Favoriete momenten van mijn zomervakantie

Deze zomervakantie heb ik weer een heleboel fantastische dingen mogen doen, nieuwe plekken mogen ontdekken en dierbare herinneringen mogen maken. Het is weer bizar snel gegaan, en ik ben nog niet helemaal klaar om afscheid te nemen van de vakantie, maar stiekem begint het ook alweer een beetje te kriebelen voor de herfst, haha. Om toch nog even terug te blikken op een fantastische zomer, deel ik hier mijn favoriete momenten.

IMG_5258

1. Op mijn eerste vakantiedag ging ik weer eens een avondje naar Mijdrecht, want ik ging lekker uiteten met mijn moeder. We kletsten een hele hoop en aten ook nog een enorm ijsje bij een nieuwe ijssalon in Mijdrecht. Was een leuke avond!

2. Ik had al heel lang niet gekampeerd, maar dit jaar in Göteborg was het zover. Audun en ik sliepen daar twee nachtjes op een camping. En hoewel ik voor geen meter sliep, maakte het uitzicht het helemaal goed!

IMG_4990

3. In Göteborg hadden we een geweldige dag waarbij we eerst een rondvaart maakten door de stad, en daarna naar het pretpark Liseberg gingen. Het was echt een hele gezellige dag en ik zal hier nog vaak met veel plezier aan terug denken.

4. De ochtendduik bij de cabin die we (bijna) elke ochtend namen om de dag goed te beginnen. Vanaf de steiger sprongen we zo de zee in. Op diezelfde steiger heb ik heerlijk liggen zonnebaden, lezen en chillen. Ook dobberde ik op een luchtbedje rond op zee, en maakten Audun en ik een klein kanotochtje.

5. De aankomst in het eerste hotel in Italië, waar ik met mijn moeder en zusje was, was heerlijk. Het hotel was prachtig en we hadden een onvergetelijk uitzicht op de Vesuvius vulkaan.

IMG_5101.JPG

6. Eindelijk bezocht ik Pompeii! Hier wilde ik al zó lang naar toe en ik was dan ook heel blij dat we eindelijk gingen. Het was ongelofelijk warm en héél erg groot, maar oh zo indrukwekkend. Ik zal dit denk ik nooit vergeten.

IMG_5151.JPG

7. In Napels liepen we een lange route naar het winkelgebied Vomero. Hoewel het echt een zware wandeling was, liepen we door allerlei kleine, Italiaanse straatjes waar nauwelijks toeristen waren. Ook hadden we een fantastisch uitzicht op zee. ‘S avonds aten we onze eerste pizza in Italië en die was heerlijk!

8. Op de dag dat we van Napels naar Alberobello reden, maakten we nog een lange omweg om naar het nationaal park Gargano te gaan. Het was een behoorlijke rit, we zaten wel elf(!!) uur in de auto. Maar de uitzichten en leuke plaatsjes die we bezochten, maakten dat meer dan goed.

IMG_5187

9. Tijdens deze route kwamen we ook nog een baaitje tegen waar je kon zwemmen. We pakten onze zwemspullen en bleven ongeveer een uur in dit baaitje hangen. Het was echt een magische plek. Het zand was zó zacht en de zee heerlijk om in te zwemmen.

10. Alberobello was een plaatsje zoals ik er nog nooit één had gezien. De trulli’s waren ontzettend schattig en het voelde echt alsof we in een sprookje rondliepen.

IMG_5210

11. In Londen bezochten Iris en ik een Hindu tempel, en het voelde echt even alsof we in India waren. Ook woonden we een mis bij. Zo bijzonder!

IMG_5381

12. Mijn vader en ik hadden elkaar al een tijdje niet gezien, dus gingen we lekker uiteten in Amsterdam Noord. We aten Indiaas en het was echt ontzettend lekker! En zeker voor herhaling vatbaar, als ik nog eens in de buurt ben.

13. Ik logeerde een paar dagen bij Sanne en eigenlijk was alles wat we deden uitslapen, lezen, series kijken en eten. Ook haalden we twee van de drie avonden McDonalds. Omdat het kan.

Deze zomer was echt heel erg leuk, en ik zal er nog vaak met veel plezier op terug kijken! Desondanks moet ik ook langzaam gaan denken aan het collegejaar wat weer gaat beginnen en de herfst die eraan komt. Maar ik zal nog lang kunnen teren op deze mooie herinneringen!

Wat is jouw favoriete herinnering van deze zomervakantie? 

Een gedachte over “Favoriete momenten van mijn zomervakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s