New York #5

Dit was onze laatste dag in New York en eerlijk gezegd had geen van ons al zin om naar huis te gaan. Gelukkig vlogen we pas in de avond, dus we hadden nog de hele dag om van alles te doen.

IMG_4326Tulpen in Nederland! 

We stonden weer vroeg op vandaag, want we gingen ’s ochtends naar het 9/11 Memorial Museum. Er was ons verteld dat het heel druk werd overdag, dus we gingen er al vroeg in de ochtend heen toen het museum pas net open was. Dat was echt een goede beslissing, want het werd inderdaad steeds drukker en toen we weg gingen stond het echt bomvol toeristen. Wij hadden nog de tijd en ruimte om alles rustig te bekijken zonder dat je door de stroom wordt meegevoerd. Het museum zelf was echt indrukwekkend, bij sommige stukjes stond het kippenvel me op de armen en de tranen in mijn ogen. Ik zou er zeker heen gaan als je naar New York gaat!

IMG_4306IMG_4307

Na het museum liepen we nog rond in het Financial District, want hier waren we nog geen enkele keer geweest. Op de valreep eigenlijk kwamen we toen een heel mooi kerkje tegen die we ook van de binnenkant bekeken. Hij stond echt midden tussen allemaal nieuwe, moderne gebouwen en dat was echt een heel gaaf gezicht.

IMG_4314IMG_4318

Ook liepen we nog naar Wall Street, die we eerst niet konden vinden omdat er heel veel renovaties gaande waren. Helaas hebben we nog steeds niet het standbeeld van de stier gespot, maar wel de American Stock Exchange.

IMG_4324

En eigen was dat het wel! Na Wallstreet namen we de metro terug naar Manhattan. Daar deden we nog wat shopping, maar niet heel veel omdat we al best veel leuke dingen gekocht hadden, en alles moest natuurlijk ook nog mee de koffer in! Na deze korte shopsessie liepen we dus weer terug naar het hotel om daar onze koffers te pakken. Ook kleedde ik me om, want ik droeg een korte broek en hempje, maar voor een 8 uur lange vlucht met airconditioning leek me dat niet heel fijn. We werden weer opgehaald door een taxi bij het hotel, dus dat was allemaal heel makkelijk. Op het vliegveld aten we bij Shake Shack en ik had een heerlijke portobelloburger gevuld met kaas. Het was echt goddelijk! We vlogen in de nacht, maar helaas lukte het mij amper om te slapen. Ik keek onder andere Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children en verder lag ik meer een beetje te woelen, haha. Rond half 12 ’s middags Nederlandse tijd waren we weer in Nederland. We waren alledrie echt heel moe, maar we probeerden vooral niet in slaap te vallen thuis, want dat maakt je jetlag alleen nog maar erger, haha.

Al met al was het echt een fantastische stedentrip. We hebben het onwijs leuk gehad met z’n drieën en we hebben in een paar dagen ontzettend veel gezien. Ik hoop héél erg dat ik nog eens terug kom, want natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken. Maar voor nu ben ik in ieder geval een heel tevreden meisje!

img_4187.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s