New York #2

Dit was onze eerste volle dag in New York, en er stond al gelijk veel op de planning. Vandaag zou het niet zulk mooi weer worden, dus het plan was om alle ‘binnenactiviteiten’ te doen. Onverwachts deden we eigenlijk nog veel meer dan verwacht: we bezochten onder andere het Empire State Buildingen het American Museum of Natural History.

IMG_3902

We begonnen de dag met gratis muffins, want die stonden elke ochtend in de lobby van ons hotel op ons te wachten. Toch vonden we dit niet een heel voedzaam ontbijt, dus haalden we nog een lekkere breakfast wrap bij Bread & Butter. Hier ontbeten we de rest van onze trip elke ochtend, want ze hadden ontzettend veel lekkere en verschillende dingen. Vervolgens liepen we richting Grand Central, maar onderweg wilden we onder andere nog een stop maken bij de Public Library. Eerst kwamen we langs Empire State Building en hier zag het er zo rustig uit (het was immers maandagochtend) dat we spontaan besloten om die maar gelijk mee te pakken. Het uitzicht was echt heel mooi, ondanks dat het een beetje bewolkt was. Op de foto hierboven zie je in de verte het Financial District en rechts daarvan het eiland waar het Vrijheidsbeeld staat!

IMG_3898

Na deze ervaring liepen we door naar de Public Library. Dit was een prachtig, oud gebouw waar je gratis naar binnen kan. Het was zo gaaf en bijzonder om al die oude boeken te zien! De hele sfeer voelde ook gewoon oud, maar goed, aan. We liepen een rondje, bewonderden alle mooie zalen (waar je dus ook gewoon kunt studeren) en maakten een paar leuke foto’s. De giftshop in de Public Library was ook ontzettend leuk, met mooie notitieboeken en allerlei leuke dingen die ik wilde hebben. Toch wist ik mezelf in te houden, haha.

UNJY8569

IMG_3912IMG_3914

Na de bibliotheek liepen we door naar Grand Central en ook dít was een heel mooi gebouw. Het was heel erg druk en een beetje een chaos, maar het lukte me toch om een leuke foto te maken die geïnspireerd was op de allereerste aflevering van Gossip Girl.

img_3927.jpg

Verder kochten we een metrokaart op het station. Je kunt één kaart met meerdere personen delen en je kan er steeds nieuw saldo bij zetten. Eigenlijk bijna hetzelfde als een OV-chipkaart dus. Eén ritje met de metro is $2.75 en dan kun je zovaak overstappen als je wilt, zolang je dus maar onder de grond blijft.

Wij namen de metro naar het American Museum of Natural History. Hier wilde ik heel graag heen omdat ik dit in Londen heel leuk vond en mijn vriend had gezegd dat het heel leuk was om naartoe te gaan. Nou, hij had gelijk! We hebben echt uren in dit museum rondgelopen want er was ontzettend veel te zien. Ze hebben ook een heel centrum dat over de ruimte en het universum gaat, en dit was ook mega interessant. Ik raad je sowieso aan om de IMAX film Dark Universe te zien. Verder zijn natuurlijk de beroemde dino-skeletten het bekijken waard, maar wij vonden het zien van alle verschillende culturen ook mega interessant. We hebben hier echt uren rondgelopen en gingen pas naar buiten toen er werd omgeroepen dat het museum ging sluiten, haha. Het museum is sowieso een aanrader, maar zéker als het slecht weer is!

IMG_3953.JPG

Goed, rond een uur of vijf liepen we het museum weer uit en toen was het echt koud en regenachtig. Snel terug naar het hotel dus om even uit te rusten en wat warmers aan te trekken. Onze voetjes waren al moe, maar toch wisten we onszelf zover te krijgen om weer de straat op te gaan. We namen de metro naar Soho, want ik had gehoord dat dit heel gezellig bleek te zijn. Dat was ook wel zo, maar we merkten dat best veel dingen al dicht waren (ook in het bijliggende China Town en Little Italy). Daarom zou ik je aanraden om overdag naar deze leuke buurtjes te gaan. Ze zijn niet zo groot en je loopt er makkelijk doorheen. Dat hebben wij ook gedaan, maar in het donker was het wel een stuk minder leuk haha. We aten wel heel lekker bij Park Soho. Ik had een vega burger, maar de normale burgers schenen ook heel goed te zijn hoorde ik van mijn reisgenoten.

IMG_3970

In Little Italy dronken we nog een kopje koffie bij Ferrara’s. Dit is de eerste Italiaanse espressobar van Amerika en dus echt een begrip! Ze hebben er ook onwijs veel lekkere taartjes en ijs, maar helaas zaten we nog nokkie-vol van de burgers, haha. Na de koffie was het tijd om weer op huis aan te gaan, maar helaas liepen we precíés de verkeerde kant op voor de metro. Dus liepen we nog een kwartier extra terwijl onze voetjes al zo moe waren, haha. Maar toen we ons bed in gingen en er 15km op de stappenteller stond, voelde ik me toch wel voldaan. Snel slapen, want morgen zou weer een hele leuke dag worden, en deze keer mét zon!

Ben jij fan van musea of vind je er juist niks aan?

Een gedachte over “New York #2

  1. Wij pakken ook altijd een aantal musea mee als we ergens zijn. Zelfs musea waar we misschien niet zo geinteresseerd in zijn, maar die dan achteraf juist heel erg interessant zijn. Met erg warm weer of een hittegolf is het ook aan te raden: zeker als het museum eenb airco heeft 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s