Mijn persoonlijke doelen voor 2018

Ik ben er een beetje laat mee, want januari is al bijna ten einde, maar toch wilde ik het jullie niet onthouden. Ik heb dit jaar geen goede voornemens opgesteld, maar wel een aantal doelen waar ik me dit jaar op wil richten! Dit zijn concretere doelen in plaats van vage voornemens waar ik me waarschijnlijk toch niet aan ga houden.

IMG_2246.JPG

Vegetarisch blijven eten en creatiever worden met recepten
Sinds 25 november 2017 kan ik mezelf een vegetariër noemen, en ik wil deze lifestyle zeker volhouden! Ik vind het tot nu toe helemaal niet lastig om vegetarisch te eten, al zou ik wel wat creatiever willen worden met recepten. Daarom denk ik eraan om de lekkere recepten die ik maak op te schrijven, zodat ik ze makkelijk kan terugvinden als ik nog eens zonder inspiratie zit.

Liever worden voor het milieu
Ik zag laatst de documentaire Cowspiracy, en ik schrok toch best wel van het feit dat de aarde zó vervuild is. Ik wist wel dat klimaatverandering een serieus probleem was, maar door deze docu werd ik wel met mijn neus nog extra op de feiten gedrukt. Daarom wil ik proberen om minder plastic te gebruiken en ook veganistische opties toe te voegen in mijn eetpatroon waar dat makkelijk kan. Ik drink bijvoorbeeld geen koemelk meer in mijn koffie, maar sojamelk. En ik pak geen zakjes meer in de supermarkt om mijn groente in te doen, maar toe ze gewoon los in mijn mandje of neem zelf een zakje mee. Als we allemaal kleine verschillen maken, is dat bij elkaar opgeteld een groot verschil!

Vaker een wandeling maken
Dit gaat tot nu toe heel goed, want als Audun en ik samen zijn gaan we eigenlijk elke avond een stuk wandelen. Meestal heb ik van tevoren geen zin, maar omdat hij de hele dag op kantoor heeft gezeten wilt hij echt even naar buiten, en het lukt hem gelukkig altijd om mij mee te slepen, haha. Als we dan eenmaal buiten zijn ben ik echt blij dat we gegaan zijn, want frisse lucht is zo fijn! Ook ontdekken we weer een heleboel leuke plekjes. Ik merk ook dat ik vaker naar huis loop als het maar een kwartiertje is, dan dat ik de tram neem voor twee haltes.

Meer Noors leren
Audun kan al best heel goed Nederlands praten, en daardoor word ik ook gemotiveerd om mijn Noors weer op te pakken. Ik ben echt nog een absolute beginner, maar toch kan ik al aardig wat zinnetjes. Ik leer het nu op Norwegian Class 101, en daarnaast kijken we nu ook samen naar de spannende Noorse serie Okkupert (aanrader! staat op Netflix). Het voordeel van Norwegian Class 101 is dat de lesjes best kort zijn, maximaal een kwartiertje, dus dat je het makkelijk tussendoor kan doen. Het moeilijkste voor mij is het bijhouden, want als ik een drukke dag heb gehad heb ik niet altijd zin om nog een lesje Noors te doen. Maar gelukkig heb ik altijd iemand bij de hand om mee te oefenen. 😉

Minder geld uitgeven aan onzin dingen en mijn geld in plaats daarvan investeren in mooie dingen
Ik merk dat ik best bewust omga met mijn geld, maar dat ik ook wel heel erg hou van de ‘koffietje hier, broodje daar’ mentaliteit. Zo geef ik best veel geld uit aan dingen die ik niet echt nodig heb. Ik wil dit jaar meer bewust worden van mijn uitgaven en ook minder snel geld uitgeven aan iets als ik het niet echt nodig heb, of als ik het niet héél graag wil hebben. Hopelijk kan ik hierdoor gaan sparen voor dingen die ik wél heel graag wil, zoals een mooie spijkerbroek van Levi’s en de zomervakantie.

Minimalistischer worden
Ik moet eerlijk zeggen dat ik vorig jaar zomervakantie al heel veel spullen heb weggedaan toen ik de 30 Days Simplify your life Challenge deed, maar het is gewoon nog steeds een feit dat mijn kleine studentenkamertje te vol staat met allerlei troep dat ik niet echt gebruik. Het zijn vooral de spullen waar ik geen vaste plaats voor heb, en die dus altijd maar een beetje rondslingeren. Ook vind ik dat ik echt teveel kleding heb dat ik niet genoeg draag. Daar wil ik dus zeker wat aan gaan veranderen in 2018!

Dit zijn de doelen waar ik me in 2018 op wil gaan focussen. Ik moet zeggen dat het me in de eerste maand goed af is gegaan, ik heb vrijwel aan elk van deze doelen gewerkt (behalve het geld uitgeven dan, want doordat ik elke dag op de uni rondliep heb ik heel veel koffie gekocht, haha).

Wat zijn jouw persoonlijke doelen voor 2018?

10 gedachten over “Mijn persoonlijke doelen voor 2018

  1. Staat er op de universiteit niet ergens stiekem een automaat waar je gratis koffie uit kan halen (ik weet er in Utrecht wel eentje namelijk :p)? Of een waterkoker die je kan gebruiken met oploskoffie?

      1. Een thermoskan is inderdaad een goede. Ik heb er wel één, maar die ben ik kwijt. Misschien maar eens opzoeken dan!

      2. Bij de V en D verkochten ze mooie grote die je goed mee kon nemen, maar die winkel is er helaas niet meer!

  2. Wat een goede voornemens! Ik vind het knap dat je vegetarisch bent geworden, ik heb tot nu toe nog niet de discipline gehad dit te doen, hoeveel ik ook van dieren houd. Ik probeer wel minder vlees te eten. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s