Leesdoelen 2017 | Wrap Up

Zoals ik al een aantal keer gedaan heb, schreef ik aan het begin van 2017 een artikel met de leesdoelen waar ik me dit jaar op wilde gaan focussen. Nu het nieuwe jaar over anderhalve week alweer begint, leek het me leuk om nu terug te kijken op die doelen die ik heb gesteld, en te kijken welke ik gehaald heb en welke niet.

books, harry potter, and percy jackson afbeelding

TBR verkleinen
Dit was misschien wel mijn grootste doel voor dit jaar, omdat ik wel 56 ongelezen boeken in mijn kast had staan in januari. Ik kan jullie gelijk al vertellen dat dit doel niet bereikt is. Ik heb zoveel boeken gekregen dit jaar waardoor ik nauwelijks ben toegekomen aan mijn eigen boeken lezen. Niet per se erg, maar wel jammer, want ik had graag mijn boekenkast een beetje meer uitgelezen. Ook stelde ik een lijstje op met boeken die ik héél graag wilde lezen. Laten we kijken hoeveel ik er daadwerkelijk van gelezen heb.

1. Marionet – Aimee Carter (The Blackcoat Rebellion #1)
2. Stad van Glas – Cassandra Clare (The Mortal Instruments #3)
3. De Kroon – Kiera Cass (De Selectie #5)
4. Matched – Ally Condie (Matched #1)
5. Crossed – Ally Condie (Matched #2)
6. Reached – Ally Condie (Matched #3)
7. De Moordopdracht – James Dashner (The Maze Runner #0.5)
8. De Blauwe Diamant – Jennifer Donnelly (Waterfire Saga #2)
9. Half Zwart – Sally Green (Half Bad #1)
10. Duizend stukjes van jou – Claudia Gray (Firebird #1)
11. Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover
12. Passie – Lauren Kate (Fallen #3)
13. De Legenden – Pittacus Lore (Loriën Legacies #2)
14. Soundless – Richelle Mead
15. De Naam van de Wind – Patrick Rothfuss (The Kingkiller Chronicles #1)
16. Vlammenwerper – Brandon Sanderson (De Wrekers #2)
17. De 5e golf – Rick Yancey (The 5th Wave #1)

Oeps, maar 5 van de 17 gelezen, de rest staat nog steeds ongelezen in de kast.. Dat is iets om volgend jaar wellicht op te focussen!

Mijn recensiepagina aanvullen: elke letter een recensie
Meh, ook niet gelukt. Maar ik moest alleen nog hele lastige letters zoals I, Q, X, Y, en Z, en ik heb ook geen boeken geselecteerd op de achternaam van de auteur. Ik vind het ook niet heel belangrijk meer eerlijk gezegd. Het gaat immers om de boeken, en niet om de eerste letter van de achternaam van de auteur!

Meer van andere genres lezen
Ik heb nog steeds het meest Young Adult gelezen dit jaar, maar toch ook wel wat van andere genres! The Alchemist van Paulo Coelho bijvoorbeeld, of de Verwarde Cavia van Paulien Cornelisse. Ook las ik een essay van de Vrije Schrijver van de VU, een gedichtenbundel en een memoires. Misschien niet héél veel andere genres, maar toch wel wat!

Zeventig boeken lezen
Haha, oeps, ook niet gehaald. Gaat lekker dit. Maar toch ben ik best trots dat ik in ieder geval meer dan vijftig boek heb gelezen. Op dit moment staat de teller op 54, en als je bedenkt dat ik dit jaar ook nog een scriptie heb geschreven, vier dagen per week werk en daarnaast ook nog een master doe én veel reisjes maak, ben ik toch wel trots op die 54!

Meer Engelse boeken lezen
Ik wilde dit jaar minstens één Engels boek per maand lezen, wat neerkomt op twaalf boeken per jaar. Nu heb ik die twaalf niet gehaald omdat ik toch echt liever Nederlands lees, maar ik heb wel negen Engelse boeken gelezen en dat is toch bíjna mijn doel! Dit doel ga ik ook in 2018 voortzetten, want ik vind Engels mooi en vooral contemporary boeken vind ik veel leuker in het Engels dan in het Nederlands.

Al met al heb ik geen van deze doelen dus écht gehaald, maar toch ben ik weer trots op mijn leesjaar! Ik heb in ieder geval van de meeste boeken die ik heb gelezen echt genoten, en dat is waar het om draait bij lezen, toch?

Ik ga de komende tijd even nadenken over welke doelen ik mezelf wil geven voor 2018! En daar kunnen jullie dan eind december een artikel over verwachten.

Wat waren jouw leesdoelen afgelopen jaar? 

2 gedachten over “Leesdoelen 2017 | Wrap Up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s