De eerste boekenbuit van dit jaar!

Hé hallo! Eigenlijk koop ik bijna nooit boeken meer, omdat ik als student een heleboel andere kostenposten heb én ik heb nog heel veel ongelezen boeken in mijn kast die ik eerst graag wil lezen. Toch kon ik mezelf maar moeilijk beheersen toen er op mijn werk een hele grote uitverkoop was waar alle boeken met 50% afgeprijsd waren. Ook kreeg ik nog een aantal andere boeken en mijn boekenkast is nu weer goed gevuld met nieuwe boeken. Ik laat ze graag aan je zien!

new in algemeen1.png

Allereerst kreeg ik van mijn werk twee leesexemplaren. Deze boeken breng ik weer terug als ik ze uit heb, maar ik ben wel heel benieuwd wat ik hiervan ga vinden! Als eerste zie je Het Geheugenboek van Lara Avery. Dit boek lijkt me enorm aangrijpend omdat het gaat over een meisje dat langzaam haar herinneringen verliest. Ik ben bang dat ik hierbij moet huilen! Daarnaast kreeg ik Flame van Bernice Berkleef. Dit boek gaat over griekse mythologie en klinkt heel erg leuk! De recensies op Goodreads zijn super uiteenlopend, dus ik ben benieuwd wat ik er van ga vinden.

Het Geheugenboek & Flame

Daarnaast kocht ik dus een aantal boeken in de uitverkoop. Twee Nederlandse en twee Engelse boeken welteverstaan. De Nederlandse boeken zijn Schuld van Lauren Kate en Gevangene van Aimée Carter. Van beide boeken heb ik de rest van de serie al in de kast staan, maar nog ongelezen (op Fallen en Kwelling na, maar dat is zo lang geleden dat ik ze zou moeten herlezen). Beide series spreken me erg aan dus ik heb zin om deze boeken te lezen!

Schuld & Gevangene

Qua Engelse boeken kocht ik Half Lives van Sara Grant. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar de tekst op de achterkant sprak me wel aan, dus ik besloot het gewoon mee te nemen! Daarnaast kocht ik Three Dark Crowns van Kendare Blake. Dit was vorig jaar echt een hit op Booktube en ik wilde het boek al een lange tijd lezen, maar ik kwam er nooit aan toe om het te kopen. Tot nu! Natuurlijk zal ik jullie er alles over vertellen als ik het boek uit heb.

fullsizeoutput_97

Ik ben al een tijd onderdeel van het Street Team van Dutch Venture Publishing en heb dan ook al meerdere boeken voor deze uitgeverij gerecenseerd. Laatst was de blogtour van Stem van de Zee en ik vond de covers van de nieuwe boeken zo mooi, dat ik besloot om de hele serie gelijk maar aan te schaffen. Mijn recensie van Stem van de Zee kun je hier lezen, en de recensies van de rest van de serie zien jullie vanzelf verschijnen!

De Gave van Selkie - Mara Li

En dan als laatst kocht ik Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. Dit boek is onderdeel van de ‘ Geef een boek Cadeau!’ actie. Voor slechts €2 kan je dit boek kopen, omdat alle kinderen zouden moeten kunnen genieten van mooie boeken. Ik vind het een heel mooi initiatief! Ronja de Roversdochter heb ik nog nooit gelezen terwijl het een echte klassieker is, dus ik ben benieuwd wat ik ervan vindt! Het verhaal klinkt ontzettend leuk.

fullsizeoutput_b6.jpeg

Dit zijn alle boeken die ik de afgelopen tijd toegevoegd heb aan mijn boekenkast. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn boekenplanken nu helemaal vol staan, terwijl ik laatst nog een grote schoonmaak had gehouden, oeps. Ach, ik heb in ieder geval veel zin om deze boeken te gaan lezen!

Welke boeken wil jij graag lezen de komende tijd? 

6 gedachten over “De eerste boekenbuit van dit jaar!

  1. Ahhhh, de inventarisatie is weer gedaan 😉 Eerste keus uit de uitverkoopboeken is echt slecht voor je portemonee… Maar ook zo ontzettend leuk! Geniet er van!
    Ronja heb ik wel gelezen… lang, lang geleden. Ik heb het boek niet in de kast staan. Ik zou graag willen dat ze er een mooie hardkaft van zouden hebben, zo eentje als Barnes and Noble ook uitgeeft van klassiekers. Dat zou mooi staan… Helaas doen ze dat in Nederland niet zo snel. Is ook te duur voor ons kleine taalgebied.
    (Hint: oh. Wat zou ik het leuk vinden als er meer mooie hardcovers in het Engels zouden liggen in de boekwinkel bij mij in de buurt. Ik ga nu eigenlijk altijd naar Waterstone’s in de Kalverstraat voor hun HC kast. Of bestel ze online. Maar goed, het moet ook verkopen en op een of andere manier komen die duizenden Engels-sprekende expats in deze plaats dus niet in de boekwinkel…)

  2. Hey! Ik had een vraagje. Lorien van Giveasmileeveryday is een boekenclub gestart, en gezien jij veel leest, vroeg ik mij af of je misschien mee wilt doen? Je kunt haar altijd een berichtje sturen via Twitter, Instagram of op haar blog voor meer informatie 🙂

  3. Mooie boekenbuit! Het geheugenboek vind ik zelf echt heel mooi, heel veel leesplezier alvast! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s