Ik ga op vakantie en neem mee… | TBR

In één maand tijd ga ik op drie verschillende vakanties. Ik weet ook niet helemaal hoe dat nou zo is gekomen, maar alles werd steeds precies achter elkaar gepland, haha. Maar goed, de zomervakantie is altijd mijn favoriete tijd om heel veel boeken te tackelen, dus dat ben ik ook dit jaar zeker weer van plan. Ik denk dat het vooral ebooks worden, want bij twee van de drie vakanties reis ik alleen met handbagage en bij de derde vakantie moet ik een koffer delen met mijn moeder en zusje, maar gelukkig heb ik nog een heleboel leuke ongelezen ebooks. Laten we snel kijken welke boeken ik graag wil lezen deze zomer!

Ik vind het altijd fijn om verschillende soorten boeken af te wisselen. Dus non-fictie en fictie, Engels en Nederlands, maar ook binnen het YA-genre lees ik bijvoorbeeld het liefst een contemporary en dan weer een fantasy of dystopia. Zo heb ik de minste kans op een leesdip en vervelen boeken me ook minder snel.

Wees Onzichtbaar – Murat Isik 
Dit boek won de Libris Literatuurprijs 2018 en op mijn werk gaat dit boek ongelofelijk vaak over de toonbank. Zelf had ik hem nog niet gelezen, maar mijn collega’s waren er allemaal heel enthousiast over. Dus toen ik Storytel installeerde op mijn telefoon voor de zomer, begon ik meteen in Wees Onzichtbaar. Ik ben nu ongeveer over de helft en ik vind het een heel mooi boek tot nu toe. Je wordt heel snel in het verhaal getrokken en dat is altijd fijn!

The Unexpected Everything – Morgan Matson
Dit schijnt een heerlijke contemporary te zijn die zich ook afspeelt in de zomervakantie. Geen betere tijd om dat te lezen dus! Het leven van de hoofdpersoon wordt op z’n kop gezet als haar vader, een bekende politicus, in het nieuws komt met een groot schandaal. Haar stage wordt afgeblazen en ze besluit een hondenuitlaatservice te beginnen. Ik vind het verhaal super leuk en zomers klinken én hij staat op mijn ereader. Genoeg redenen dus om deze te lezen!

Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame
Sanne had deze dubbel en was zo lief om een exemplaar aan mij te geven. Ik begon er toen gelijk in, omdat ik niks anders te lezen bij me had, maar ook omdat het me een heerlijk zomers boek leek. En dat is echt zo! Het verhaal speelt zich af in de zomervakantie, dus geen perfecter moment om het boek te lezen lijkt me. Ik ben nu pas op bladzijde vijftig dus ik kan nog even vooruit. De andere delen uit deze serie staan op mijn ereader, dus ik kan ook gelijk verder als ik dat zou willen!

De Overlevenden – Alexandra Bracken
The Darkest Minds komt (volgens mij) dit jaar nog in de bioscoop. Maar daarvoor wil ik heel graag eerst het boek lezen! Ik weet totaal niet waar het verhaal over gaat, ik heb de trailer expres vermeden en ik wil het liefst zo blanco mogelijk het verhaal in. Het ebook staat al op mijn reader, dus ik hoop heel erg dat ik deze ga lezen!

Vuur & As – Sabaa Tahir
Mijn twee boekenvriendinnetjes/collega’s zijn hier super enthousiast over en hebben het boek ook al meerdere keren aangeraden. Ik heb dit ebook al een lange tijd, maar op één of andere manier ben ik er nog nooit aan toegekomen. Terwijl het verhaal me zó vet lijkt. Hopelijk ga ik deze zomer beginnen, en als het bevalt kan ik meteen door met deel twee!

Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge
Ik heb ook wel weer eens zin om een goede thriller te lezen deze zomer, en de serie van M.J. Arlidge spreekt me al een lange tijd aan. Daarom lijkt het me een goed moment om te beginnen aan deze serie in de zomer! Als het me dan bevalt, dan heb ik nog een heleboel andere delen die ik kan lezen. 🙂

Duizend Schitterende Zonnen – Khaled Hosseini
Dit boek is me ook al talloze keren aangeraden en ik heb hem een keer bíjna opgepakt voor een boekenclub, maar toen werd de boekenclub afgeblazen en heb ik het boek dus ook weer naast me neergelegd. Nu ik deze zomer Storytel heb en hij daarop staat, vind ik het een goed moment om er alsnog aan te beginnen. Al ben ik ook een beetje huiverig, want dit boek schijnt ook heel heftig en zielig te zijn.

Zo, dat lijken me een heleboel mooie boeken voor de zomer! Ik kan ieder geval niet wachten om lekker veel te lezen, en ik hoop dan ook dat ik heel veel boeken af kan strepen na de vakantie.

Welke boeken wil jij deze zomer lezen? 

2 gedachten over “Ik ga op vakantie en neem mee… | TBR

  1. The darkest minds is heel erg leuk en de film komt begin augustus al in de bios! Ook is a thousand splendid suns echt onwijs mooi, maar ook best heftig inderdaad.

    x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s