Mijn favoriete koffiezaakjes in Amsterdam (met goede koffie!)

Zin in koffie? Begrijpelijk. Ik word heel erg blij van een goede cappuccino en sinds ik barista ben zijn mijn standaarden wat betreft goede koffie ook wel omhoog gegaan. Het nadeel daarvan is dat het voor mij steeds moeilijker wordt om écht goede koffie te vinden. Maar gelukkig heb ik al een aantal adresjes verzameld waar ik graag kom. Ik deel ze graag met je!

koffieMijn latte-art skills, haha. Lang niet perfect, maar wel heel leuk om te doen.

The School of Life
Frederiksplein 54
Naast dat The School of Life een tal van interessante lezingen en cursussen aanbiedt, hebben ze ook een super leuk café waar je lekker kunt werken, en een inspirerende winkel met boeken en andere goodies. En de koffie? Die is echt uitstekend!

Image result for the school of life amsterdam

De Koffiesalon
Utrechtsestraat 130-BG
Spuistraat 281
Ten Katestraat 42
De Koffiesalon is gezellig, knus, en ze hebben lekkere koffie! Ook hebben ze tosti’s, panini’s en zoet lekkers. Ik moet toegeven dat ik hier pas één keer ben geweest, maar dat ik toen wel gelijk overtuigd was dat ik hier vaker zou komen.

Image result for de koffiesalon

Pluk! Amsterdam
Reestraat 19
Dit is zo’n plek waar ik echt blij van wordt. Het design is echt helemaal mijn stijl, het is er superschattig, ze hebben leuke dingetjes te koop en hun taarten en koffie zijn echt overheerlijk. Ik wil hier zeker nog vaker heen om ook eens iets van hun lunchkaart te bestellen.

Image result for pluk amsterdam

Caffe Belmondo
Claude Debussylaan 273, Zuidplein 18
Misschien ben ik een béétje bevooroordeeld, want ik heb hier zelf een jaar gewerkt, haha. De koffie vond ik altijd lekker, maar de chai tea latte was echt mijn favoriet en ik heb hem nergens lekkerder gedronken dan daar. Ook hebben ze superlekkere broodjes die ik nog wel eens mis. Als je een keer in Amsterdam Zuid bent, is deze plek een aanrader! Oh, en studenten krijgen 20% korting dus dat is ook zeker mooi meegenomen.

Image result for caffe belmondo

Natuurlijk zijn er nog véél meer plekken in Amsterdam waar je goede koffie kunt drinken. Die heb ik helaas nog niet ontdekt. Dus, heb jij een favoriete koffieplek in Amsterdam en staat hij niet in dit rijtje? Laat het me dan weten! Never enough coffee.

Hoe drink jij je koffie het liefst?

3 gedachten over “Mijn favoriete koffiezaakjes in Amsterdam (met goede koffie!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s