Places I want to go: Edinburgh

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Places I want to go artikel maakte! In de serie Places I want to go… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Deze keer de hoofdstad van Schotland: Edinburgh! Ik weet eigenlijk niet waarom ik deze stad nog niet eerder heb behandeld, want ik wil hier al héél lang heen.

Beautiful view of the city of Edinburgh | 19 Reasons Why Scotland Must Be on Your Bucket List. Amazing no. #12:

Toen ik een tijdje geleden ging zoeken naar universiteiten waar ik misschien heen zou willen volgend jaar, belandde ik op één of andere manier snel bij de University of Edinburgh. Het gebouw is echt adembenemend mooi, net Harry Potter, maar omdat de VU geen contracten heeft met deze universiteit kost het me al bijna €10.000 aan collegegeld (voor 5 maanden). Studeren in Edinburgh wordt op deze manier dus echt te duur, maar ik blijf nog steeds wegdromen bij de plaatjes van de uni. Mocht ik ooit een keer naar Edinburgh gaan, dan wil ik hier zeker heen om een kijkje te nemen.

Maar natuurlijk is er nog veel meer te doen en te zien in Edinburgh! Het is een oude stad, dus er is veel historie te vinden. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Edinburgh is Edinburgh Castle. Dit is een kasteel gebouwd op een vulkanische rots. Ik ben gek op kastelen dus als ik dit hoor begint het al gelijk te kriebelen.

Edinburgh Castle, Scotland - I get to see this in the late spring!:

En dat is niet het enige kasteel in Edinburgh. Je hebt ook nog the Palace of Holyroodhouse. Dit paleis is ook gebouwd op een rots en ziet er ook prachtig uit. Het doet me persoonlijk een beetje denken aan Hogwarts, maar dan in het klein! De tuinen van dit paleis schijnen ook ontzettend mooi te zijn.

Edinburgh wordt ook wel het Athene van het Noorden genoemd, omdat op de heuvel Calton Hill een Griekse Akropolis is gebouwd. Zo te zien biedt deze heuvel ook prachtig uitzicht over de rest van de stad.

En nog iets om te doen waar je misschien op het eerste ogenblik niet aan denkt: een bezoekje aan The Elephant House! Hier schreef J.K. Rowling onder andere het allereerste deel van Harry Potter. Het café is daarom tot op de dag van vandaag een plek die veel Harry Potter liefhebbers bezoeken.

Ben jij wel eens in Edinburgh geweest? Wat vond je ervan? 

8 gedachten over “Places I want to go: Edinburgh

  1. Edinburgh is zoooo mooi ❤ Ben er een aantal jaar geleden geweest en wil heel graag nog eens terug! Het beklimmen van Arthur's Seat is echt een aanrader. Ook heb ik een Haunted Underground Tour gedaan, een wandeling door de ondergrondse gangenstelsels onder Edinburgh. Heel spannend, maar ook heel interessant en mooi 🙂

    1. Hee Sjoukje, wat toevallig! Superleuk om te zien dat jij ook blogt (ik zag je laatst voorbij komen op de blog van Teske, trotse mama hier, hahaha!)
      Ik ga je blog zeker volgen 🙂
      Liefss

  2. Edinburgh is echt geweldig! Ging er een paar jaar geleden met vrienden naartoe, echt puur genieten! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s