Fluister – Maggie Stiefvater

Huiver, het eerste deel van de Wolven van Mercy Falls serie, las ik echt jaren geleden. Ik vond het toen best een leuk boek en wilde de serie graag nog uitlezen, maar ik was er nooit echt aan toegekomen. Tot nu! In de zomervakantie las ik eindelijk het tweede deel: Fluister.

Image result for fluister maggie stiefvater

Algemene gegevens
Titel: Fluister
Auteur: Maggie Stiefvater
Uitgeverij: Overamstel Uitgevers
Aantal pagina’s: 319
Genre: Young Adult
Serie: De Wolven van Mercy Falls #2

Het verhaal
Dit is het verhaal van een jongen die een wolf was, en van een meisje dat een wolf werd…

Een paar maanden geleden was Sam het mythische wezen. Híj had de aandoening die niemand beter kon maken. Van hém was het lichaam dat een mysterie was, te vreemd en mooi, en onbegrijpelijk. Maar terwijl het lente wordt en de anderen zichzelf blijven, ben ik de enige die niet lekker in mijn vel zit. Met de naderende warmte zullen de overblijvende wolven snel hun vacht verliezen en terugkeren in hun menselijke lichamen…

Sam is mens in de zomer, en wolf in de winter. Grace is menselijk, maar heeft haar hart verloren aan Sam. Hun liefde voor elkaar is sterk, maar de natuur is sterker. Sam en Grace zullen moeten vechten om bij elkaar te blijven, waarbij Grace een riskant geheim moet bewaren over haar eigen welzijn, terwijl Sam worstelt met dingen uit verleden…

Mijn mening
Ik las het eerste deel van deze serie drie(!!) jaar geleden en was dus een beetje bang dat ik alles vergeten zou zijn. Gelukkig kwam ik er wel achter dat ik de hoofdlijnen van het verhaal nog wel wist, maar in het begin had ik wel een beetje moeite met herinneren wie wie ook alweer was, en sommige bij-personages was ik ook gewoon compleet vergeten. Gelukkig werd hier wel een beetje rekening mee gehouden, en werden de gebeurtenissen van het vorige boek verweven met het verhaal nu, zodat het langzaam weer terugkwam wie wie ook alweer was, en wat er allemaal gebeurt was.

Je leest het verhaal uit meerdere perspectieven en dat vond ik eigenlijk wel fijn. Als het verhaal alleen uit Grace of Sam verteld zou worden, zou het naar mijn mening al snel saai worden. Dat is ook gelijk mijn grootste ‘probleem’ met dit boek: er gebeurt gewoon niet zoveel. Het was nergens echt spannend, er gebeurde niet echt veel en iedereen loopt maar een beetje om elkaar heen te draaien en af te wachten.

De liefde tussen Sam en Grace vond ik ook helemaal niet gepassioneerd. Ze zouden voor elkaar sterven en dat heb je ook echt wel door als lezer, maar ik vóélde gewoon niet zoveel. Er was gewoon niet zoveel passie en ik vond het eigenlijk maar vlak geschreven.

De liefde was dus niet gepassioneerd en er gebeurde niet veel in het boek, maar gek genoeg las het wel als een trein. Ik had het boek echt binnen anderhalve dag uit en dat verbaasde mezelf eigenlijk nogal. Ik vond het verhaal namelijk niet echt spannend, ik gaf niet echt om de personages (behalve Isabel, zij is echt top) en ja, ik vond het gewoon niet echt geweldig. Maar toch las het heerlijk door en kon ik gewoon even mijn verstand op nul zetten.

Heel lastig dus om dit boek te beoordelen, maar omdat het zo lekker doorlas en ik wel getriggerd ben om het laatste deel nog te lezen, geef ik dit boek drie sterren. Verwacht alleen geen super spannend boek met heel veel actie, want dat is dit absoluut niet.

 

Fluister is los helaas niet meer leverbaar, maar de hele serie Wolven van Mercy Falls is voor maar €10,95 te koop als omnibus!

Koop bij bol.com

Heb jij boeken van Maggie Stiefvater gelezen? Wat is jouw favoriet? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s