Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame

DIMILY was een paar jaar geleden een enorme hype, maar zoals wel vaker gebeurt, heb ik het toen aan me voorbij laten gaan. Ik was toen nog niet echt fan van contemporary. Maar toen ik laatst een exemplaar van Sanne kreeg besloot ik er gewoon meteen te beginnen, omdat het me wel een lekker zomerboek leek.

Algemene gegevens
Titel: Did I Mention I Love You?
Auteur: Estelle Maskame
Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 400
Genre: Young Adult, Romantiek

Het verhaal
Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Mijn mening
Ik had niet zulke hoge verwachtingen van dit boek. Het verhaal leek me vooral behoorlijk cliché en ik kon me niet voorstellen dat het echt indruk op me zou maken, of dat het me zou verrassen. Toch had ik zin om dit boek te lezen, omdat ik wel toe was aan een flinke dosis teen drama. Normaal hou ik hier niet zo van, maar stiekem is het soms wel smullen. Helemaal omdat het boek zich afspeelt in de zomervakantie, vond ik dit een perfecte tijd om het boek te lezen.

Eerlijk is eerlijk, het boek was behoorlijk cliché. Het typische: ‘meisje wordt verliefd op stiefbroer die een arrogante zak met een klein hartje is’ kwam terug. Het boek is daardoor absoluut geen hoogstandje of verfrissende toevoeging aan het genre, maar ik vond het desondanks wél heel leuk om te lezen. Dit komt ook zeker omdat ik zin had in een luchtig boek tijdens de zomervakantie, want ik denk dat ik het wel een stuk minder leuk had gevonden als ik dit in de koude wintermaanden had gelezen. Maar hé, als je zin hebt in een luchtig boek, is deze serie wel echt een goede kandidaat. Het boek bevat de nodige dosis humor en natuurlijk de teen drama waar je stiekem naar smacht. Ik heb echt wel genoten van de ruzietjes tussen meiden en de spanning tussen sommige mensen, het voelde bijna alsof ik zelf weer zeventien was.

Dus: heb je zin in een zomers, luchtig boek dat vaak grappig is en een flinke dosis verboden liefde bevat? Dan zou ik deze serie zéker een kans geven. Ben je op zoek naar iets meer diepgang en een origineel verhaal, dan kun je dit boek misschien beter links laten liggen.

Ik las DIMILY in ieder geval op precies het juiste moment, en daardoor krijgt het boek van mij drie sterren!

3 sterren

DIMILY is voor €15 als paperback te koop en voor €7,99 als ebook. Met Kobo Plus lees je hem zelfs gratis!

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s