Waarom Evermore mij helaas teleurstelde

Sinds het moment dat ik Everless uitlas, keek ik al uit naar het vervolg. Het eerste deel van deze duologie stond in de top vijf beste boeken die ik vorig jaar las, dus ik had hoge verwachtingen van Evermore, het tweede en laatste boek in de duologie van Sara Holland. Helaas wist Evermore mij niet zo te pakken als Everless dat deed..

IMG_6639

Algemene gegevens
Titel: Evermore
Auteur: Sara Holland
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 304
Genre: Fantasy, Young Adult
Serie: Everless #2

Ik wil uitgeverij Blossom Books bedanken voor het recensie exemplaar. Het ontvangen hiervan heeft mijn mening op geen enkele manier beïnvloed.

Het verhaal
Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.
Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Mijn mening
Ik zal met de positieve punten beginnen, want hoewel ik Evermore dus niet zo geweldig vond als Everless, zijn er zeker een paar goede punten te noemen. Ten eerste, de cover. Ik vind de cover van Evermore echt prachtig gemaakt. Alleen hiervoor wil ik het boek al in mijn boekenkast hebben! Stiekem vind ik deze cover nóg mooier dan de cover van Everless.

Daarnaast vind ik de schrijfstijl van Sara Holland erg fijn. Haar zinnen zijn mooi en poëtisch, maar niet langdradig. Het boek leest vlot door en dat komt denk ik grotendeels door de fijne schrijfstijl van Holland. Het verhaal vond ik namelijk erg langdradig. Jules gaat samen met Liam op zoek naar waar ze vandaan komt en hoe ze Caro, de Tovenares, kan stoppen, maar deze zoektocht is lang en saai. Er gebeurde gewoon vrij weinig. Alleen de laatste vijftig bladzijden vond ik erg spannend en die las ik dan ook in een ruk uit, maar helaas duurde de aanloop naar het spannende gedeelte naar mijn mening te lang.

Iets anders waardoor ik erg teleurgesteld was, is dat het concept ‘tijd is bloed is geld’, wat Everless zo ontzettend origineel maakte, nauwelijks terugkwam in dit boek. Natuurlijk wordt er nog steeds betaald met bloedijzers en komt er een paar keer naar voren dat de rijken eeuwen hebben om te leven, maar verder komt het concept nauwelijks naar voren. Zo jammer, want mede daardoor onderscheidde Everless zich zo van andere YA-fantasy boeken. In Evermore is de originaliteit dus een beetje weg en komen er meer en meer YA-cliché’s naar voren.

Daarnaast ontwikkelt Jules zich nauwelijks als een karakter en snap ik nog steeds niet goed hoe ze haar magie nou gebruikt, dus dat was ook een beetje jammer. Ze hoort de almachtige Alchemist te zijn waar iedereen bang voor is, maar ze komt nou niet echt op me over als een badass personage waar je bang voor moet zijn. Ook haar magie doet steeds niet wat ze wilt en is verzwakt, waardoor ik niet echt snapte waarom iedereen zo huiverig over haar deed.

Nee, Evermore was het helaas niet voor mij. Naar mijn mening had Everless beter een standalone fantasy kunnen blijven. Everless was namelijk wél heel cool en die zou ik dan ook iedereen aanraden om te lezen. Evermore daarentegen voegde naar mijn mening helaas niet veel toe en daarom krijgt Evermore twee sterren.

2 sterren

Evermore is voor €19,99 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Heb jij Everless en Evemore al gelezen? Hoe denk jij over deze duologie? 

4 gedachten over “Waarom Evermore mij helaas teleurstelde

  1. Ik hoor echt van heel veel mensen slechte reviews, neemt mijn zin om het boek te lezen een beetje weg ! Zo jammer want ik vond Everless echt wel goed! Ik ga gewoon mijzelf wijsmaken dat everless een standalone is, tadaaa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s