Ik luisterde voor het eerst een audioboek

Audioboeken waren dingen waar ik me nooit zo mee bezig hield. Boeken hoorde je te lezen vond ik, in plaats van te luisteren. Maar toen ik laatst voor mijn boekenclub The Great Gatsby moest lezen, en ik gewoon géén tijd had om te lezen, besloot ik het toch maar eens te proberen. En wow, het beviel me beter dan gedacht!In het begin was het een beetje wennen om te luisteren naar een zware mannenstem die mij een verhaal vertelde. Maar de twee grootste voordelen heb ik hieronder voor jullie op een rijtje gezet.

 • Omdat The Great Gatsby in het Engels op Youtube stond, was het fijn dat de inspreekstem voor elk personage een apart stemmetje deed. Zo snapte ik het verhaal meteen veel beter.
 • Je kan naar een audioboek luisteren terwijl je andere dingen doet: fietsen, opmaken, opruimen, ontbijt klaarmaken, noem het maar op! Zo luisterde ik het boek veel sneller dan normaal.
 • Als je tegelijkertijd meeleest met het boek, verbeter je je Engels ontzettend. Vooral omdat je moeilijke woorden hoort in plaats van alleen maar leest.

Het is mij echt heel goed bevallen en ik denk dat ik het zeker vaker ga doen. Ik heb op Youtube even gezocht naar gratis audioboeken, en heb ze hieronder geplaatst. The Great Gatsby is trouwens echt een aanrader, weet ik uit ervaring haha.

Luisteren jullie graag audioboeken?

4 gedachten over “Ik luisterde voor het eerst een audioboek

 1. Hmm, idee. Mijn gozer moet al heel lang van mij 1984 lezen. Misschien is een audiobook iets voor hem. Goeie tip! Kan hij luisteren terwijl hij naar huis loopt.

   1. We hebben ook de film 1984, en hoewel ik die al twee keer gezien heb, is dit er echt eentje waar je eerst het boek van moet lezen. Maar als je dus ooit de kans krijgt, om 1984 te zien (met John Hurt) doen!
    (En heb je Animal Farm al gelezen/geluisterd? Ook heel goed.)

 2. Mijn ex luisterde altijd de Harry Potter audioboeken voor het slapen gaan. Ik vond het wel heel leuk om te luisteren, maar over het algemeen lees ik toch liever zelf een boek 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s