New York #3

Oeps, er was even een lange stilte op mijn blog doordat ik anderhalve week ziek op bed lag (iets met een keelontsteking en een allergische reactie op de antibiotica) én ik afgelopen weekend in Parijs was. Over Parijs zal ik jullie later alles vertellen, want vandaag is het eerst tijd voor weer een nieuw verslagje over New York! Op dag drie was het prachtig weer, dus we waren vooral heel veel buiten. We bezochten wel drie verschillende parken!

IMG_4064.JPG

We begonnen de dag opnieuw bij Bread & Butter, maar deze keer kozen we voor hele lekkere yoghurt met allerlei vers fruit. Helaas is gezond eten in New York een stuk duurder dan ongezond eten, waardoor we voor deze yoghurtjes wel €10 per stuk betaalden, oeps. Maar goed, ze waren wel heel lekker en vulden goed! Na het ontbijt liepen we naar High Line Park. Dit is een park dat aangelegd is op een oude spoorlijn, en loopt boven de stad. Ik vond het echt een hele leuke ervaring op hier doorheen te lopen! We liepen het hele park van voor naar achteren af en eindigden in Chelsea. We liepen naar Chelsea Market, een hele leuke overdekte markt met allerlei winkels en foodtrucks. Ik kocht er een paar leuke souvenir en liet ook mijn nagel bestempelen.

AFLE6971 (1)

Na de hele Chelsea Market doorgelopen te hebben (het is niet zo groot dus je bent er niet heel veel tijd aan kwijt), liepen we Greenwich binnen. Op heel veel plekken in Greenwich zit de New York University en dat zag je ook overal op vlaggen enzovoorts. Mijn telefoon verbond grappig genoeg ook automatisch met het Eduroam netwerk, haha. Na even door Greenwich gelopen te hebben eindigden we bij Washington Square Park, een park dat vroeger bekend stond om zijn vele drugsdealers en onveiligheid, maar wat nu juist echt heel vredig en leuk was. Er waren heel veel studenten, muziek en eetkraampjes.

IMG_3988

IMG_3986

We aten een crêpe in Washington Square Park en na heerlijk gechillt te hebben in de zon, zochten we de metro op. We wilden namelijk graag gaan fietsen in Central Park! Het was nog even zoeken naar de metro maar uiteindelijk kwamen we er toch. In Central Park was het nog even zoeken naar waar we de fietsen konden huren, maar bij een informatiehuisje hielpen ze ons verder.

We hebben uiteindelijk fietsen gehuurd bij Harlem Sightseeing (111W, 110th St.) bij het bedrijf Unlimited Biking. Zij hebben hele schappelijke prijzen en het handigste is dat je de fietsen op vier verschillende locaties kan inleveren. Je kan dan bijvoorbeeld fietsen huren in Harlem, Central Park doorfietsen en je fiets in Manhattan weer inleveren, of bij de Hudson River. Dit kwam voor ons perfect uit want ons hotel lag best dichtbij één van de andere locaties.

IMG_3992.JPG

Het fietsen zelf was echt heel erg leuk. Wel een beetje wennen in het begin want het is natuurlijk een hele andere fiets dan dat je gewend ben, en ook het feit dat Central Park best wel heuvelachtig is was even wennen. Het was soms echt zwaar om een berg op de fietsen maar daarna ging je echt keihard naar beneden. Het viel ons ook op dat er heel veel Nederlanders aan het fietsen waren en dat vond ik heel grappig, haha.

Uiteindelijk hebben we twee uur lang gefietst, en in die tijd kan je ongeveer 2,5 keer Central Park rond. Het is echt heel erg groot en als je alles wilt zien en ook nog een paar keer wilt stoppen om iets te bekijken heb je twee uur wel nodig.

Na het fietsen waren we uitgehongerd, want het was wel echt een workout en het was ook al etenstijd. We moesten even zoeken naar iets om te eten, maar vrij snel liepen we tegen Curry India aan. Dit was een Indiaas restaurant op de eerste verdieping en eerlijk gezegd was het nogal weggestopt tussen alle grote winkels en merken, maar we hadden alledrie heel erg zin in curry dus gingen we maar gewoon naar binnen. En lekker dat het was! Ik had een curry met spinazie en feta (Saag Paneer) en ik at echt mijn vingers er bij op. Ook bestelden we brood met een soort Indiaase tzaziki en dat was ook echt heerlijk.

Na het eten gingen we nog even souvenirs shoppen en wilde we naar de Top of the Rock op het Rockefeller Center, maar het was zo druk dat we pas om half 10 naar boven konden en we wilden veel liever met zonsondergang. Daarom besloten we om dan maar vast kaartjes te kopen en de volgende avond te gaan (daarover later dus meer!). Hierna liepen we terug naar het hotel want we waren alledrie echt kapot van het lopen. We hadden namelijk 16 kilometer gelopen én nog twee uur gefietst haha. Wel kocht ik nog twee paar superleuke sneakers bij Foot Locker, dus ik ging helemaal tevreden mijn bedje in!

Ben jij wel eens in Central Park geweest en vond je het ook zo groot? 

2 gedachten over “New York #3

  1. Het Amsterdamse Bos is groter 😀 Dat weet ik, ook al ben ik nog nooit in Central Park geweest. Maar ja, waarom zu ik ook als er zo’n mooi stadspark in Amsterdam ligt (hoewel het ‘bos’ heet, is het een aangelegd bos; dus een park.)
    Maar je had wel prachtig weer, overigens! Het ziet er prachtig uit op de foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s