New York #4

De vierde dag in New York was zonovergoten: het was bijna dertig graden en geen wolkje aan de lucht. Perfect weer dus om Liberty Island en Ellis Island te bezoeken, want hier hoort ook een leuk boottochtje bij. Helaas waren wij niet de enige met dit plan, want we moesten wel anderhalf uur in de rij voor de boot. Maar het was het zeker waard! Lees mee over mijn avonturen in New York!

IMG_4280

We moesten vroeg op staan vandaag, want we hadden dus al gehoord dat het heel druk was voor de boot naar Liberty Island en Ellis Island. Gelukkig had ik lekker geslapen en kwam ik wel goed mijn bed uit. Ook de reis naar Battery Park (waar de ferry’s vertrekken) verliep zonder problemen. In Battery Park zelf was het wel heel druk, vooral voor de rij naar de ferry die naar Liberty Island ging.

Let op! Als je de ferry naar Liberty Island en Ellis Island wil nemen, moet je eerst tickets kopen bij het fort in Battery Park. Dus niet meteen in de lange rij voor de boot gaan staan, want dan kan je halverwege weer terug omdat je geen tickets hebt! 

Na ongeveer een uur in de rij, konden we op de boot. Die vaarde ons naar Liberty Island, de eerste stop van vandaag. Op de boot genoten we vooral van het mooie uitzicht en het zonnetje.

img_4091.jpg

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het Vrijheidsbeeld kleiner vond in het echt dan ik had verwacht, maar toen hij steeds dichterbij kwam tijdens de boottocht, vond ik het toch wel heel erg gaaf. Vooral met de skyline van New York op de achtergrond is het echt een prachtig plaatje!

Eenmaal op Liberty Island begonnen we met de audiotour. Deze vond ik echt heel leuk en duidelijk, en zal ik dan ook zeker aanraden om te doen als je hier bent. Je komt echt veel te weten over het beeld en het proces van het maken.

IMG_4156

De audiotour duurt ongeveer drie kwartier, maar met foto’s maken en alles erbij ben je toch wel een uur zoet. Na de audiotour hadden we alledrie behoorlijk honger gekregen, maar gelukkig was er een restaurant op het eiland waar we lekker iets konden eten. Ik nam een salade met frietjes ernaast.

Na de lunch konden we gelukkig meteen mee op de boot naar Ellis Island, de volgende stop van deze tour. Het was echt ontzettend warm, dus ik was blij dat we niet lang hoefde te wachten. Ellis Island is het eiland waar alle immigranten die zich in Amerika wilden settelen vroeger aankwamen. Op Ellis Island werden ze gecontroleerd op ziektes en gekeurd voordat ze officieel Amerika binnen mochten. Er is nu een museum gemaakt van het gebouw waar deze keuringen vroeger waren.

IMG_4161

Het museum was echt super groot en mooi, en ook de audiotour die we hier weer deden was heel interessant. Ik raad je dan ook zeker aan om deze te doen, want zo kom je veel meer te weten dan als je alleen de bordjes leest. De audiotour duurt ongeveer een uurtje.

IMG_4169

De airco was zo goed in het museum dat we het op den duur zelfs koud kregen, dus toen gingen we weer naar buiten, maar niet zonder eerst een lekker ijsje gekocht te hebben in het restaurant. Dit ijsje was echt niet normaal groot, bijna net zo groot als mijn hoofd! Jammer genoeg heb ik hier geen foto van gemaakt, haha.

Na het museum gingen we weer terug op de boot naar het vasteland, en onderweg deed ik een heerlijk dutje. Helaas verbrandde ik wel behoorlijk omdat ik geen zonnebrand op had gedaan (dom!), maar het gaf me wel weer energie, haha.

Na deze dagactiviteit was de pret nog niet over, want ’s avonds gingen we namelijk naar Top of the Rock, het uitzichtpunt van het Rockefeller Center. Hier had ik onwijs veel zin in, want we hadden kaartjes gekocht voor zonsondergang.

IMG_4202.JPG

Het uitzicht was onbeschrijfelijk mooi. Ik kan het niet eens in woorden beschrijven, maar het was echt super bijzonder om te zien hoe de lucht steeds donkerder werd en hoe er steeds meer lichtjes aangingen in de stad. Natuurlijk heb ik héél veel foto’s gemaakt, dus hieronder kunnen jullie een beetje meegenieten (hoewel het in het echt natuurlijk nog veel indrukwekkender was!).

IMG_4237IMG_4253IMG_4264IMG_4280

Dit was het meest spectaculaire uitzicht met het Empire State Building en heel Manhattan, maar de andere kant was ook héél mooi, omdat daar juist de zon onder ging:

IMG_4276IMG_4300

We gingen ongeveer half 10 weg, want toen was de zon helemaal onder. Maar toen moesten we nog avondeten, dus we hadden alledrie enorme honger. Uiteindelijk eindigde we bij de Pizza Hut, waar ik twee grote slices bestelde. Vooral de margaritha was echt goddelijk.

Na de pizza gingen we nog heel even shoppen, maar niet zo lang want we wilden graag vroeg naar bed. Morgen was namelijk onze laatste dag en we wilden nog een hoop doen. Daarom gingen we moe maar voldaan onze bedjes in. Het laatste nachtje alweer!

Zou jij graag naar New York willen? 

2 gedachten over “New York #4

  1. Je straalt ook echt op die foto. Leuk dat je het zo leuk hebt gehad.
    Nope, New York is nog steeds niks voor mij XD Ik heb wel eens bij Pizza Hut gegeten, toen ze nog in Amsterdam probeerde te zitten (zijn ze dat weer aan het proberen?). Ik vond het niet lekker. Maar ik vind sowieso amerikaanse producten niet echt lekker. Ligt aan mij. … denk ik. Tenzij het ligt aan de lakse manier waarop de amerikaanse autoriteiten omgaan met voedselveiligheid (kippen wassen in chloor … hoe verzinnen ze het…)

    1. Leuk om te horen! Ik ben zelf ook helemaal niet van het fast food, maar op dat moment (= uitgehongerd) had ik echt zin in zo’n vette pizza, haha. Maar ik moet zeggen dat het Amerikaanse eten mij ook best tegenviel. Niks was/proefde echt vers en het meeste was zo vet en ongezond.. Dan snap je ook waarom zoveel Amerikanen overgewicht hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s