Day Zero Project | Update #2

Kort gezegd houdt het Day Zero Project in dat je 101 doelen opstelt en deze binnen 1001 dagen probeert uit te voeren. Eén van die doelen is dat ik elke maand een update wil schrijven over hoe het met het uitvoeren van deze doelen gaat. Vandaag is het tijd voor de tweede update!

002. Elke maand een update schrijven (2/33)
De tweede update is bij deze officieel een feit! Ik moet zeggen dat het DZP niet per se altijd in mijn gedachten is als ik dingen doe, maar dat het wel een soort sluimert op de achtergrond. En ik voel me echt goed als ik een doel haal, of progress maak bij een bepaald doel. Leuk!

016. Elke maand een willekeurige Wikipedia-pagina openen en iets nieuws leren (2/33)
Ik moet bekennen dat ik dit pas deed toen ik deze update aan het schrijven was, haha. Maar hé, dat telt dan ook nog gewoon. Ik las een pagina die uitgelicht stond op de voorpagina. Deze ging over de monarchvlinder.

040. Leuke plantjes kopen om mijn eigen kamer mee op te fleuren
Naast het plantje dat ik laatst in Leiden kocht, heb ik nog twee mooie planten aan mijn collectie kunnen toevoegen. Mijn kamer telt nu vier echte planten en drie neppers (die er overigens best echt uit zien, haha) dus het is lekker groen. Stiekem wil ik er nog wel een paar bij, maar mijn kamer is niet zo groot dus ik moet even kijken hoe ik dat ga doen. Een hangplantje zou ik wel heeel leuk vinden, dus dat is bij deze een missie!

041. Mijn moestuintjes goed verzorgen zodat ik van mijn moestuintjes kan eten
Ook hiermee ben ik bezig. Er staan op dit moment een wortel, radijs en zonnebloem buiten die ik al verpot heb, en zoals het er nu uit ziet groeien ze lekker. Hopelijk kan ik dus over een aantal weken lekker radijsjes en wortels uit eigen tuin (van eigen balkon) eten!
Dit schreef ik vorige maand, en het gaat nog steeds goed met mijn plantenbaby’s! Vooral dit lekkere weer vinden ze leuk.

052. 10 keer ergens eten waar ik nog nooit geweest ben (7/10)
Woehoe jongens, dit doel heb ik al bijna gehaald! Dat is ook niet zo moeilijk als je vier dagen in New York eet, haha. Over drie weken ga ik trouwens naar Parijs, dus daarna heb ik dit doel hoogstwaarschijnlijk al gehaald!

054. Mijn Goodreads to-read lijstje kritisch uitzoeken
Hier ben ik nog steeds mee bezig. Wat een klus zeg! Ik merk wel dat ik nu kritischer ben voordat ik een boek toevoeg aan mijn to-read lijst, maar er staan nog steeds meer dan 500 boeken op en ik weet zeker dat ik daar nog een groot aantal van kan verwijderen. Maar ik ga de goede kant op, want ik heb al meer dan honderd boeken verwijderd! We komen er wel.

053. Alle ongelezen boeken uit mijn boekenkast lezen (1/36)
Lol, dit doel gaat niet écht goed, want ik koop en krijg meer boeken dan dat ik lees op het moment, maar toch heb ik een beginnetje gemaakt! Ik las ‘Een fijne neus voor liefde’ van Stacey Lee, die ik al bijna een jaar in mijn kast had staan. Het hek is van de dam!

056. Honderd films kijken die ik nog nooit heb gezien (14/100)
Zo, ik heb de afgelopen tijd veel films gezien besef ik me! Wel 8 stuks! Ik zag: Catch me if you can, Peter Rabbit, Orbiter 9, Ferdinand, Huisvrouwen bestaan niet, The Greatest Showman (alweer), Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children en Avengers: Infinity War.

