Bullet Journal voor december

Hoi! Ik heb al een hele tijd niks van me laten horen. Waardoor dat precies kwam weet ik niet, maar ik denk dat het een combinatie was van een drukke studieperiode en een enorme winterdip waar ik mee aan het struggelen ben. Maar goed, vandaag weer eens een blogje! Het is december en dat betekent dat ik al helemaal in de kerstsferen ben. Ik luister al dagen kerstliedjes, bij mijn moeder heb ik de kerstboom al opgezet en ook mijn bullet journal is helemaal in kerstsferen. Ik laat jullie graag zien hoe ik mijn bullet journal voor december heb ingericht!

img_6051

Het is vanzelfsprekend (voor mij) dat het thema van december kerstmis is in mijn bujo. De krans die je linksboven ziet tekende ikzelf en is geïnspireerd op de video van Diana. De rest van de plaatjes komen van Pinterest, behalve het roodborstje, die had ik nog in mijn bakje liggen en komt uit het krantje van de boekenweek van 2018. Ik vond een roodborstje wel bij het winterse thema passen. 🙂 De stickers zijn allemaal van Aliexpress en de gouden stickers zijn van de stationary collectie van Diana. De washitapjes heb ik afgelopen week bij Flying Tiger gekocht! Rechtsboven in de hoek gebruikte ik wat kerst inpakpapier.

bujo december

Voor deze maand besloot ik mijn maandoverzicht en habit tracker op één pagina te doen.   Dit gaat zo eigenlijk prima, want ik track eigenlijk maar zes habits die ik niet perse op één hele pagina hoef te doen. Dus ik denk dat ik dit nog wel vaker ga doen! De feestdagen maakte ik groen en voor de rest kleedde ik het nog wat gezelliger aan.

img_6053

De pagina waar ik mijn werkuren in bijhoud is nooit mijn favoriet want hij is altijd best saai, maar het werkt wel. Misschien dat ik volgend jaar iets anders ga doen maar het is gewoon praktisch en dat is ook belangrijk! Voor mijn moodtracker maakte ik deze maand een kerstboom (dat is in ieder geval wat het moet voorstellen, haha) en ik denk dat het er heel leuk uit gaat zien als hij helemaal ingekleurd is!

img_6054

Omdat het december is wilde ik wel wat kerstige dingetjes erin doen. Links maakte ik een lijst met kerstfilms die ik nog graag wil zien. Ik weet niet of het me lukt om ze allemaal te kijken, maar het is wel leuk om bij te houden zo! Ik probeerde ook nog zelf popcorn te tekenen haha. Rechts maakte ik een verlanglijstje voor kerst. Het is altijd een heel gedoe met gescheiden ouders want ik wil natuurlijk niet dat ze hetzelfde kopen. Dus stuur ik altijd nog twee afzonderlijke lijstjes naar hun toe. Maar dit is in ieder geval een lijstje met alles wat ik graag zou willen! Er staan ook vooral dingen op die ik echt nodig heb.

img_6055

Oké, deze bladzijden zijn nog best wel leeg, maar hier wil ik dus mijn beste herinneringen van 2018 gaan invullen en mijn goede voornemens van 2019. Ik heb nog niet echt over goede voornemens nagedacht, vandaar dat er ook nog niks ingevuld is.

img_6056

Ook deze pagina’s zijn nog best leeg. Ik maak elke maand een lijstje met welke boeken ik heb gelezen en omdat De Oversteek wel 1000 pagina’s had deed ik daar wat langer over dan een gemiddeld boek, haha. Het was wel echt een geweldig boek trouwens, echt een aanrader! Op de rechterpagina ga ik een lijstje maken met leesdoelen voor 2019. Ik moet nog even nadenken over doelen die ik wil gaan nastreven, dus als je tips hebt, laat het me weten! Ik ga denk ik ook nog een wrap up maken van de leesdoelen van 2018, maar ook daar ben ik nog niet aan begonnen.

Dat was mijn bullet journal opzet voor december! Ik vind vooral de voorpagina en het maandoverzicht heel leuk, daar krijg ik echt kerstvibes van! Ik heb al een nieuwe bulletjournal gekocht voor 2019. Deze is nog niet helemaal vol, maar het lijkt me wel heel leuk om 2019 in een heel nieuw boekje te beginnen. Ik heb wel weer de MUS gekocht trouwens, want deze vind ik gewoon heel fijn werken.

Houden jullie een bullet journal bij en zo ja, hoe doe je dat?

Een gedachte over “Bullet Journal voor december

  1. Ha, hoi! Leuke bladzijdes! Die van de werkuren brachten wel herinneringen naar boven. Ik hield het altijd bij op losse blaadjes. Destijds hingen die ergens achter de kassa, in de ouwe winkel. Sommige dingen veranderen ook niet.
    Mijn bullet journal ligt al een poosje stil, maar onze gezamelijke journal, metr bujo trekjes, werk ik elke week bij. Hij is wel strakker, en echt practisch. Geen moodtrackers, maar wel een overzicht van TV series die we volgen. Geen ‘memories’ pagina, maar wel master task lists voor zaken die nog in huis moeten gebeuren.
    Zelfs mijn werknotitieblok gebruik ik op een bujo manier, met lijsten van taken die gedaan moeten worden, die ik meeneem naar de volgende lijst als ze nog niet gedaan zijn. Dat werkt ontzettend goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s