Grace niet wil verliezen.
bol.com

flaptekst huiver

Mijn mening
Het verhaal wordt vertelt vanuit twee perspectieven; die van Grace en die van Sam. Vanaf het begin weet je al dat er iets speelt tussen de twee, er is alleen één probleem: Grace is een mens en Sam een wolf. Uiteindelijk komen hun werelden samen en moeten ze een oplossing verzinnen om Sam zo lang mogelijk mens te houden zodat ze samen kunnen blijven.

Ik vond Grace en Sam allebei fijne personages om uit te lezen. Ze voelen overduidelijk veel voor elkaar en dat spat dan soms ook van de bladzijden af. Wel vond ik soms dat het ‘kussen’ wel iets gepassioneerder beschreven mocht worden, maar dat is natuurlijk echt een meidendingetje.

Hoewel het natuurlijk een liefdesverhaal is, zitten er gelukkig nog veel meer elementen in. Je komt veel te weten over de roedel waarin Sam leeft, zijn verleden en de verhalen van andere roedelleden komen goed aan bod. Dat vond ik heel erg leuk, want zo kom je veel meer in het verhaal.

Het verhaal is erg realistisch geschreven, ondanks dat het over weerwolven gaat. De setting is goed neergezet. Het verhaal speelt zich af in Minnesota, en de omgeving wordt rijkelijk beschreven. De bossen waarin Grace en Sam vaak te vinden zijn zag ik zo voor me, dan doe je het als schrijven goed naar mijn mening!

Mijn favoriete personages? Dat zijn overduidelijk Isabel en Olivia. Isabel is de typische ‘high school bitch’ en ik heb vaak om haar opmerkingen moeten lachen. Olivia is de beste vriendin van Grace, en is gewoon ontzettend lief en schattig. Twee tegenpolen dus, maar die uiteenlopende personages zorgde wel voor een uniek verhaal.

Eindoordeel
Ik vond dit boek echt heel erg leuk en ben erg benieuwd naar het volgende deel. Het eindigt namelijk nogal abrupt waardoor ik wel met wat onbeantwoorde vragen achterbleef. Ik vond het verhaal lief geschreven, vooral als je uit de verliefde ogen van Sam las. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden die van romantische verhalen met een spannend en fantasy element houden. Ik geef dit boek vier sterren.

4 sterren

3 gedachten over “Huiver – Maggie Stiefvater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s