Day Zero Project | Update #3

Kort gezegd houdt het Day Zero Project in dat je 101 doelen opstelt en deze binnen 1001 dagen probeert uit te voeren. Eén van die doelen is dat ik elke maand een update wil schrijven over hoe het met het uitvoeren van deze doelen gaat. Vandaag is het tijd voor de derde update!

002. Elke maand een update schrijven (3/33)
De derde update is bij deze officieel een feit! Ik moet zeggen dat het DZP niet per se altijd in mijn gedachten is als ik dingen doe, maar dat het wel een soort sluimert op de achtergrond. En ik voel me echt goed als ik een doel haal, of progress maak bij een bepaald doel. Leuk!

016. Elke maand een willekeurige Wikipedia-pagina openen en iets nieuws leren (3/33)
Net als vorige maand deed ik dit pas toen ik deze update aan het schrijven was maar hé, dat telt ook! Deze maand leerde ik iets over de Zesdaagse Oorlog.

019. Een sport vinden die ik leuk vind
De laatste tijd probeer ik één keer per week te zwemmen, en dat vind ik echt heel leuk en ontspannend om te doen! Ik zwem in een uur ongeveer 1,5 kilometer. Dit is best hard sporten en je traint ook al je spieren, maar als ik aan het zwemmen ben heb ik nooit echt door dat ik keihard aan het sporten ben. Daarnaast ben je een uur helemaal alleen met je gedachten en dit is ook mentaal heel fijn. Ik vind het bijna een soort van mediteren en sporten in één!

023. Minstens 10 keer een gezelschapsspelletje doen (3/10)
In mei was ik behoorlijk ziek, maar toen ik weer herstellende was, speelden Audun en ik op een zaterdagmiddag Monopoly. We waren echt uren bezig en het was heel erg leuk!

052. 10 keer ergens eten waar ik nog nooit geweest ben (10/10)
Oeps, dit doel was misschien iets te makkelijk haha. In april en mei ging ik naar New York en Parijs, en tijdens deze tripjes at ik natuurlijk steeds bij iets waar ik nog nooit geweest was. Daarnaast gingen Audun en ik ook nog een paar keer uiteten bij nieuwe restaurantjes voor ons. Dit doel heb ik dus zeker gehaald!

053. Alle ongelezen boeken uit mijn boekenkast lezen (2/36)
Dit gaat nog niet heel hard, maar ik las wel één ongelezen boek uit mijn kast deze maand! Dat was Vogelvrij van Sebastien de Castell. De recensie moet ik nog schrijven, maar ik beloof dat hij snel online komt!

056. Honderd films kijken die ik nog nooit heb gezien (18/100)
Omdat ik dus anderhalve week ziek was, heb ik best veel films gezien! Niet in de bioscoop deze keer, maar gewoon lekker op Netflix. Ik keek The Kissing Booth, Reality High, The BFG, Schone Handen en Good Will Hunting. Vooral die laatste is echt een enorme aanrader!

059. Minstens twintig documentaires kijken (3/20)
Ik keek deze maand A Plastic Ocean, een docu over het gevolg van al het plasticverbruik van de mens. De docu laat zien wat voor gevolgen dit heeft voor de oceanen en haar dieren. Ik vond het heel indrukwekkend en het maakte me zeker weer een stukje bewuster. Ik ging al bewust om met mijn plasticverbruik, maar deze docu was zeker weer even een opfrisser. Aanrader!

A large patch of lavender flowers with bokeh effect in the background

063. Minstens één keer per week sporten (8/143)
Helaas was ik anderhalve week ziek waardoor ik echt niet kon sporten, maar dat was zo onvoorzien dat ik dat niet meetel. Daarnaast ben ik daarna wel meteen weer goed begonnen met zwemmen, dus ik vind dat ik dit doel gewoon nog kan halen!

064. Minstens één keer per week een wandeling maken (8/143)
In Parijs liep ik elke dag weer ontzettend veel, dus die wandeling per week gaat nog heel goed! Daarnaast maakte ik zaterdagavond nog een kleine wandeling met Audun. We waren uiteten geweest en zaten zó vol dat een wandeling ons een goed idee leek voor de spijsvertering. Dat klopte inderdaad!

069. Ga tien keer met de fiets als je eigenlijk met het openbaar vervoer wilt (3/10)
Eigenlijk overweeg ik deze keuze bijna elke dag. En hoewel ik vaak dan toch voor het OV kies (want: sneller of makkelijker), kies ik er ook soms echt wel voor om met de fiets te gaan. Of ik doe het fifty-fifty: ik fiets naar het station in plaats dat ik de tram neem. Dus dit doel gaat vast wel lukken, haha.

072. Gaan picknicken in het park
Dit heb ik afgelopen dinsdag gedaan met Cariena! We hadden allerlei lekkere hapjes meegenomen en gingen met een kleedje naar het Amsterdamse bos (wat eigenlijk gewoon een groot park is, aangezien het aangelegd is en niet natuurlijk, haha). Het was echt prachtig weer en heel gezellig!

074. Naar een concert gaan
Op 1 juni ging ik met Audun naar het concert van Gavin James in Tivoli Vredenburg. Het was echt heel erg goed, ondanks dat Gavin last had van zijn stem. Het was ook echt een grappige en relaxte gast, en het voorprogramma, Saarloos, was ook heel goed! Zeker een geslaagde avond dus.

079. Vijf keer toerist in eigen land zijn (3/5)
Audun en ik gingen afgelopen zondag naar Vreeland en Hilversum, en we zijn op Hemelvaartsdag naar Den Bosch geweest! Beide dagen waren echt heel erg leuk. Hoewel ik in beide steden al eens geweest was, vond ik het toch heel leuk om te zien. Vooral Den Bosch was echt geslaagd, zoveel gezellige terrasjes en leuke boetiekjes! Daar wil ik zeker nog eens terug.

084. Minstens twee keer per week een blogpost online (8/143)
Ook dit ging even niet zo lekker toen ik ziek was, maar zoals ik eerder al zei; ik vind het stom om dit hele doel dan gelijk als ‘mislukt’ te zien. Dus ik ga gewoon lekker zo door. 🙂

094. 5 verzorgingsproducten opmaken (4/5)
Ik maakte een droogshampoo op! En kocht gelijk weer een nieuwe, want ik kan echt niet zonder haha. Daarnaast maakte ik ook mijn Lush douchegel/shampoo op, waardoor het nu echt tijd wordt om die shampoo- en conditionerbar te kopen, maar steeds als ik bij een Lush in de buurt ben komt het niet goed uit, haha. Misschien toch eens naar binnen lopen..

Nou, dat was best weer een goede update! Ik had verwacht dat ik niet heel veel nieuwe dingen toe te voegen had, maar toch wel! Ik heb zelfs 4 doelen helemaal af kunnen strepen, wat betekent dat ik straks lekker twintig euro ga overmaken naar mijn spaarrekening, haha. Altijd leuk!

Doe jij mee aan het Day Zero Project? Hoeveel doelen heb jij al behaald? 

2 gedachten over “Day Zero Project | Update #3

  1. Wat een leuke doelen en je bent goed bezig! Ik vind zwemmen ook heerlijk 🙂 En als ik al m’n boeken in mijn boekenkast nog moet lezen ben ik wel een tijdje bezig hihi, maar een goed doel!

    1. Haha ja. Ik heb ‘maar’ 36 ongelezen boeken in mijn boekenkast staan dus in principe zou dat makkelijk in twee jaar moeten lukken, maar er komen ook steeds nieuwe boeken bij die ik dan eerst ga lezen, en dan schiet het niet echt op. 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s