Mijn leesdoelen voor 2019

Het is niet te geloven, maar 2019 breekt morgen al aan! Geen beter moment dus om een paar leesdoelen op te stellen voor het nieuwe jaar. Ik heb altijd veel plezier in het opstellen van leesdoelen, omdat ik merk dat dit echt een steuntje in de rug is tijdens het lezen. Dit jaar heb ik weer iets andere doelen dan vorig jaar, maar een aantal doelen zijn ook hetzelfde gebleven.

open book lot

1. 55 boeken lezen
In 2018 zette ik mijn doel op vijftig boeken lezen, maar dit doel haalde ik eigenlijk met gemak. De teller staat nu zelfs al op 65! Toch wil ik mezelf niet teveel druk op leggen want het lezen moet niet als een verplichting gaan voelen. Ook schrijf ik vanaf maart mijn masterscriptie waar waarschijnlijk veel tijd in gaat zitten. Daarom besluit ik dit jaar mijn leesdoel íets hoger te zetten dan vorig jaar, maar wel nog goed haalbaar. 55 boeken it is!

2. Meer boeken uit andere genres dan Young Adult lezen
Als ik kijk naar de boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen, is ongeveer 85% Young Adult. Dit is ook nog steeds mijn favoriete genre, maar ik merk wel dat nu ik iets ouder word, ik ook graag andere boeken ga lezen. Zo vond ik de literaire boeken Wees Onzichtbaar en Pachinko allebei prachtig. Ik wil in 2019 zeker meer literatuur lezen, naast Young Adult. Ook wil ik graag wat meer non-fictie boeken lezen met betrekking tot duurzaamheid en persoonlijke groei.

3. Meer ongelezen boeken uit mijn boekenkast lezen
Afgelopen week heb ik eens een kritische blik op mijn boekenkast geworpen en alle boeken die ik waarschijnlijk niet meer ga (her)lezen, ga ik verkopen of naar de kringloop brengen. Ik ga namelijk over een maand samenwonen met mijn vriend, en dan wil hij ook wat ruimte in mijn boekenkast opeisen, haha. Ook vind ik het wel lekker om dan met een schone lei te beginnen, en dus alleen boeken in mijn boekenkast te hebben die ik daadwerkelijk nog wil gaan lezen, of die gewoon veel voor mij betekenen. Dit jaar wil ik ook zeker meer uit mijn eigenlijk boekenkast lezen, want er staan nog zoveel ongelezen titels in waar ik al jaren niet aan toe kom, maar waar ik nog wel heel benieuwd naar ben! Ik wil dit jaar dus meer tijd vrijmaken om dit soort boeken te lezen.

4. Mijn favoriete boeken herlezen
Dit stond vorig jaar ook al op mijn lijstje met doelen, maar toen heb ik helaas maar drie boeken kunnen herlezen: de eerste twee delen van de ACOTAR serie en het eerste deel van Harry Potter. Dit jaar wil ik echt meer favoriete boeken gaan herlezen, waaronder de rest van de Harry Potter serie, de Edelsteentrilogie en de Kronieken van de Onderwereld. Ik hoop echt dat dat dit jaar beter gaat lukken!

Ik laat het hier even bij. Ik wil ook niet té veel doelen opstellen, want dan wordt het al gauw weer een verplichting en dat is wel het laatste wat ik wil! Ik heb in ieder geval weer veel zin in een nieuw leesjaar vol mooie boeken!

Wat zijn jullie leesdoelen voor 2019? Of doe je niet aan leesdoelen? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s