Review: Essence The Gel Nail Polish

We kennen het probleem denk ik allemaal: nagellak die al na één dag chipt omdat we hem ergens tegenaan stoten e.d. Een oplossing hiervoor is gelnagels nemen bij een salon. Maar: duur. Té duur als je het mij vraagt. Natuurlijk heb je ook goedkopere opties zoals Sensationails (thuis gelnagels zetten met behulp van een speciale lamp), maar ook dat vind ik vrij prijzig. Gelukkig komt Essence nu met de oplossing. Zij brachten een base- en topcoat uit die het gelnagel-effect zouden geven waardoor je nagellak tot wel 60% langer blijft zitten. Mijn zusje testte het voor jullie uit!

2015-06-01 16.14.38

Allereerst breng je een laagje basecoat aan. Je merkt heel erg verschil met een gewone nagellak, want de basecoat is wat stoperiger en droogt ook een beetje mat op. Hij droogt erg snel en hierna is het tijd voor twee laagjes gewone nagellak. Mijn zusje ging hier voor een prachtige lichtblauwe-parelmoer kleur van Kiko.  Als deze laagjes gedroogd zijn, breng je de topcoat aan. Deze is heel vloeibaar en er zit veel op het kwastje (let op: soms een beetje té veel!). Alles droogt lekker snel gelukkig.

2015-05-28 21.35.53

Zo zagen de nagels van mijn zusje eruit toen alles er net op zat. Daarna heb ik om de dag een foto van haar nagels gemaakt, omdat je zo goed het effect kan zien. Zou hij echt 60% langer blijven zitten?

Essence Gellak

Zoals je ziet zijn we lekker creatief geweest met foto’s nemen haha. Op dag 5 begon de nagellak echt te chippen (zie middelvinger), maar voor de rest zat het er echt nog prima op. Daarnaast heeft Valerie in de dagen dat ze de nagellak droeg een hockeywedstrijd gespeeld, getraind en een feestje gehad. Dus ook onder deze ‘ruigere’ omstandigheden blijft de nagellak relatief lang zitten.


Bovenstaande foto laat de nagellak zien toen hij er precies een week op zat. De pink en middelvinger beginnen te chippen, maar de rest zit er nog vrijwel perfect op.

Met gewone nagellak zie ik na één á twee dagen al chips of beschadigingen, bij de Essence The Gel Nail Polish kwam er pas na vijf dagen een kleine chip in de lak. Misschien niet verbluffend lang, maar zeker langer dan normaal!

Ik vind het fijne nagellak en gebruik het vaak. Het is handig voor als je weinig tijd hebt om je nagels te doen in een bepaalde week, want de nagellak blijft zeker een week goed zitten!

Essence The Gel Nail Polish base- en topcoat zijn voor €2,59 per stuk te koop bij Kruidvat filialen.

Wat vinden jullie van gellak?   

7 gedachten over “Review: Essence The Gel Nail Polish

  1. Ik vind de gel’look’ echt tegen vallen, maar het is zeker een oké alternatief om je nagellak wat langer mooi te laten zitten. Helaas gaat hij er bij mij na 2á3 dagen nog af 😦

    1. Jaa, ik vind ook niet echt dat je verschil ziet tussen gelnagels en gewone nagels, maar hij blijft wel langer zitten en dat vind ik heel handig omdat ik nogal lui ben haha. :’)

  2. Ik heb hier al zooo vaak mee in mijn handen gestaan, haha :p Maar telkens weer teruggezet omdat ik het niet geloofde dat hij veel langer zou blijven zitten dan gewone nagellak. Je hebt me wel overtuigd! Mijn normale nagellak begint ook na 1/2 dagen al te chippen en na een week ziet het er gewoon niet meer uit (ja, soms ben ik te lui om het er af te halen :’D)

  3. Ziet er goed uit, maar meestal draag ik een kleurtje toch maar twee dagen en wissel dan om. Als het gel effect heel mooi was geweest had ik het overwogen, maar helaas…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s