Phobos³ – Victor Dixen

Met de serie Phobos heb ik een beetje een haat-liefdeverhouding. Het eerste boek vond ik erg tof, en dan vooral het idee van een datingshow in de ruimte. Met de schrijfstijl had ik wel altijd een beetje moeite omdat het geforceerd op me overkwam en het tweede boek vond ik een beetje langdradig, totdat het einde ineens super spannend werd. Zou het slotdeel me weer kunnen verrassen?

Image result for phobos3

Ik wil uitgeverij Q hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar. Het ontvangen hiervan heeft mijn mening over dit boek op geen enkele manier beïnvloed. 

Algemene gegevens
Titel: Phobos³
Auteur: Victor Dixen
Uitgeverij: Querido
Aantal pagina’s: 516
Genre: Young Adult, Science Fiction
Serie: Phobos #3

Het verhaal
Het slotdeel van de spannende trilogie PHOBOS, over zes jongens en zes meisjes die meedoen aan een datingshow in de ruimte maar eenmaal onderweg merken dat er een grote samenzwering is waar zij het slachtoffer van lijken te worden.

EINDE VAN HET GENESISKANAAL

EEN MAAND

EEN DAG

EEN UUR

ZE ZIJN BEREID TE LIEGEN OM TE OVERLEVEN

De twaalf schipbreukelingen op Mars werken mee aan het in stand houden van een gruwelijke leugen. De kijkers van het programma hebben geen idee hoeveel gevaar er is op Mars én op aarde.

LÉONOR IS BEREID HAAR LEVEN TE GEVEN OM DE WERELD TE REDDEN

Het gevaar komt echter van alle kanten. Het is tijd voor de waarheid.

Mijn mening
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Phobos³ was niet mijn boek en heeft me behoorlijk teleurgesteld. Volgens mij heb ik nog nooit zo lang gedaan over een boek: ik begon in december 2017 en begin mei had ik hem eindelijk uit. Meerdere keren overwoog ik om het boek te DNF’en, maar omdat ik daar niet zo goed tegen kan heb ik mezelf toch door het boek heengeworsteld.

De eerste tweehonderd pagina’s waren een ramp om doorheen te komen, er gebeurde amper iets en de kandidaten zaten alleen maar een beetje op Mars te doen wat er van hun verwacht werd. Wat mij betreft had dit boek 150 pagina’s kunnen zijn en daarmee een stuk bondiger. Nu duurde en duurde het maar en kwam ik echt totaal niet in het verhaal.

Daarnaast was de schrijfstijl het echt niet voor mij. Dit had ik eigenlijk al sinds het eerste boek, maar toen was het verhaal nog wel boeiend waardoor ik me er overheen kon zetten. Nu was het verhaal niet boeiend én de schrijfstijl irriteerde me. Het voelde naar mijn mening te geforceerd aan en ik kon me niet voorstellen dat de personages bepaalde dingen echt op die manier zouden zeggen.

Ook de vele perspectiefwisselingen kwamen op een gegeven moment mijn strot uit. Soms wisselde het perspectief echt na een bladzijde al en ik moest daardoor steeds schakelen. De slechteriken in dit boek vind ik ook véél te oppervlakkig: ze zijn door en door slecht en je kunt je gewoon totaal niet in ze inleven. Daarnaast vond ik het vreselijk dat ze zo doorzichtig zijn, ze blijven hun slechte plannetjes maar aan elkaar vertellen waardoor ik als lezer meerdere malen met mijn ogen gerold heb.

Nee, ik ben absoluut niet enthousiast over dit boek, maar toch heb ik nog wel iets positiefs te zeggen. Het einde was namelijk wél spannend en toen kwam er eindelijk een beetje actie in het verhaal. Het einde was mooi gesloten en ook al heb ik begrepen dat er nog meer boeken in de serie zullen verschijnen, ik laat het lekker hierbij. Het verhaal is voor mij afgesloten en ik voel geen behoefte meer om me nog in de wereld van Phobos onder te dompelen.

Helaas viel dit boek dus enorm tegen voor mij, en daarom kan ik ook niet anders dan het boek twee sterren geven. Die tweede ster heeft het boek verdient doordat het einde echt wel spannend was, maar de overige vierhonderd pagina’s waren plat gezegd gewoon saai.

2 sterren

Wil je Phobos³ toch graag lezen? Het boek is voor €19,99 als paperback te koop en voor €9,99 als ebook!

Koop bij bol.com

Heb jij Phobos gelezen? Wat vond jij van dit boek?

Een gedachte over “Phobos³ – Victor Dixen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s