Dubai #3

Onze laatste volle dag in Dubai is misschien wel mijn favoriet, vooral omdat we zoveel deden. Overdag bezochten we de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. We stonden op de 124e verdieping en zagen een uitzicht dat niet in woorden te beschrijven is. Daarna gingen we nog het oude gedeelte van Dubai in waar we weer een boottochtje maakten. ‘S avonds reisden we af naar de woestijn om een prachtige zonsondergang te zien. Kijk snel mee!

IMG_2281

We begonnen de dag wederom met een heerlijk ontbijtje (steeds als ik dit typ denk ik terug aan de lekkere yoghurt en broodjes die ze daar hadden, haha). Het was vroeg, want we wilden op tijd weg richting de Dubai Mall, waar de entree was van de Burj Khalifa. Ik was echt heel opgewonden om hier naartoe te gaan, het hoogste gebouw ter wereld is namelijk niet zomaar wat! De Burj Khalifa is 829.8 meter hoog, en het observatiedek waar wij heen gingen is op de 124e verdieping.

Maar eerst dronken we nog een lekker kopje koffie (en ik een homemade ice tea) bij een superleuk tentje waarvan ik de naam ben vergeten #dom.

IMG_2106.JPG

Toen we bij de Burj Khalifa aankwamen bleek er eerst iets mis te zijn met onze tickets. Die bleken namelijk niet in het systeem te staan. Ik stresste hem gelijk, want ik zag het hele plan alweer in duigen vallen. Gelukkig was het snel opgelost, met dank aan een super aardige werknemer die het bij allerlei mensen ging navragen. We konden dus naar boven!

IMG_2107.JPG

Het gebouw van binnen is echt heel mooi en modern, en de liften zijn super snel. Je gaat namelijk met meer dan 12 meter per seconden omhoog. We waren dus binnen een minuutje al boven. Ik had verwacht dat deze snelle lift dan ook erg pijn zou doen aan mijn oren, maar je voelt er amper iets van. Eenmaal boven stapten we vol verwachting de lift uit en het observatiedek op. En ja hoor, het uitzicht was adembenemend.

IMG_2114IMG_2137IMG_2145IMG_2167IMG_2183

Prachtig toch? Het is het beste te beschrijven zoals mijn vriend het zei: ‘it’s like you’re looking down on skyscrapers’. En dat was het ook echt, we keken neer op wolkenkrabbers en dat was echt zo bizar!

Na denk ik wel honderd foto’s gemaakt te hebben liepen we nog even rond in de souvenirwinkel, maar natuurlijk was alles enorm overpriced. Wel kocht ik nog een mooie ansichtkaart voor in mijn reisboekje. Bij de Dubai Mall stapten we op de rode lijn van de Big Bus om naar het oude centrum van Dubai te gaan. Hier waren we woensdag al kort geweest, maar het leek ons leuk om er wat meer van te zien. We stapten uit bij de halte waar je op een traditionele Arabische boot een cruise kon maken. Terwijl we over het water voeren aten we een ijsje en genoten van de jazzmuziek aan boord. Het was wederom weer een geweldige ervaring!

IMG_2211

IMG_2218

Na deze boottocht hadden mama en ik allebei ontzettend honger, want we hadden eigenlijk sinds het ontbijt al niks meer gegeten. We hadden ook niet heel veel tijd om iets te eten, want we moesten al bijna de bus hebben richting het verzamelpunt waar de bus naar de woestijn zou vertrekken. We kochten dus bij een tentje snel een chicken wrap (die overigens heerlijk was) en renden weer terug naar de bushalte, waarna ik erachter kwam dat ik mijn Rayban zonnebril die ik van Audun voor mijn verjaardag heb gekregen nog in het restaurant had laten liggen. Ik dus weer terugrennen over de souk, waar ik ongeveer wel tien keer ‘hey sexy lady, oelalaaa Shakira’ heb aan moeten horen. Gelukkig hadden de mensen van het restaurant mijn zonnebril gevonden en bewaard, dus al die benaderingen van die marktlui kon ik wel aan.

Maar goed, de bus kwam maar niet, dus namen we een taxi richting Wafi, waar de bus zou vertrekken richting de woestijn. We namen nog twee Duitsers mee die ook die kant op gingen dus bij elkaar kostte dit ritje ons echt bijna niks. Ik had super veel zin in de woestijn excursie en dat bleek ook terecht, want de zonsondergang die we tegemoet reden was prachtig:

IMG_2237IMG_2246IMG_2251IMG_2254

We stopten bij een soort Arabisch fort, waar van alles te doen was. Zo kon je kameelrijden, henna laten zetten, met een valk op de foto en allerlei souvenirs kopen. Het was echt een magisch fort, met allemaal mooie lichtjes in combinatie met de woestijn. Ik zal het nooit vergeten!

IMG_2287

Natuurlijk moest er weer een fotoshoot gedaan worden in het zand, en ook bij de kamelen maakte ik een leuk kiekje:

Na deze leuke foto’s genomen te hebben namen mijn moeder en ik samen een ritje op de kameel, en we lieten henna zetten. Ook kocht ik nog een leuk souvenirtje voor in mijn kamer.

IMG_2290IMG_2292IMG_2297

Rond zeven uur reden we weer terug naar waar de excursie begon. Vanaf hier namen mama en ik een taxi naar huis, waardoor we lekker op tijd voor ons laatste diner terug waren in het hotel. We besloten een curry en kofta te delen, en dit was allebei heel erg lekker. Ik mis het eten van het hotel echt wel!

Daarna gingen we terug naar de hotelkamer omdat ik nog aan een schoolopdracht moest werken, meh. Ook dronken we nog een roseetje en gingen daarna op tijd naar bed, want de volgende dag hadden we een vermoeiende reisdag voor de rug.

Al met al was Dubai echt een onvergetelijke ervaring! Ik zou iedereen aanraden hier naartoe te gaan, omdat je echt in zo’n andere wereld terechtkomt. Aan de ene kant is alles super modern en nieuw, maar er zijn ook gebieden in de stad waar je echt dat authentieke gevoel krijgt en waar alles nog met de hand gedaan wordt. Het is ook een hele gevarieerde stedentrip geweest, want we hebben veel in de bus gezeten, rondgelopen, boottochtjes gemaakt, winkelcentra en markten bezocht én een woestijnuitstapje gemaakt. Er is dus echt genoeg te doen voor zeker vier dagen.

Ik zou graag nog eens terug gaan naar Dubai, want er is nog genoeg dat ik niet heb gezien! Maar eerst ga ik andere delen van de wereld ontdekken. 🙂

Zou jij graag naar Dubai op vakantie willen? 

2 gedachten over “Dubai #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s