The Sun and Her Flowers – Rupi Kaur

Mijn eerste boek van 2018 was van een genre dat ik nog nooit eerder gelezen had: poëzie. Ik had dit boek voor kerstmis gekregen en was zo benieuwd! Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar vond het wel heel leuk om weer eens iets anders te lezen dan normaal. Benieuwd wat ik van deze poëzie collectie vond? Ik vertel er meer over in deze recensie.

Image (3).png

Algemene gegevens
Titel: The Sun and Her Flowers
Auteur: Rupi Kaur
Uitgeverij: Andrews McMeel Publishing
Aantal pagina’s: 256
Genre: Poëzie

Flaptekst
From Rupi Kaur, the #1 New York Times bestselling author of milk and honey, comes her long-awaited second collection of poetry. A vibrant and transcendent journey about growth and healing. Ancestry and honoring one’s roots. Expatriation and rising up to find a home within yourself.

Divided into five chapters and illustrated by Kaur, the sun and her flowers is a journey of wilting, falling, rooting, rising, and blooming. A celebration of love in all its forms.

Mijn mening
Ik had nog nooit echt een poëziebundel gelezen, maar had al veel positieve dingen gehoord over Rupi Kaur, dus besloot ik haar bundel een kans te geven. Eigenlijk wist ik al na drie bladzijden dat ik fan was. Haar gedichten zijn zo mooi en puur, en vertellen over haar leven. Haar ouders zijn namelijk immigranten en hebben alles opgegeven om haar een beter leven te gunnen. Hierdoor zijn haar ouders altijd buitenstaanders geweest in Amerika, omdat ze bijvoorbeeld de taal niet goed spreken.

De gedichten gaan niet alleen over dit deel van haar leven, maar ook over de liefde en het even zelf. Je kan merken dat haar hart ten minste één keer behoorlijk gebroken is, maar dat ze daarna ook weer heeft geleerd om lief te hebben.

this is the recipe of life
said my mother
as she held me in her arms as i wept
think of those flowers you plant
in the garden each year
they will teach you
that people too
must wilt
fall
root
rise
in order to bloom

Bij heel veel gedichten heb ik er een plakkertje bij geplakt, zodat ik het later nog eens kon teruglezen. De bundel is opgedeeld in vijf delen: wilting, falling, rooting, rising en blooming. Het boek wordt hiermee steeds positiever, zoals je aan de titels van de hoofdstukken kan zien. Ik denk dat rooting en rising mijn favoriete hoofdstukken waren, omdat je dan echt de groei merkt die beschreven wordt in de gedichten.

when death
takes my hand
i will hold you with the other
and promise to find you
in every lifetime
commitment

Ik denk dat voor iedereen wel inspiratie te halen valt uit dit boek vol prachtige gedichten. Ik was er in ieder geval van onder de indruk en ik kan daarom ook niet wachten om Rupi Kaur’s eerste poëziebundel te lezen. Ook denk ik dat deze bundels perfect zijn voor mensen die wel eens poëzie willen proberen, maar niet zeker weten of het iets voor hen is. The Sun and Her Flowers heeft mij in ieder geval overtuigd, en krijgt vier sterren!

4 sterren

The Sun and Her Flowers is te koop voor €15,24 op bol.com en heeft nu gratis verzending!

Koop bij bol.com

Lees jij wel eens poëzie? 

Een gedachte over “The Sun and Her Flowers – Rupi Kaur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s