WWW Woensdag #1 | o.a. Levensbloed & Jihad van Liefde

Ik zag dit leuke artikel op de blog van Melissa voorbij komen en ik was meteen fan. In WWW is het de bedoeling dat je elke woensdag drie vragen beantwoord: wat heb je als laatst gelezen, wat ben je nu aan het lezen en wat ben je van plan als volgende te gaan lezen. Omdat ik natuurlijk best veel lees (of dat in ieder geval probeer) leek het me leuk om via deze wijze een soort overzichtje te maken van waar ik elke week mee bezig ben!

WWW Woensdag voorblad.pngGoed, in deze nieuwe serie zal ik elke woensdag dus de volgende drie vragen beantwoorden, en ook wat over de boeken zelf vertellen:

Welk boek heb je onlangs gelezen?
Welk boek / welke boeken ben je momenteel aan het lezen?
Welk boek ben je van plan om hierna te gaan lezen?

Welk boek heb ik onlangs gelezen?
Afgelopen week werkte ik twee dagen in de VU Boekhandel, waar het in de winkel zelf vaak heel rustig is. Af en toe zijn er wat klanten, maar de rest van de dag zit je eigenlijk maar een beetje te wachten tot er klanten komen. Daarom las ik in deze twee dagen maarliefst drie boeken! Het waren wel dunne boekjes, maar dat telt ook vind ik! Het was totaal niet mijn genre, want ik las één wetenschappelijk essay, een gedicht over Molenbeek en een boekje vol korte verhalen. Het wetenschappelijke essay was Staat van Nederland van Bas Heijne. Ik gaf het boekje twee sterren, want ik moest me er echt doorheen worstelen en het was gewoon niks voor mij.

Het gedichtenboekje was Antigone in Molenbeek. Dit was een heel lang gedicht over een meisje wiens broer terrorist was. Hij is doodgeschoten door de politie en omdat hij terroristische daden heeft verricht mag hij niet begraven worden, tot frustratie van zijn zusje. Ik vond het boekje, ondanks het zware onderwerp, maar niks. Ik vond de manier van schrijven niet fijn dus gaf ik het ook twee sterren.

Het laatste boek was een klein boekje vol verhalen die de auteur schreef over zijn leven, en het leven met zijn vrouw die omgekomen is bij de aanslagen in Brussel. Dit boek vond ik echt enorm aangrijpend. De auteur is zelf van Marokkaanse afkomst en zijn vrouw was dat ook. Dit boekje schetst dat ook Marokkaanse mensen net zo slachtoffer zijn van terrorisme als mensen van een andere afkomst. Jihad van Liefde greep mij enorm aan en bood me een ander perspectief op de actuele situatie met terrorisme. Ik ben heel dankbaar voor dit perspectief! Ik gaf Jihad van Liefde vier sterren.

Welke boeken ben je momenteel aan het lezen?
Op dit moment ben ik twee boeken aan het lezen. De eerste is Levensbloed van Gena Showalter, het tweede deel in de Eerste Leven serie. Het is een recensie exemplaar van HarperCollins en tot nu toe vind ik het boek ‘wel leuk’, maar het pakt me niet heel erg en ik merk dat ik het moeilijk vind om het boek steeds weer op te pakken.

levensbloed.png

Recent ben ik begonnen aan STAGS van M.A. Bennett. Dit is een recensie exemplaar van Meis & Maas en het boek klonk best lekker spooky, perfect voor deze tijd van het jaar dus. Ik ben nu ongeveer op één vijfde en ik vind het tot nu toe erg vermakelijk! De lezer wordt in ieder geval heel nieuwsgierig gemaakt voor wat er nog komen gaat.

Welk boek ben je van plan om hierna te gaan lezen?
Pfoe, dit is een moeilijke want er staan nog héél veel leuke boeken op mijn lijstje. Sowieso ga ik snel beginnen aan Wonderland, want ik doe mee aan de blogtour rondom dit boek. Ook ben ik gevraagd om een early review copy van Monster te lezen, het nieuwe boek van Michael Grant dat aansluit op de Gone serie. Hier is ook een deadline voor en deze ‘moet’ ik dus ook snel gaan lezen! Geen straf natuurlijk, want ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek. Daarnaast moet ik ook nog steeds Vogelvrij lezen van Sebastian de Castell van uitgeverij Meis&Maas, en dat wil ik snel doen, want het boek is zó mooi!

Zo, dat was de eerste WWW op mijn blog! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen, ik vind het in ieder geval heel leuk om te schrijven. Hopelijk heb ik volgende week, bij de volgende WWW, weer een heleboel nieuwe boeken om over te vertellen!

Welk boek ben jij op dit moment aan het lezen? 

Een gedachte over “WWW Woensdag #1 | o.a. Levensbloed & Jihad van Liefde

  1. Heee een WWW-artikel, leuk! Het is een populair artikel zie ik haha, een aantal bloggers zijn er inderdaad ook mee begonnen. Toen ik ‘m zelf tegenkwam bij een mede-blogger was ik er ook gelijk fan van! Vind het echt een leuk artikel om te schrijven en te lezen bij anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s