De Stem van de Zee – Mara Li

Uitgeverij Dutch Venture Publishing geeft in januari een hele serie opnieuw uit: de gave van Selkie. Ik had al veel over deze boeken gehoord toen ze bij Storm Publishers uitgegeven werden, maar had zelf nooit de kans gehad om ze te lezen. De blogtour van DVP was daar een hele mooie gelegenheid voor en zo heb ik De Stem van de Zee toch nog gelezen!

De Gave van Selkie - Mara Li

Algemene gegevens
Titel: De Stem van de Zee
Auteur: Mara Li
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 308
Genre: Young Adult, Historisch, Fantasy
Serie: De Gave van Selkie #1

Het verhaal
Wat als de legendarische koning Arthur zou opgroeien in een dystopische toekomst waar magie weer een rol speelt?
Volg het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zus, en laat je meevoeren naar een postapocalyptisch Europa vol mythologie en wonderlijke verschijningen in de trilogie ‘De gave van de Selkie’.

Arthur en Nimue wonen bij hun oma sinds hun vader op zee is omgekomen en kennen hun moeder alleen uit verhalen, maar daar komt verandering in als Nimue op zolder een oud dagboek van haar moeder Rona vindt. Kort daarop wordt hun dorp verwoest door een zware storm en overlijdt hun oma. Samen besluiten ze op pad te gaan met het dagboek als leidraad: door hun familiegeschiedenis te volgen, kunnen ze Rona misschien vinden.
Tijdens hun tocht door een grimmig en door ziekte geteisterd Europa krijgt Nimue steeds vaker visioenen van een vreemde, in mistflarden gehulde verschijning. Deze Vale Man lijkt haar niet alleen in haar dromen, maar ook in het echte leven te volgen. Waarom vertoont hij zich aan haar? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

Mijn mening
Allereerst wil ik iets zeggen over de covers van de boeken. Ik vind ze namelijk zó mooi geworden! Ook vind ik ze stukken mooier dan de oorspronkelijke covers, dus ik vind zeker dat de serie daarop vooruit is gegaan. De boeken zien er nu nog mysterieuzer uit en ik zou ze zeker oppakken in de boekwinkel.

Nimue (wat een mooie naam trouwens!) en haar broertje Arthur leven in een postapocalypische wereld. Ze hebben beide ouders verloren en hun leven is zachtgezegd niet makkelijk geweest. Ze kennen hun moeder alleen van verhalen totdat Nimue een dagboek vind dat van haar moeder is geweest. Arthur en Nimue besluiten op pad te gaan, op zoek naar hun familiegeschiedenis die in het dagboek van hun moeder beschreven wordt. Zelf voelde ik erg mee met Nimue en Arthur, vooral omdat ze op zulke jonge leeftijd al zoveel heftige dingen hebben meegemaakt. Ook werden de gevoelens erg mooi beschreven.

Iets waar ik me wel een beetje aan stoorde, is dat het verhaal bomvol zat met verschillende elementen zoals én magie én religie én historie en nog veel meer. Deze wekte mijn nieuwsgierigheid, maar zorgde meer dan eens ook voor verwarring. Ik haalde dingen door elkaar en wist soms even niet zo goed meer waarover ik aan het lezen was, omdat er zoveel elementen in het verhaal zaten dat ik de weg af en toe een beetje kwijt raakte. De andere kant van dit ‘minpunt’ is dat ik me zeker geen moment hoefde te vervelen bij het boek. Er gebeurde altijd wel iets en het verhaal was eigenlijk gedurende het hele boek interessant. De schrijfstijl daarentegen was zo poëtisch dat ik merkte dat ik wel minder snel las dan normaal. Dat is niet per se slecht, maar het viel me wel op.

Ik kom er de laatste tijd steeds meer achter dat ik heel erg hou van boeken waar een historisch element in verwerkt is, en dat is bij dit boek ook zeker zo. Pluspunten daarvoor! De setting sprak me erg aan en mede daardoor vond ik het boek interessant blijven, ook al was er hier en daar wat verwarring.

De Stem van de Zee is een uniek boek dat ik niet zo snel met een ander Young Adult boek kan vergelijken, en dat is zeker een pluspunt. Verder zorgde de vele elementen soms voor wat verwarring, maar dat hield niet weg dat ik van het verhaal genoten heb. De Stem van de Zee krijgt van mij drie sterren!

3 sterren

De Stem van de Zee is voor maar €12,50 te reserveren op bol.com en is vanaf 31 januari te koop!

Wat vind jij van de boekenserie van Mara Li? 

 

5 gedachten over “De Stem van de Zee – Mara Li

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s