New-York #1

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Ik had héél erg lang kunnen uitkijken naar deze trip, aangezien het een kerstcadeau was. Toch kwam het besef dat ik écht naar New-York ging pas toen we bijna gingen landen en we alle grote Amerikaanse huizen met zwembaden vanuit de lucht konden zien. In deze verslagjes wil ik je alles over mijn belevenissen in de Big Apple vertellen, inclusief een heleboel foto’s natuurlijk! Ik vrees dat deze verslagjes lang gaan worden, dus hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen!

IMG_3859

We vlogen op 29 april om half twee ’s middags. Dit was natuurlijk precies de dag dat er een grote stroomstoring op Schiphol was, dus ik werd al helemaal gestrest wakker. Gelukkig zag ik op de Schiphol app dat onze vlucht niet vertraagd was, dus ging ik rond tien uur naar het vliegveld. Daar zou ik mijn ouders en zusje treffen. Helaas was het een drama om met het openbaar vervoer naar Schiphol te komen (door diezelfde stroomstoring, vermoed ik), maar gelukkig kwam ik er uiteindelijk wel. Vervelend is wel dat ik door dit soort dingen altijd paniekerig wordt en tegen een paniekaanval aanzit, maar gelukkig lukte het me deze keer om aardig kalm te blijven. Ik was ruim op tijd op Schiphol, waar we nog even wat dronken met mijn moeder die ons kwam uitzwaaien. Daarna was het tijd om onze koffers in te leveren en naar de douane te gaan!

foto drukte

Zoals ik al zei was het dus superdruk op Schiphol, en dat zag je ook wel aan de rijen mensen die stonden te wachten om in te checken en dergelijke. We hebben denk ik wel een uur tot anderhalf in de rij gestaan, maar godzijdank waren we zo ruim op tijd dat dat geen verdere problemen opleverde. We waren netjes op tijd bij onze gate, en onze vlucht ging ook precies op tijd weg!

IMG_3843.JPG

De vlucht was echt verrassend chill. KLM is echt een geweldige maatschappij. We kregen om de haverklap eten en drinken, en het filmaanbod was echt top. Ik keek wel drie films achter elkaar: Ferdinand, Huisvrouwen bestaan niet én ik zag The Greatest Showman opnieuw want die kan je niet vaak genoeg zien. De andere twee films zijn ook echt aanraders. Ik las ook een boek uit en daarna waren we er eigenlijk al bijna, dus voor mijn gevoel vlogen die acht uur zo voorbij. Rond half vier ’s middags kwamen we aan in New York. Voor ons gevoel was het al half 10 ’s avonds, dus dat werd een hele lange dag, haha. Gelukkig hadden we allemaal nog niet écht last van een jetlag.

Bij het vliegveld werden we opgehaald door een taxi en dat was een enorme auto. Dat was sowieso één van de eerste dingen die me opviel aan Amerika: de auto’s waren echt enorm! Een Range Rover, die in Nederland toch altijd wel echt groot lijkt, was hier één van de kleinste auto’s die rondreed, haha. De rit van het vliegveld naar het hotel was ongeveer een uurtje, maar dat vloog voorbij omdat we onze ogen uitkeken. Het was zo gaaf om de skyline van Manhattan langzaam dichterbij te zien komen! Dat zal ik nooit vergeten.

Rond etenstijd kwamen we aan bij ons hotel: Hotel Wolcott. Het gebouw was zowel van binnen als vanbuiten prachtig. Wel een beetje kitcherig, maar dat vonden we juist wel leuk haha.

Image result for hotel wolcott

We pakten onze koffers uit en daarna gingen we eigenlijk meteen op pad om wat te eten. We eindigden bij Barilla’s, een Italiaanse keten die we nog vaker in New York zagen. Hier kon je echt hele lekkere verse pasta’s en pizza’s eten voor een leuk prijsje. Ik nam pasta pomodoro en het smaakte echt heerlijk. Na het eten liepen we door naar Times Square, want daar zat ons hotel best dichtbij. Natuurlijk moesten we daar even een fotoshootje houden, want wat was dat indrukwekkend zeg!

IMG_3877.JPG

Het enige nadeel was dat het heel koud was, terwijl we allemaal alleen maar kleding voor warm weer hadden meegenomen. Het zou de rest van de week namelijk de hele tijd boven de twintig graden zijn. Daarom haalden we nog een lekkere koffie bij Starbucks om ons aan op te warmen terwijl we terugliepen naar het hotel. Ons hotel lag super centraal (vlakbij Herald Square), dus dat was echt heel fijn. Op de terugweg kocht ik vijf leuke slipjes bij Victoria’s Secret en daarna gingen we gauw onze bedjes in. Voor ons gevoel was het namelijk al midden in de nacht en we wilden die dag erna vroeg op want we hadden een drukke planning!

Mijn eerste indruk van New York was: groot, overweldigend, druk en helaas ook best wel vies. Maar ook mooi, indrukwekkend en heel cool. Ik kon niet wachten om meer van de stad te ontdekken!

Ben jij wel eens in New York geweest? Wat vond jij van deze wereldstad?

3 gedachten over “New-York #1

  1. Fijn dat je vlucht mee viel 🙂 Dat is altijd een goed begin van een vakantietrip. New York trekt me helemaal niet. De VS sowieso niet, ik heb er niks mee.

  2. Heel leuk om te lezen Rowan! Ik wil ooit nog eens naar New York, dus erg tof om dan alvast wat inspiratie op te doen door jouw blogjes 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s