059. Minstens twintig documentaires kijken (1/20)
Na het verdrietige nieuws dat Avicii was overleden, kwam zijn docu op Netflix online. Ik keek hem en vond hem heel erg goed. Het werd heel duidelijk hoeveel druk er op zo’n jonge jongen lag en dat het heus niet altijd feesten was. Echt goed dat zijn verhaal ook van die kant werd laten zien!

063. Minstens één keer per week sporten (4/143)
In New York heb ik niet écht gesport, maar ik liep wel elke dag 15 kilometer en op dag drie fietsten we twee uur lang door Central Park. Dus ik vind dat ik dit er gewoon bij mag tellen. 🙂

064. Minstens één keer per week een wandeling maken (4/143)
Idem. In New York liep ik zó veel dat elke dag basically een lange wandeling was, haha.

068. Stoppen met nagelbijten
In New York ging het bijna mis (want zo’n reis zorgt ongemerkt toch voor wat stress en dan ga ik bijten), maar mijn nagels zijn nog steeds mooi lang, op twee na. Als die weer een beetje gegroeid zijn ga ik weer gellak laten zetten, want dat werkt voor mij gewoon heel goed. Dan bijt ik echt niet meer en dat moeten we hebben.

070. Minstens één keer per maand naar de bioscoop (3/33)
Check, in april ging ik naar Peter Rabbit in de bioscoop en in mei naar Avengers: Infinity War.

076. Tien keer op vakantie gaan naar een plek waar je nog nooit geweest bent (1/10)
Yay, New York is nummer één van dit lijstje!
077. Vijf musea bezoeken (2/5)
In Nederland bezoek ik bijna nooit musea eigenlijk, maar in New York gingen we naar het American Museum of Natural History (leuk!!) en naar het 9/11 Memorial Museum (heel indrukwekkend). Het zijn allebei enorme aanraders.

084. Minstens twee keer per week een blogpost online (5/143)
Nou, helaas had ik even een dipje, maar ik vind het ook zo stom om dit hele doel dan gelijk als mislukt te zien. En aangezien ik nu weer goed aan het bloggen ben, vind ik dat het gewoon telt. 🙂

088. Een lijstje maken met alles wat ik in New York wil kopen
Check! Ik kocht niet alles, maar wel veel van dit lijstje!

089. Levi’s jeans kopen
Check, ik kocht er zelfs twee! Een spijkerbroek en een mooie zwarte. Ze zitten echt superlekker en ik wil denk ik nooit meer anders, haha.

091. Mijn kledingkast opruimen
092. Mijn voorjaars/zomerkleding in mijn kast hangen en dat ook uitzoeken
Deze horen eigenlijk een beetje bij elkaar, want toen ik mijn voorjaars/zomerkleding ging pakken en in mijn kast ging hangen heb ik meteen de hele hups uitgezocht. Ik deed twee grote tassen weg: één tas vol zomerkleding en één tas vol winterkleding.

094. 5 verzorgingsproducten opmaken (2/5)
Ik maakte een reinigingsmelk op die ik al een tijd in mijn voorraad had liggen.

Zo, dat was het weer voor deze maand! Het gaat best goed volgens mij, toen ik dit schreef kon ik weer vijf doelen afvinken, en dus ook weer lekker geld overmaken naar mijn spaarrekening. Ik ben benieuwd hoe ver ik volgende maand ben!

Doe jij mee aan het Day Zero Project en wat vind jij ervan? 

2 gedachten over “Day Zero Project | Update #2

  1. Wat vond jij van Miss Peregrine’s? Ik vond het tenenkrommend na het lezen van de boeken. Ben dan ook niet verder gekomen dan het eerste kwartier..

    Verder ben je goed op weg, leuk om te lezen! 🙂

    1. Ik heb het boek jaren geleden gelezen waardoor ik niet alle details onthouden had! Hierdoor kon ik hem wel afkijken. Maar volgens mij was vooral het einde zooo anders dan het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s