Day Zero Project | Update #1

Ongeveer een maand geleden besloot ik mee te doen aan het Day Zero Project. Kort gezegd houdt dit in dat je 101 doelen opstelt en deze binnen 1001 dagen probeert uit te voeren. Eén van die doelen is dat ik elke maand een update wil schrijven over hoe het met mijn doelen gaat. En vandaag is het tijd voor de eerste update!

002. Elke maand een update schrijven (1/33)
Aangezien ik de eerste nu aan het schrijven ben, kan ik officieel zeggen dat ik met dit doel bezig ben! Tot nu toe vind ik Day Zero echt super leuk, het geeft je de mogelijkheid om aan kleine en grote doelen tegelijk te werken zonder dat het een overheersend iets is in je leven, want je hebt er lang de tijd voor. Daarnaast vind ik het spaar principe ook heel leuk! Voor elk behaald doel maak je namelijk €5 over naar je spaarrekening.

003. 101 nieuwe doelen bedenken
Check!

004. Iemand overtuigen om ook mee te doen met DZP
Op de post waarin ik aankondigde dat ik mee ging doen kreeg ik een aantal reacties van mensen die door mijn post aan het overwegen waren om ook mee te doen. Ik weet niet helemaal zeker of ze dat gedaan hebben (je hoeft er namelijk niet per se over te bloggen), maar het feit dat er al een paar van jullie overwogen om mee te doen vind ik al geslaagd. 🙂

020. Zangcursus doen bij de Griffioen
In maart trok ik de stoute schoenen aan en schreef ik me in voor een cursus ‘musicalzang’ bij het cultuurcentrum dat aangesloten is bij mijn universiteit. Hierdoor kun je verschillende cursussen met korting doen! Ik heb tot nu toe twee lessen gehad en vanavond heb ik de derde. Ik vind het ontzettend leuk! Samen met een meisje heb ik al een duet gezongen en als alles goed gaat krijgen we op 31 mei een uitvoering. Ik snap niet waarom ik niet veel eerder zangles heb genomen, ik haal er zoveel geluk uit!

040. Leuke plantjes kopen om mijn eigen kamer mee op te fleuren
Met dit doel ben ik bezig. Ik heb namelijk laatst toen ik een dagje in Leiden was een plantje gekocht dat naast leuk zijn ook de luchtkwaliteit in je kamer verbetert. Dit plantje ziet er super leuk uit en stiekem wil ik er nog wel een paar!

041. Mijn moestuintjes goed verzorgen zodat ik van mijn moestuintjes kan eten
Ook hiermee ben ik bezig. Er staan op dit moment een wortel, radijs en zonnebloem buiten die ik al verpot heb, en zoals het er nu uit ziet groeien ze lekker. Hopelijk kan ik dus over een aantal weken lekker radijsjes en wortels uit eigen tuin (van eigen balkon) eten!

052. 10 keer ergens eten waar ik nog nooit geweest ben (2/10)
Ook hiermee ben ik bezig. Een aantal weken geleden at ik samen met Audun bij Rubens Burger in Haarlem, waar ze heerlijke (vega)burgers hebben. Het nadeel was alleen dat het nogal lang duurde voor we de burgers kregen, terwijl we naar de film moesten die al bijna begon, haha. Daarnaast at ik gisteren met Mojdeh bij Broers bij mij in de buurt, en dat was ook echt een superleuke zaak om te lunchen, dineren, borrelen of gewoon om koffie te drinken. Daar ga ik zeker vaker heen!

054. Mijn Goodreads to-read lijstje kritisch uitzoeken
Laatst was het super rustig op werk en zat ik achter een computer. Om toch maar een beetje bezig te zijn (én met boeken) heb ik hier vast een beginnetje aan gemaakt. Ik was echt verbaast om te zien hoeveel rare boeken ik in mijn to-read lijstje heb staan, haha. Ik heb kritisch gekeken naar boeken waarvan ik wist dat ik ze niet meer ging lezen, en die uit het lijstje gegooid. Ik heb al meer dan honderd boeken verwijderd (en het lijstje telde wel meer dan 600 boeken) dus ik ga de goede kant op!

056. Honderd films kijken die ik nog nooit heb gezien (6/100)
Ook mee bezig. Ik keek Game Night, Tomb Raider, Every Day, Ready Player One, Mission Impossible #5 en Gladiator de afgelopen maand.

061. Mijn wenkbrauwen laten epileren
Stiekem was het niet epileren maar harsen, maar dat vind ik alsnog tellen, haha. Wel jammer dat ik hierna een allergische reactie kreeg, maar nu die is weggetrokken ben ik toch wel blij met het resultaat!

062. Mijn nagels laten doen door een nagelspecialiste
Ongeveer een maand geleden deed ik dit al met Sanne, maar toen al mijn gellak er eigenlijk wel uitgegroeid was, en ik weer neigde om te gaan nagelbijten, ben ik zondagavond nog snel naar de nagelsalon gesprint om nieuwe gellak te laten doen. Mijn nagels zijn nu vrolijk hemelsblauw en ik ben er echt blij mee!

063. Minstens één keer per week sporten (4/143)
Tot nu toe gaat dit echt goed! Ik sport nu met Mojdeh en we motiveren elkaar heel erg. De afgelopen weken hebben we drie proeflessen Krav Maga gedaan, en gisteren hebben we een uur gezwommen. Het is echt heel leuk om samen te sporten en heb dan ook eindelijk weer motivatie gevonden om aan die summer body te werken, haha.

064. Minstens één keer per week een wandeling maken (4/143)
Ook dit gaat goed en vind ik heel fijn om te doen! Vooral als het zulk lekker weer is als afgelopen weekend. 🙂

066. Een dagje naar de sauna
Afgelopen vrijdag was ik met drie vriendinnen naar de sauna in Rijswijk en ik heb zo heerlijk ontspannen! We hebben de hele dag niks anders gedaan dan relaxen en bijkletsen, en toch waren we aan het einde van de dag doodmoe haha. Het was ook echt heel gezellig en wil dit zeker nog een keer doen over een tijdje!

070. Minstens één keer per maand naar de bioscoop (1/33)
Dit doel is totaal niet moeilijk met mijn Pathe Unlimited pas. 🙂

084. Minstens twee keer per week een blogpost online (4/143)
Dit gaat nu gelukkig ook goed, nu ik heb besloten om drie keer per week te bloggen in plaats van elke dag. Elke dag was gewoon echt niet meer haalbaar voor mij en ik merkte dat ik het bloggen daarom helemaal ging ontwijken. Nu gaat het weer een stuk beter en ik merk ook dat ik weer plezier heb in het bloggen. En dat moet natuurlijk!

090. Het Flow-boek ‘Meer met minder’ doorspitten en de opdrachten doen die daarin staan
Dit was een heel inspirerend tijdschrift en zou ik aan iedereen aanraden die in zich soms opgeslokt voelt door alle overvloed om ons heen. Met minder leven is veel ontspannender.

094. 5 verzorgingsproducten opmaken (1/5)
Ik maakte een droogshampoo op! En eigenlijk ook een mini-deo, maar dat vond ik niet groot genoeg om mee te laten tellen, haha.

En zover ben ik tot nu toe met mijn doelen! Eigenlijk ben ik heel tevreden. Ik heb al 7 van de 101 doelen helemaal behaald, haha. En na het schrijven van deze blogpost ga ik weer wat geld op mijn spaarrekening zetten voor deze behaalde doelen!

Wat vind jij van het Day Zero Project?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s