Noorwegen & Zweden 2018 | Reisverslag

Hee hallo! Ik ben gisteravond teruggekomen uit het zonnige Italië en besloot eigenlijk gelijk achter mijn laptop te kruipen om reisverslagjes te gaan typen van afgelopen vakanties. In juli ging ik tien dagen naar Noorwegen en Zweden, maar omdat ik ook nog naar Italië ben geweest voelt dat alweer een hele tijd geleden haha. Gelukkig heb ik destijds alles opgeschreven, dus kan ik het nu met jullie delen!

IMG_5077

Maandag 16 juli
Ik moest heel vroeg op, want mijn vlucht was al om 7:00. Ik was daardoor wel al voor 9:00 in Oslo en dat was heel fijn! Audun kwam me ophalen en we pikten ook zijn oma en broer op die allebei in Oslo wonen. Daarna reden we naar Tønsberg, waar we twee nachtjes zouden slapen. Eigenlijk deden we niet echt veel die dag. Audun en ik zetten de tent op, want we gingen later deze week twee nachtjes kamperen. Het leek ons handig om alvast te oefenen met de tent, en we kregen geen eens ruzie! De ultieme relatietest, haha. Auduns vader maakte deze foto van ons en ik lach me nog steeds dood om hoe een oud stel we hier lijken, haha. Die avond aten we heerlijke burgers van de barbecue.

IMG_4934.JPG

Dinsdag 17 juli
Het was vandaag prachtig weer, dus maakten we een tochtje met de boot. Het was een superrelaxte dag. We parkeerden de boot nog even bij een plaatsje waar we lekker konden zwemmen, maar we brachten vooral veel tijd door op het water. ‘S avonds gingen we pizza eten bij een restaurant. Het leuke hier was dat ze enorme pizza’s hadden die je kon delen met z’n tweeën of drieën. Ik deelde een lekkere pizza Hawaii (zonder ham) met de oma van Audun.

Woensdag 18 juli
Vandaag vertrokken we weer richting Oslo. Daar woont Auduns broer en we mochten daar een nachtje slapen, zodat we Oslo nog wat konden verkennen én we al in de richting waren van Göteborg, waar we dus gingen kamperen. Rond de middag waren we in Oslo en we deden echt superveel sightseeing in één dag. Dit kwam grotendeels doordat we fietsen huurden waar we de hele stad mee rondcrosten. Het was, ondanks de bewolking, echt een superleuke dag!

IMG_4944IMG_4962

Donderdag 19 juli
We moesten vroeg op, want vandaag hadden we een lange reisdag voor de boeg. We reden van Oslo naar Göteborg. Toen we net op de snelweg zaten kwam ik erachter dat ik mijn tas was vergeten in Oslo, dus dat was niet handig, haha. Gelukkig was het niet druk op de weg en had ik mijn geliefde tas snel weer bij me. Rond een uur of twee ’s middags kwamen we aan op de camping in Aspen. Daar zetten we de tent op (wederom zonder ruzie!!) en gingen we met de trein naar Göteborg. Dit was ongeveer twintig minuutjes, dus heel goed te doen! In Göteborg liepen we vooral lekker rond en proefden de sfeer. Het was overal uitverkoop dus we keken ook nog in wat winkels. ‘S avonds aten we lekker sushi op het staation en daarna namen we de trein weer terug naar de camping. Daar was een supermooie zonsondergang gaande aan het meer, dus het was een romantische avond. ❤

IMG_4987IMG_4990

Vrijdag 20 juli
Ik sliep verschrikkelijk (want: snurkende mensen en harde matjes) maar dat mocht de pret niet drukken. Vandaag hadden we namelijk nog een volle dag in Göteborg! Dit was uiteindelijk echt één van mijn favoriete dagen van de vakantie. We kochten in de trein online tickets voor de Padan tour, een hele leuke rondvaart door de grachten van Göteborg. Onze gids was ook heel leuk en enthousiast, en ik kwam zo veel te weten over de Zweedse stad. Na de rondvaart gingen we lekker lunchen en ik nam een griekse salade, vooral omdat ik merkte dat ik wat vitamientjes nodig had, haha. Ook liepen we nog door de botanische tuinen.

