Een lesje ‘steun je lokale boekhandel’ gegeven door boekhandelaren

De lokale boekhandel wordt veel besproken deze week. Een plek waar elke lezer graag naartoe gaat. Misschien met een specifiek doel, vaak ook om lekker rond te struinen tussen de boekenkasten en je te laten verrassen door al die mooie verhalen. Weet je niet zo goed welk boek bij je past, of zoek je een geschikt cadeau? Dan zijn wij, de gepassioneerde boekhandelaren, nooit ver weg: wij doen niets liever dan klanten adviseren en samen het perfecte boek vinden. Maar boekhandels hebben het moeilijk. En onze klanten zijn degene die ons kunnen helpen om te blijven bestaan. In dit artikel leggen we je graag uit hoe.

winkelnonfictie

Het belangrijkste dat we je willen meegeven:

Om je lokale boekhandel te steunen, koop je alleen bij je lokale boekhandel!

Er wordt minder gelezen, er wordt op andere manieren gelezen en er wordt meer online gekocht. Dat laatste gebeurt vaak bij – zoals Buwalda het onlangs mooi omschreef in zijn column – ‘Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden’. Of zoals hij bij ons genoemd wordt: die bolle blauwe. We zullen het beestje maar gewoon bij zijn naam noemen: Bol.com. Ontzettend handige website, zeker, maar de grootste concurrent van de lokale boekhandel. Bol maalt niet om een boek meer of minder, wij wel. 

En dat is wat mensen mogelijk niet doorhebben. Het gebeurt ons vrijwel dagelijks dat een klant ons recht in ons gezicht zegt “ja, dan kan ik het net zo goed bij Bol bestellen” als we een boek niet op voorraad hebben in de winkel. Een steek in het hart van de boekverkoper en vaak ook het begin van een moeizaam proces om de klant uit te leggen dat er geen enkel voordeel is van bestellen bij Bol ten opzichte van je eigen boekhandel. 

Dit komt voornamelijk door twee belangrijke dingen die niet iedereen weet:
– Nederland heeft een Wet op de vaste boekenprijs. Alle Nederlandstalige boeken hebben een vaste prijs (uitzonderingen/aanbiedingen daargelaten). Een nieuw uitgekomen Buwalda is bij elke webwinkel even duur als bij je boekhandel.
– Nederland heeft één landelijk magazijn waar alle boeken opgeslagen liggen: het Centraal Boekhuis. De boekhandel bestelt uit dat magazijn, voor zowel de voorraad als de directe bestellingen van een klant. Elke andere (web)winkel bestelt ook uit dit magazijn. Bestellen bij je eigen boekhandel, online of in de winkel zelf, is dus net zo snel. De meeste boeken zijn vanuit het landelijk magazijn binnen 24 uur leverbaar, dus de volgende dag nog in huis. 

Nu is er Bookaroo. Een initiatief waarbij je als klant de lokale boekhandel steunt met het gemak van online bestellen uit je luie stoel. Want ja: de meeste mensen die online boeken kopen willen de lokale boekhandel wel steunen, mits dat net zo ‘makkelijk’ is als bestellen bij Bol. Het concept van Bookaroo is simpel: de consument plaatst een bestelling en die wordt uitgezet bij boekhandels in de buurt. De boekhandel kijkt of dit boek op voorraad is en als dat het geval is versturen ze het. Daarbij draagt de boekhandel 5% commissie af aan Bookaroo, logisch, want zij moeten ook ergens geld vandaan halen om te bestaan. De boekhandelaar pakt het boek zelf in en gaat daarna met het pakket naar het postkantoor. Daar laat die het boek als het tegenzit voor €6.95 verzenden. Goedkoper alternatief is het boek bezorgen, want dat is het voordeel van een boekhandel in de buurt. Hierbij wordt alleen snel vergeten dat dit tijd en personeel kost. 

Mede doordat het tijdrovend is en door de commissie die we moeten afstaan, hebben wij als boekhandelaren gemixte gevoelens over Bookaroo. Aan de ene kant is het fantastisch als mensen die normaal gesproken via de bolle blauwe boeken zouden bestellen, dat nu via Bookaroo zouden doen. We juichen natuurlijk elk initiatief van harte toe dat rekening houdt met boekverkopers en de boekhandel. Maar op het moment dat onze eigen vaste klanten via Bookaroo gaan bestellen, gaat het mis. Want dan betalen wij commissie die we anders niet zouden betalen, plus de verzendkosten, tijd en personeel om de pakketjes een voor een handmatig in te pakken en op te sturen. Tijd die we veel liever steken in het helpen en adviseren van klanten in de winkel, want dat is waar we goed in zijn. 

Daarnaast hadden veel boekhandels al een webshop waar je kunt bestellen en waar het personeel in de winkel geen tijd aan kwijt is, maar waar je wel je eigen boekhandel mee steunt. Als voorbeeld nemen we even de boekhandel waar wij werken: Libris Venstra. Zoals de naam al doet vermoeden zijn wij aangesloten bij Libris, een samenwerking van wel 180(!) zelfstandige ondernemers van boekhandels. Op onze website bestelt de klant boeken die vanaf het Centraal Boekhuis worden opgestuurd. Daarbij geldt bij alle Libris winkels: voor 23u besteld, de volgende dag thuisbezorgd. En gratis verzending al vanaf 15 euro. Als je dan toch geen tijd hebt om gezellig bij ons langs te komen, is het dus ook gewoon mogelijk om bij ons te bestellen en je boek snel in huis te hebben. 

Buwalda, die we al eerder noemde, komt vanmiddag in onze winkel signeren. Dat heb je online dan weer niet. Net zoals de gepassioneerde adviezen en gesprekken die wij en onze mede-boekhandelaren graag met je voeren. Onze dag kan niet meer stuk na een leuk gesprek met een klant over een boek dat we beide mooi vonden. Of nadat we een klant een boek aangeraden hebben en die enthousiast met dat boek onze winkel verlaat. We doen er alles aan om het voor jullie zo fijn mogelijk te maken, maar we hebben jullie wél nodig om hiermee door te kunnen gaan. 

Liefs,
Je favoriete boekhandelaren
Rowan & Aimee 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s