Favorite Fictional Boyfriends #2

Een héle tijd geleden – lees: september vorig jaar – schreef ik een artikel over mijn favoriete jongens/mannen uit boeken en tv shows. De jongens die ik toen beschreef hebben nog steeds een speciaal plekje in mijn hart, maar in een jaar tijd kan je begrijpen dat er ook weer een heleboel nieuwe jongens op het toneel zijn verschenen. Daarom vandaag een update van mijn favorite fictional boyfriends!

Afbeeldingsresultaat voor fictional boyfriends

Rhysand – Hof van Mist en Woede
Ehm, ja. Als je Hof van Mist en Woede hebt gelezen snap je vast wel waarom ik als een blok ben gevallen voor de duistere Rhysand. Hoewel hij in het begin van de serie een beetje overkomt als de bad guy heeft hij een klein hartje en is hij gewoon óntzettend knap. De dingen die hij doet lieten mijn hart echt sneller kloppen! Helaas bestaat er geen ‘echte’ versie van Rhys maar gelukkig zijn er superveel getalenteerde mensen die fanart van hem hebben gemaakt:

Afbeeldingsresultaat voor rhysand

Aaron Warner – Touching Juliette
Vanaf het eerste boek van de Touching Juliette serie, eigenlijk gewoon vanaf het eerste moment dat Aaron werd geïntroduceerd, was ik door hem geïntrigeerd. Het was niet per se dat ik meteen als een blok voor hem viel, maar ik zag meteen dat er méér achter zijn harde personage zat en ik was gewoon gefascineerd. Door de boeken heen kreeg ik echt een mega crush op hem en tot op de dag van vandaag is hij echt één van mijn favorieten!

Sebastian – Reign
Ik heb het al vaker over Sebastian, ofwel Bash, gehad, maar hij blijft gewoon zó leuk! Ik mis Reign echt enorm en hoop dat het nieuwe seizoen snel uitkomt. Ik ship Mary en Sebastian sinds de eerste aflevering al keihard en nu komen ze volgens mij héél langzaam weer bij elkaar. Bash is enorm lief en zorgzaam, maar kan tegelijk ook heel goed vechten en is heel loyaal en slim. Perfection als je het mij vraagt.

Image result for sebastian reign

James Castairs – De Helse Creaties
Dit jaar las ik De Helse Creaties van Cassandra Clare en werd ik verliefd op James, ofwel Jem. In deze boeken zijn er eigenlijk twee jongens, Jem en Will, en hoewel ik Will ook heel leuk vond was hij naar mijn mening een beetje te arrogant. James is lief en zorgzaam en ik was vanaf het begin eigenlijk al ‘team’ Jem.

Image result for james carstairsAshallyn darkmyr Tallyn – Iron Fey serie
Oké bovenstaande naam is een beetje lang, maar ik heb het natuurlijk over Ash uit de Iron Fey serie van Julie Kagawa. Hoewel ik hem in het begin best wel een grote douchebag vond, raakte ik wel snel tot hem aangetrokken, al helemaal toen je steeds meer van zijn zorgzame karakter ging zien.

En dat waren mijn favoriete fictional boyfriends van het moment! Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jouw favoriete jongens in boeken. Laat het me weten in de reacties! 

4 gedachten over “Favorite Fictional Boyfriends #2

 1. Helemaal met je eens als het gaat om Ash! Verder vind ik Elias Veturius (An Ember in the Ashes) en Cal (Red Queen) ook personages die in dit soort lijstjes horen 🙂

 2. Ik heb de fascinatie met bad boys nooit echt begrepen. Ik kan alleen maar hopen dat het betekend dat men zijn fantasieën uitleeft en in het echte leven gewoon kiest voor een normale partner. Want he is niet normaal om te vallen voor iemand die je een douchebag vindt, of die nare dingen doet met bepaalde mensen. Of ‘normaal’; laat ik dan zeggen ‘niet gezond’.
  Deadpool. Is hij een bad boy? Mja. Nee. Ja. Nee! Ja. Ik bedoel: hij maakt mensen dood. Erg dood. Dus. Hij is ook niet echt boyfriend material. Zelfs niet fictief. 😛
  Pfoe. Laat me even terugdenken aan wie ik in het verleden leuk vond. En die fictief was. Er zijn zat personages die ik erg leuk vind, maar ik ben bang dat dat zowel mannen als vrouwen leuk vind, en daar zit dan totaal geen aantrekkingskracht bij, op dezelfde manier waarop ik me aangetrokken voel tot bijvoorbeeld mijn gozer. 😦 Best jammer, eigenlijk. Maar tegelijk denk ik dat ik daardoor ook erg kan genieten van een goedbedacht personage dat inderdaad een enorme douchebag is.
  Natuurlijk zit er wel een ‘maar’ aan mijn verhaal, maar dat wordt te ingewikkeld voor een reactie op een leuke, doordachte blogpost met lijst van aan te raden boeken en series. (Toch maar eens aan Reign beginnen …)

 3. Rhysand & Aaron horen ook bij mijn favo’s. (Ze zijn zo leuk <3).
  Verder hoort Puck/Robin Goodfellow er ook bij (Ash vind ik beter bij Meghan passen, maar jongens met humor zijn gewoon awesome). En Raffe uit Angelfall – ook weer door zijn humor, al is hij wat… droger? (Dat klinkt niet helemaal goed, maar ik weet er even geen ander woord voor, haha). Morpheus uit Splintered is ook tof.

  (Ik heb nog wel meer favo mannelijke personages, maar weet niet of ze echt vriendjesmateriaal zijn – bijv. Kaz Brekker uit List & Leugens).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s