IMG_4996IMG_5003

Na de lunch liepen we door naar Liseberg. Dit is een pretpark in Göteborg. Nu zul je misschien denken, waarom ga je naar een pretpark als je maar twee dagen in een stad bent? Maar het was echt een geweldige middag en ik had het voor geen goud willen missen! Bij Liseberg betaal je per attractie, waardoor je niet het gevoel hebt dat je echt in veel dingen moet. Wij waren in één achtbaan, het reuzerad en nog een wildwaterbaan geweest, en dat was dan ongeveer €15 per persoon. Daarnaast had je ook allemaal kraampjes met gokspelletjes, maar het leukste vond ik de sfeer van het pretpark. Het was zo ontzettend leuk gemaakt! En het deed me echt een beetje denken aan Disneyland met alle schattige gebouwen.

IMG_5008

Na het pretpark waren we echt kapot, dus gingen we lekker vroeg weer richting de camping om daar uit te rusten. We zwommen ook nog even in het meer met wederom een prachtige zonsondergang.

Zaterdag 21 juli
Dit was weer een lange dag. We reden van Göteborg naar Strömstad om daar nog even wat laatste boodschappen te doen (alcohol is in Zweden veel goedkoper dan in Noorwegen, haha). Daarna reden we naar de ferry die ons terug naar Noorwegen zou brengen. De reis begon heel rustig, maar toen we op de open zee waren, waren er heel veel hoge golven waardoor Audun en ik allebei een beetje zeeziek werden. Gelukkig bleef het alleen bij een misselijk gevoel! Eenmaal in Noorwegen aangekomen moesten we nog twee uur rijden van Sandefjord naar Kragero, maar toen we eenmaal in Kragero waren aangekomen werden we beloond met een prachtige zonsondergang.

IMG_5042

Zondag 22 juli
Dit was onze eerste volle dag in het zomerhuisje op het eiland Skåtøy. Omdat we nog moe waren van de reis besloten we vandaag helemaal niks uit te voeren, op zwemmen en chillen na. We zwommen veel in de zee en ik begon in een nieuw boek. Dit was echt een perfecte vakantiedag!

IMG_5065.JPG

Maandag 23 juli
Na een hele dag luieren gisteren was het vandaag weer tijd om iets te ondernemen. We maakten een tripje naar Jomfruland: een langwerpig eiland dat vlakbij Skåtøy ligt. We beklommen daar onder andere een vuurtoren, bekeken verschillende kunstexposities en liepen naar een strand met allemaal hele mooie, ronde stenen. Helaas voelde ik me vandaag niet top, volgens mij had ik een zonnesteek of iets dergelijks. Maar desondanks ben ik heel blij dat ik het eiland gezien heb, want het was er heel mooi!

IMG_5059IMG_5062

Dinsdag 24 juli
Het was weer een chilldagje vandaag, maar naast dat ik lekker veel zwom en las, gingen we ook met de boot naar Kragero om daar boodschappen te doen voor een familiediner van die avond. Naast de boodschappen bekeken Audun en ik ook verschillende winkels in het centrum, en ook hier was heel veel sale. Ik kocht een hele mooie spijkerbroek (niet in de sale, natuurlijk) en we kochten schaafijs wat echt heerlijk smaakte en goed hielp tegen de hitte. ‘S avonds kwamen de oom en tante van Audun eten met hun kinderen en we hadden een enorme tafel vol met taco’s, tortilla’s en nog meer Mexicaans eten. Het was echt heerlijk en ik at mijn buikje rond. Daarna gingen we met alle kinderen spelletjes doen op de Game Cube. Ik was echt belabberd slecht, maar heb wel enorm gelachen.

IMG_5054

Woensdag 25 juli
Dit was mijn laatste volle dag in Noorwegen en stiekem maakte me dat wel een beetje verdrietig. Maar ik bracht deze laatste dag wel nuttig door! Samen met de moeder van Audun maakte ik een lange wandeling over het eiland. We zagen onder andere een mooi kerkje, het enige café van het eiland en we klommen naar een punt met prachtig uitzicht. Toch een mooie manier om weer afscheid te nemen van het eiland! ’s Avonds speelden we nog één keer Tier met zijn allen, mijn favoriete Noorse kaartspel.

IMG_5074

Het was echt weer een topvakantie in Noorwegen en ik vond het dan ook helemaal niet leuk om naar huis te gaan! Ik heb weer veel nieuwe dingen gezien, maar ook weer oude vertrouwde dingen zoals het zomerhuisje van de familie van Audun. Ik wil zeker weer terug volgend jaar, maar stiekem wil ik ook andere dingen van Noorwegen ontdekken, zoals de ruige westkust. Er is nog zoveel te zien!

Wat is jouw favoriete vakantieland? 

 

Een gedachte over “Noorwegen & Zweden 2018 | Reisverslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s