Parijs #1

Eind mei ging ik met Audun een weekendje naar Parijs. Dit had hij mij voor kerst gegeven en daarom had ik er heel lang naar uit kunnen kijken. Ik had er echt ontzettend veel zin in, want op vakantie gaan met Audun is echt het leukste wat er is (vind ik dan). We hadden een geweldig weekend en natuurlijk schrijf ik daar graag een verslagje over!

IMG_4460

We moesten echt ontzettend vroeg op staan, want ons vliegtuig vertrok al om 07:00. Ik sliep bij Audun in Hoofddorp want dat is lekker dichtbij Schiphol. Alles ging vrij voorspoedig en we kochten op Schiphol nog een broodje voordat we de lucht in gingen. Om 8 uur waren we al in Parijs, volgens mij heb ik nog nooit zo’n korte vlucht gehad haha.

Vanaf het vliegveld was het ongeveer een uur naar ons hotel reizen, maar aangezien het nog zo vroeg was, was dat geen probleem. We namen de trein naar Gare du Nord en vanaf daar de metro naar Montmatre, want daar zat ons hotel. Ik was echt súperblij met de locatie van het hotel, want Montmatre is echt mijn favoriete wijkje in Parijs. Zo ontzettend gezellig is het daar!

Ons hotel heette Hôtel Littéraire Marcel Aymé en dit is echt een absolute aanrader! Het was heel goed te betalen maar tot onze verbazing wel een viersterren-hotel met een prachtige kamer, heerlijke bedden en een ontbijt waar je u tegen zegt. Het ontbrak ons aan niks en de mensen waren ook ontzettend aardig. We zeiden al tegen elkaar dat als we nog een keer naar Parijs gaan, we weer naar dit hotel gaan, haha.

We dumpten onze bagage bij het hotel en liepen toen Montmatre in om daar lekker iets te drinken en een plan te maken voor de dag. We besloten sowieso naar de Sacre Coeur te gaan, want die stond maar op tien minuutjes loopafstand vanaf ons hotel. Daarna zouden we de metro pakken naar het centrum en onder andere de Arc de Triomph bezoeken.

De Sacre Coeur was één van mijn favoriete bezienswaardigheden de vorige keer dat ik in Parijs was, en nu ik de prachtige basilisk weer zag, was ik weer onder de indruk van de grootte en schoonheid ervan. We liepen de trappen op en genoten van het uitzicht, en ook liepen we een rondje door de kerk waar op dat moment een mis gaande was.

IMG_4459.JPG

We hadden echt prachtig weer, kijk die blauwe lucht! Na hier dus even rondgelopen te hebben, namen we de metro naar de Arc de Triomph. Ook dit vond ik heel erg leuk de vorige keer dat ik in Parijs was, en ik wilde hem dan ook weer graag beklimmen.

Voor jongeren tot 26 jaar uit de EU is de toegang tot de Arc gratis, maar dan moet je wel een geldig legitimatiebewijs mee hebben, of een duidelijke foto daarvan! 

Ik zou het zeker aanraden om te doen, want je hebt een prachtig uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren. En het aantal treden valt op zich wel mee (al kregen wij wel trillende beentjes nadat we én naar de Sacre Coeur én de Arc op waren geklommen haha).

IMG_4466

De Arc de Triomph ligt aan de Champs-Élysées, en als je de Champs-Élysées afloopt kom je vanzelf bij het Louvre terecht, dus dat was precies ons plan. Ik moet toegeven dat halverwege mijn voetjes wel echt pijn begonnen te doen, dus kochten we panini’s bij een kiosk en deze aten we op een bankje op zodat mijn voetjes even konden uitrusten. Toen liepen we weer verder en kwamen we aan op het Place de Concorde, wat ook echt ontzettend mooi is om te zien. Zoveel mooie gebouwen, maar zo druk! Het verkeer was daar echt chaos, haha. Vanaf daar loop je zo het prachtige park in dat je uiteindelijk bij het Louvre brengt.

IMG_4469.JPG

IMG_4470IMG_4471

Wist je dat het Louvre het grootste museum ter wereld is? Dat lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar als je ervoor of erin staat, dan begrijp je dat wel. Het is echt zó ontzettend groot en mooi! We besloten om niet in het museum te gaan. Dit had ik al eens gedaan en hoewel het ontzettend mooi is, kost het vooral veel tijd en het is ontzettend druk binnen. Daarnaast is de Mona Lisa natuurlijk hét schilderij van het Louvre, maar in die kamer is het zo druk dat je het amper kunt zien. Daarom besloten we het gebouw lekker van de buitenkant te bewonderen en daarna weer verder te gaan.

IMG_4476.JPG

Na het Louvre gezien te hebben, deden we niet echt meer iets speciaals. We liepen vooral gewoon rond om de sfeer van Parijs te proeven. En die beviel ons wel! Het begon een klein beetje te regenen en na een paar winkels in te zijn gelopen om even te shoppen, besloten we om terug richting het hotel te gaan om daar nog even te chillen en ons klaar te maken voor het diner.

We aten die avond bij een superleuk Italiaans restaurant. Halverwege de avond begon het keihard te regenen en te onweren, maar dit maakte de avond juist nóg gezelliger en knusser dan dat het al was. We genoten van heerlijke wijn, pizza en pasta, en toen het zo hard begon te regenen besloten we dat een toetje er ook nog wel bij kon. Ik bestelde tiramisu en dat was echt de lekkerste tiramisu die ik ooit gegeten heb, denk ik! Het was een perfecte avond. ❤

IMG_4480img_4481.jpg

We liepen door de stromende regen naar huis (minder romantisch dan het klinkt, want het was vooral koud!) en eenmaal weer terug in het hotel gingen we snel naar bed, want we wilden de volgende ochtend weer vroeg opstaan. Hoewel ik bommetje vol zat, had ik ook heel veel zin in het ontbijt, want dat is altijd één van mijn favoriete dingen aan in een hotel slapen, haha.

Ben jij wel eens in Parijs geweest? Wat vond jij het leukst of mooist om te zien daar? 

Een gedachte over “Parijs #1

  1. Ik ben wel buiten Parijs geweest, maar de stad zelf trekt me niet zo erg. Ik ga er vast wel eens heen. Al was het alleen maar om te zingen. Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs. Etc. 😉
    Mooie foto’s! En als je met je gozer ergens heen gaat, dan maakt het vaak ook niet uit waarheen het is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s