Ik keek Élite in één dag en dit vond ik ervan

Het was al lange tijd geleden dat ik écht verslaafd was aan een tv-serie, maar toen ik laatst aan de Spaanse serie Élite begon, was het weer raak. Ik keek alle acht afleveringen binnen een dag en eerlijk is eerlijk: ik kan nu al niet wachten op seizoen 2. Ik vertel jullie graag meer over deze fantastische serie!

elite, spain, and tvshow afbeelding

Élite volgt het verhaal van elf studenten die naar de elitaire school gaan. Drie van deze studenten komen uit de middenklasse en zijn dus niet per se rijk, maar omdat hun eigen school ingestort is hebben ze een beurs gekregen voor de elitaire privé school Las Enchinas. De drie nieuwe studenten zorgen voor een hoop oproer in de school, vooral omdat sommige rijke studenten het maar moeilijk kunnen accepteren dat er armoedzaaiers naar hun school gaan.

Je volgt het verhaal vanuit het heden en het verleden. Het heden speelt zich af in een verhoorkamer, waar alle karakters omstebeurt verhoort worden door een rechercheur. Het verleden vertelt het verhaal van de gebeurtenissen daarvoor. In de eerste aflevering kom je erachter dat er iemand vermoord is, en in de afleveringen die daarop volgen kom je steeds een beetje meer te weten over hoe het zover is gekomen, en wie het slachtoffer is.

De serie is eigenlijk een soort combinatie tussen Gossip Girl en How To Get Away With Murder, maar dan dus Spaans. Ik stoorde me helemaal niet aan de taal, ik vond het juist iets toevoegen! En omdat het Europees is voelde het ook veel echter en dichterbij.

Tot op het eind van het seizoen wist ik niet wie de moordenaar was. Ik had wel mijn vermoedens, maar dat had ik eigenlijk bij iedereen. En bijna iedereen had ook een motief. De uiteindelijke moordenaar kwam voor mij dan ook echt als een verrassing.

elite and elite netflix afbeelding

De diversiteit in de show is echt top. Van een moslimgezin tot verschillende LGBT personages, er komt echt van alles aan bod. Dat vond ik heel fijn om te zien en maakte de show nog echter. Eigenlijk vond ik alle karakters heel erg tof en ook hoe alle verhaallijnen in elkaar verweven waren vond ik heel goed gedaan. Alles heeft met elkaar te maken, hoe verschillend sommige personages ook mogen lijken.

Het enige wat ik niet zo realistisch vond, was de leeftijd van de personages. Ze zijn allemaal rond de zestien jaar, maar de acties van sommigen vond ik echt niet bij de leeftijd passen. Het had een stuk realistischer geweest als het bijvoorbeeld op een universiteit had afgespeeld.

Ik hoop héél erg dat er snel een seizoen twee komt, want ik ben nog lang niet klaar met deze serie! Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal nu verder gaat. Eerlijk gezegd denk ik wel dat er nog een seizoen komt omdat het tot nu toe heel positief is ontvangen én het einde is echt best wel open.

Gaat dat dus zien! Élite heeft acht afleveringen van 50 minuten, dus perfect om op een regenachtige zondag te kijken (of zoals ik deed op een maandag terwijl ik eigenlijk naar college moest haha).

Heb jij Élite gezien of wil je dat graag? 

2 gedachten over “Ik keek Élite in één dag en dit vond ik ervan

  1. Ik wilde deze serie al heel graag zien, maar misschien begin ik er vanavond al aan… Ben nu helemaal nieuwsgierig! Ik heb la casa de papel gezien en 3 acteurs van die serie spelen ook in deze serie. Daardoor ben ik ook heel erg benieuwd.

    x Naomi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s