Wings – Aprilynne Pike

Een tijd geleden al las ik Wings, maar om onbekende reden heb ik hier nooit een recensie van geschreven! Omdat ik me nog goed kan herinneren wat ik van het boek vond, leek het me leuk om dat alsnog te doen. Ik zie Wings namelijk niet heel vaak voorbij komen op boekenblogs!

Image result for wings aprilynne pike

Algemene gegevens
Titel: Wings
Auteur: Aprilynne Pike
Uitgeverij: HarperCollins Publishers
Aantal pagina’s: 356
Genre: Young Adult, Urban Fantasy
Serie: Wings #1

Het verhaal
An extraordinary faerie tale of magic and mystery, romance and danger, described by Stephenie Meyer as a remarkable debut’. Laurel is an ordinary fifteen-year-old high school girl. But something incredible is happening to her. She is changing. Now Laurel is about to discover that a deep and powerful magic holds the key to her destiny.

Mijn mening
Ik vond het leuk om weer eens een urban fantasy te lezen, want dat had ik al een tijd niet gedaan, en vroeger smulde ik van deze boeken. ‘Gewoon’ meisje komt erachter dat ze toch niet zo gewoon is en gaat op zoek naar haar afkomst, dat is het plot dat veel urban fantasies delen, en Wings is daar geen uitzondering in. Laurel eet alleen maar gezonde dingen, bloed nooit en is nooit ziek. Ze voelt zich wel een beetje anders, maar heeft niet iedereen dat rond hun vijftiende?

Hoewel ik Laurel best een leuk personage vond, vond ik haar wel behoorlijk naïef. Net als haar ouders overigens. Als je kind niet kan bloeden en alleen maar groenten lust, en ziek wordt in het donker, ga je toch onderzoeken hoe dat komt? Maar nee hoor, haar ouders vinden het volkomen normaal.

Dat stoorde me behoorlijk, want ik vond het gewoon niet zo geloofwaardig. Toch had het boek ook goede kanten. Het verhaal gaat over elfen, maar deze werden totaal anders beschreven dan de elfen die ik ken. Dit was origineel en zorgde ervoor dat het elfenaspect weer een nieuw perspectief kreeg. Omdat David goed is in biologie worden de elfen ook vanuit biologisch perspectief onderzocht en dat was ook wel tof.

Toch zat het boek boordevol cliché’s. Ik kon de driehoeksverhouding van mijlenver aan zien komen, iets wat ik niks vind als ik geen chemie tussen de personages voel. Dat was zo in dit geval. Het boek is verder ook niet echt spannend en het is vooral een introductie voor de rest van de serie.

Wings was dus niet helemaal mijn ding en ik heb ook besloten de rest van de serie niet uit te lezen. Ik denk dat ik misschien iets te oud voor dit boek was, of dat ik teveel boeken in dit genre heb gelezen waardoor Wings heel voorspelbaar was. Wings krijgt van mij twee sterren.

2 sterren

Wings is alleen nog in het Engels te koop op bol.com, voor 10,99.

Koop bij bol.com

Heb jij Wings gelezen? Wat vond jij van dit boek? 

2 gedachten over “Wings – Aprilynne Pike

  1. Ik vond het een heel leuk boek! Mijn recensie was juist best wel positief 🙂 Ik heb boek 2 en 3 ook gelezen, die waren ook leuk, en boek 4 wil ik ook nog lezen.
    Maar misschien heb ik gewoon te weinig van dit soort boeken gelezen!

  2. Ik snap je volkomen Rowan! Ik had de boeken bij de bieb gehaald en ze lazen wel zo snel dat ik met gemak de hele serie had uitgelezen, maar de hoofdpersoon is inderdaad behoorlijk naïef :’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s