Hoe staat het met mijn leesdoelen?

2018 is alweer over de helft! Ik ben al jarig geweest, en mijn verjaardag is preciés een half jaar voor kerstmis. Dus als ik jarig ben is het tegelijkertijd een besefmomentje van wow, we zijn alweer op de helft van het jaar. Het leek me wel leuk om rond deze tijd van her jaar eens te reflecteren op mijn leesdoelen. Ik had er in januari namelijk een vijftal opgesteld, maar heb er daarna eigenlijk niet echt meer naar omgekeken. Tijd dus om dat wel te doen!

50 boeken lezen.
Dit gaat behoorlijk goed! Mijn Reading Challenge staat dit jaar op 50 boeken, en aangezien het nu halverwege het jaar is, zou ik er 25 gelezen moeten hebben. Maar de teller staat al op 30! Ik loop zelfs 6 boeken voor op schema dus dat gaat echt de goede kant op. Ik moet bekennen dat ik dit jaar ook wel wat dunnere boeken heb gelezen en ook wat graphic novels, maar dat maakt natuurlijk niks uit voor de challenge. Dus als ik zo door ga, ga ik het zeker halen!

Precies lezen waar ik zelf zin in heb.
Op zich gaat dit wel beter dan voorgaande jaren, maar ik moet toegeven dat ik soms nog wel een beetje die druk voel van ‘ik moet dit boek nu lezen’. Vooral als heel boekblogland ergens lyrisch over is, word ik daar toch snel door overgehaald, zelfs al is het niet een boek dat ik zonder een hype snel zou oppikken. Toch heb ik dit jaar wel echt al meer boeken uit mijn kast gelezen die al wat ouder waren en geen recensie exemplaar waren, dus dit doel gaat wel goed!

Minder recensie exemplaren aanvragen.
Dit gaat ook echt heel goed! Ik vraag eerlijk gezegd nauwelijks nog recensie exemplaren aan. Mede omdat ik op mijn werk nu ook veel leesexemplaren kan lezen die binnenkomen, en ik het dan een beetje onnodig en zonde vind om óók nog een exemplaar voor thuis aan te vragen. En mede ook omdat ik veel selectiever ben geworden. Ik vraag nu alleen nog een recensie exemplaar aan als het boek me écht fantastisch lijkt. En meestal vraag ik dan ook of er digitale exemplaren beschikbaar zijn, om papier te besparen. Dit doel vind ik dus nu al geslaagd. 🙂

Mijn favoriete boeken herlezen.
Jammer genoeg is dit nog niet echt geslaagd. Ik heb dit jaar nog maar één boek herlezen, en dat was Hof van Doorns en Rozen. Dat was echt geweldig dus ik snap niet waarom ik niet verder heb gelezen in de serie?! Maar er kwam vast weer van alles tussen. Toch wil ik echt nog wel meer boeken gaan herlezen, want ik vond het zo leuk! Vroeger, toen ik nog niet zoveel boeken had, deed ik dit ook heeeel vaak. Maar nu ik zoveel ongelezen boeken heb schiet het er gewoon snel bij in. Nou ja, deze leesdoelen-update is wel weer een goede reminder!

Dus, conclusie: eigenlijk gaat het heel erg goed met mijn leesdoelen! Ik ben in ieder geval heel tevreden. Natuurlijk krijgen jullie aan het einde van het jaar weer een update. Hopelijk kan ik dan al mijn doelen afvinken. 😀

Hebben jullie leesdoelen opgesteld voor 2018? Hoe gaat het daarmee? 

 

2 gedachten over “Hoe staat het met mijn leesdoelen?

  1. Wat leuk zo’n update. Je bent heel goed bezig met je challenge, tof! Mijn readingchallenge gaat qua aantal heel goed, maar qua voorgenomen klassiekers en boeken uit eigen kast nog niet zo. Dat moet ik binnenkort dus veranderen.. haha.

    1. Ik zie inderdaad op Twitter steeds dat je lekker door leest, met #boekperweek, supergoed! En ik denk dat heel veel mensen moeite hebben met het ‘lezen uit eigen kast’. Ik hoor dat wel vaker van mensen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s