Mijn leesdoelen voor 2018

Hoi allemaal! Nog een heel gelukkig nieuwjaar gewenst voor jullie allemaal. Het bloggen is er de afgelopen dagen een beetje bij ingeschoten omdat ik het erg druk had met al het leuks dat kerstmis te bieden heeft. Daarnaast ging ik met Oud & Nieuw een paar dagen naar Lissabon! Daar krijgen jullie natuurlijk nog uitgebreid verslag van, maar om 2018 goed te beginnen wilde ik eerst mijn leesdoelen voor jullie op een rijtje zetten. 🙂

new year, quotes, and article afbeelding

50 boeken lezen.
Mijn Reading Challenge zet ik dit jaar een stuk lager dan voorgaande jaren, gewoon omdat ik geen druk meer wil voelen tijdens het lezen. Daarom 50 boeken, wat ongeveer één boek per week is. Dat is voor mij persoonlijk een realistisch doel, waarbij ik me niet teveel hoef te stressen (hoop ik). Lezen moet natuurlijk vooral leuk blijven en geen wedstrijd!

Precies lezen waar ik zelf zin in heb.
De afgelopen jaren heb ik heel veel mooie boeken mogen lezen, maar ook echt een heel aardig aantal ‘mwah’ boeken. Soms waren dit ook boeken waarvan ik van tevoren wel wist dat het niet helemaal iets voor mij zou zijn, maar dan las ik het alsnog door de hype erom heen of omdat het boek een recensie exemplaar was. Dat wil ik dit jaar niet meer. Ik wil dit jaar precies lezen waar ik op dat moment zin in heb!

Minder recensie exemplaren aanvragen.
Ik denk dat dit iets is waar elke boekblogger doorheen gaat: in het begin wil je zoveel mogelijk recensie exemplaren aanvragen en lezen omdat álles je leuk lijkt, maar na een tijd kom je erachter dat de recensie exemplaren zich langzaam opstapelen en dat je steeds minder zin krijgt om die boeken te lezen. Niet eerlijk voor de uitgever, niet eerlijk voor jezelf en niet eerlijk voor het boek. Ik wil dit jaar alleen recensie exemplaren aanvragen waar ik oprecht héél benieuwd naar ben en waarvan de kans groot is dat ik het ook echt leuk ga vinden.

Mijn favoriete boeken herlezen.
Dit valt een beetje samen met de vorige twee punten. Er staan heel veel boeken in mijn boekenkast die ik al gelezen heb, maar die ik graag nog een keertje zou willen lezen. Mede door de stapel recensie exemplaren die er vaak ligt, gaat dat niet. Dat wil ik dit jaar veranderen! Er zijn zoveel leuke boeken die ik graag wil herlezen, dat ik dat dit jaar ook echt ga doen. En de boeken daarvan die ik nog niet gerecenseerd heb, ga ik alsnog recenseren. Want ook oudere boeken verdienen aandacht op boekenblogs. 🙂

Dit zijn mijn leesdoelen voor 2018! Niet te veel, want ik wil het vooral rustig houden dit jaar en gewoon precies doen waar ik zin in heb. Niet teveel druk, want dat was de afgelopen jaren iets minder leuk aan lezen.

Wat zijn jouw persoonlijke leesdoelen voor 2018?

2 gedachten over “Mijn leesdoelen voor 2018

  1. Ik ben net begonnen met Dune van Frank Herbert te herlezen. Ik heb de hele serie meerdere malen in het Nederlands gelezen als tiener, maar nog nooit van kop tot staart in het Engels. Echt heel erg. Dus daar begin ik mee. En ik wilde Dark Tower serie van Stephen King nog uitlezen. Dat moet geen probleem zijn. Daarna is mijn TBR stapeltje aardig geslonken, dus wie weet doe ik dit jaar wel alleen maar aan her-lees-acties.
    En 50 boeken is een prima doel! Maar … je weet nog niet wat er in die CB dozen zit voor het aankomende jaar… En de boekencatalogi die je gaat inkijken … Oh, de verleidingen worden groot.

  2. Ik heb beslist om het dit jaar op maandelijkse doelen te houden, omdat dan beter past bij waar ik zin in heb en wat ik nog heb staan. Ik zou graag een Russische klassieker lezen, wat meer in het Frans, debutanten van eigen bodem en verder zo divers mogelijk, liefst ook wat non-fictie. Maar bovenal: beter bijhouden wat ik gelezen heb!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s