Een fijne neus voor liefde – Stacey Lee

Dit boek stond al meer dan een jaar in mijn kast en hoewel het verhaal me ontzettend leuk leek, kwam ik er op één of andere manier niet aan toe. Totdat ik laatst zin had in een luchtige contemporary, en dit boek leek me daar perfect voor! Voldeed het aan mijn verwachtingen?

Image (1)

Ik wil uitgeverij HarperCollins hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar! Het ontvangen van dit recensie exemplaar heeft verder geen enkele invloed op mijn mening.

Algemene gegevens
Titel: Een fijne neus voor liefde
Auteur: Stacey Lee
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 350
Genre: Contemporary, Romantiek

Het verhaal
Mimosa en haar moeder zijn de laatste aromateurs op aarde. Met behulp van hun uitzonderlijke reukvermogen kunnen ze liefdesdrankjes maken waarmee ze verliefde mensen helpen, en dus is Mimosa voorbestemd voor een leven lang plukken, wieden en brouwen. Maar bovenal moet ze zorgen dat ze zelf nooit verliefd wordt, want dat zou haar sublieme reukvermogen schaden. 
Als ze per ongeluk een elixer aan de verkeerde vrouw geeft – een onvergeeflijke fout die ze beslist niet aan haar moeder durft op te biechten! – loopt alles al snel uit de hand. Er is maar één manier om het goed te maken, en de enige die haar daarbij kan helpen is Court, een van de populairste jongens van school. En dan gebeurt net datgene wat absoluut niet mag: ze wordt verliefd!

`De meeste mensen weten niet dat liefdesverdriet naar bosbessen ruikt.’

Mijn mening
Ik vind het lastig om te beschrijven wat ik van het boek vond, omdat ik bepaalde dingen heel leuk vond en andere dingen juist weer helemaal niks. Laat ik beginnen bij waar het allemaal om draait: Mimosa en haar moeder zijn aromateurs. Ze hebben een ultrascherpe neus en kunnen hierdoor liefdesdrankjes maken om mensen aan elkaar te koppelen. Ik vond dit echt een ontzettend leuk en origineel concept, zoiets had ik nog nooit gelezen. Ook vond ik alles heel goed uitgewerkt: er werden veel beschrijvingen gedaan over welke emotie naar welke geur ruikt (liefdesverdriet ruikt dus blijkbaar naar bosbessen), en iedereen heeft ook een eigen gespecialiseerde geur en op basis daarvan pas je dus bij iemand anders. Ik vond dit allemaal echt heel erg leuk en interessant om te lezen en zat continu te fantaseren over hoe ik zou ruiken voor een aromateur, haha.

Sommige personages vond ik heel erg leuk. Mimosa, het personage van waaruit je leest was daar één van. Ze was schattig en realistisch. Haar beste vriendin Kali vond ik ook een topper. Ze was alles wat je van een beste vriendin mag verwachten: grappig, beschermend en stoer. Ik had het idee dat Kali en Mimosa elkaar heel goed aanvulden.

Een personage die ik echter niet kon luchten of zien, was de moeder van Mimosa. Jeetje, wat een onsympathieke vrouw is dat! Ik vond de manier waarop ze met Mimosa om ging echt vreemd en er straalde totaal geen liefde vanaf, alleen maar geforceerde liefde. Dit verandert richting het einde nog wel wat, maar alsnog vond ik de moeder van Mimosa echt.. raar.

Behalve dat was Een fijne neus voor liefde gewoon een leuk boek om te lezen. Perfect om mee te nemen op vakantie omdat het verhaal echt heerlijk zomers is. Alle ingrediënten voor een zonnig boek zitten erin: liefde, vriendschap, bloemen en een tikkeltje magie. Het is geen boek dat me voor altijd bij zal blijven, maar ik heb zeker plezier gehad in het lezen ervan! Daarom krijgt Een fijne neus voor liefde drie sterren!

3 sterren

Een fijne neus voor liefde is voor €15 te koop op bol.com als paperback en voor €9,99 als ebook!

Koop bij bol.com

Hou jij van zomerse, luchtige boeken? 

3 gedachten over “Een fijne neus voor liefde – Stacey Lee

  1. Fijne recensie! Ik heb dit boek ook nog niet gelezen, maar de beschrijving klinkt best wel leuk en zomers. Wel stom dat het zo wisselend is met de personages. Als ik me aan iemand erger vind ik het wel moeilijk om verder te lezen, haha.

    1. Ja, haha, ik snap wat je bedoelt! Gelukkig komt Mimosa’s moeder niet héél vaak voor, dus daar zou ik je niet door laten tegenhouden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s