The Cage – Megan Shepherd

Voor YALFest aankomende zondag wil ik graag van elke auteur nog een boek lezen. Ik denk dat dat helaas niet meer gaat lukken, maar ik ben in ieder geval goed op weg! Zo las ik afgelopen week The Cage van Megan Shepherd, een boek waar ik eigenlijk niks van wist, en waar ik zomaar in begon te lezen zonder verwachtingen.

The cage 1 - The CageAlgemene gegevens
Naam: The Cage
Auteur: Megan Shepherd
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 352
Genre: Scifi, Young Adult
Serie: The Cage #1

Het verhaal
Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Verwanten; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Verwanten en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op…

Mijn mening
Ik had de achterkant van het boek, op aanraden van Sanne, niet gelezen en begon dus eigenlijk helemaal blanco aan het verhaal. Dat was leuk, want zo voelde ik ook de verwarring die de hoofdpersonages voelde, maar aan de andere kant had ik ook het gevoel alsof ik heel erg in het diepe was gegooid, op een iets minder fijne manier. Ik snapte in het begin namelijk niks van het verhaal en vond het allemaal wel erg vaag.

Het verhaal wordt verteld vanuit alle zes de jongeren, maar het meeste lees je uit het perspectief van Cora. Haar vond ik leuk. Ze was stoer en ze nam niet zomaar aan dat ze voor altijd in The Cage moest blijven; zij wilde als enige echt moeite doen om te ontsnappen. De rest van de personages vond ik maar een beetje oppervlakkig. Ze hadden van mij iets meer de diepte in gemogen, want ik had het gevoel dat ik ze niet echt leerde kennen.

Verder vond ik het verhaal wel steeds leuker worden naarmate ik meer snapte waar het over ging. Maar het hele verhaal door bleef ik wel een soort van wtf? gevoel houden. Ik weet nog steeds niet echt of dat goed of slecht is. Maar veel elementen vond ik gewoon een beetje random gekozen.

Het einde is wel erg spannend en er komt ook nog een goede plottwist aan die ik niet aan zag komen. Dat vond ik wel erg leuk. Daarnaast ben ik heel benieuwd hoe het volgende deel zal gaan, want net als met dit boek heb ik daar eigenlijk geen idee van.

Omdat dit boek zoveel verwarring bij me opwekte, maar ik het wel leuk vond, krijgt The Cage van mij drie sterren!

3 sterren

The Cage is voor €7,99 als ebook te koop en voor €15 als paperback

Koop bij bol.com

Wat vonden jullie van dit boek? 

2 gedachten over “The Cage – Megan Shepherd

  1. Wat je zegt is zeker waar, ik las onlangs ook het tweede deel en vond het persoonlijk beter. De andere personages werden wat meer uitgediept en het was allemaal ook veel duidelijker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s