Alter Ego – Marissa Meyer

Voor de YA-club op mijn werk lazen we allemaal het boek Alter Ego, en we bespraken deze tijdens een supergezellige boekenclub afgelopen zaterdag. Natuurlijk kon een recensie op mijn blog dan niet ontbreken. Ik had nog nooit iets van de populaire auteur Marissa Meyer gelezen, dus ik was heel benieuwd! En ik kan jullie vast verklappen dat ik positief verrast was!

Alter Ego - Marissa Meyer

Algemene gegevens
Titel: Alter Ego
Auteur: Marissa Meyer
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 400
Genre: Young Adult, Scifi
Serie: Renegades #1

Het verhaal
Geheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken

Mijn mening
Waar te beginnen.. Eerlijk gezegd had ik van tevoren gedacht dat Alter Ego heel erg op Staalhart zou lijken, het eerste deel van een fantastische serie van Brandon Sanderson. De flapteksten lijken namelijk ontzettend veel op elkaar. Toch kwam ik er gelukkig vrij snel achter dat de twee verhalen wel overeenkomsten hebben, maar dat er ook meer dan genoeg verschillen zijn.

Het begin vond ik gelijk heel heftig en zorgde dat ik meteen in het verhaal zat. Je valt met de deur in huis zegmaar, haha. Dit was onverwacht, maar niet onprettig, want nu was ik meteen heel nieuwsgierig naar het verhaal en kostte het mij ook nauwelijks moeite om steeds door te lezen. Ik merkte ook dat ik de schrijfstijl van Marissa Meyer heel fijn vond; je leest het lekker weg en de schrijfstijl neemt je echt mee in het verhaal.

Maar wat mij echt fan maakte van het boek, waren de personages. Ik heb in geen tijden een boek gelezen waarbij de personages zo likeable en menselijk waren. Nova is een beetje nors, maar af en toe ook best grappig. Adrian is een ontzettende lieverd die alleen maar het goede wil doen. Ook alle andere personages vond ik allemaal echt heel leuk op hun eigen manier, maar daar wil ik liever niet teveel over zeggen omdat het het leukst is als je deze zelf leert kennen. Het enige dingetje, dat ook tijdens de boekenclub veel terug kwam, is dat Adrian eigenlijk geen minpunten had en een beetje té perfect was geschetst zonder flaws.

De titel van het boek is ook super goed gekozen. Nova en Adrian hebben namelijk beide een alter ego zonder dat de wereld dat van hun weet. Ik vond het heerlijk om te lezen over de onhandige situaties die dit met zich meebracht. Onhandig, maar ook spannend. Spanning is er namelijk genoeg in dit boek. Er gebeurde misschien niet zo gek veel in het middenstuk, maar desalniettemin voelde ik wel altijd de drang om door te lezen. En het begin en einde waren beide erg spannend! Daarnaast komt het einde héél onverwacht en doet je verlangen naar het volgende deel.

Kortom, het boek was gewoon erg leuk om te lezen. Misschien niet een boek dat me voor altijd bij zal blijven of tot één van mijn nieuwe favorieten behoort, maar wel een boek dat me veel emoties heeft laten voelen en me het gevoel heeft gegeven dat ik nieuwe vrienden heb gemaakt. Alter ego is echt een leuk en spannend boek en daarom krijgt het van mij vier sterren.

4 sterren

Alter Ego is voor €19,99 als prachtige hardcover te koop op bol.com. Daarnaast kun je hem ook kopen op Libris voor dezelfde prijs.

Koop bij bol.com

Heb jij dit boek over superhelden al gelezen? 

4 gedachten over “Alter Ego – Marissa Meyer

  1. Ik ben al een tijdje super benieuwd naar dit boek! Maar nu komt het zeker op mijn lijstje. 🙂 Je recensies zijn altijd zo handig: niet te lang (maar ook niet te kort :p) , luchtig en eerlijk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s