9 redenen waarom de winter LEUK is!

Soms wordt de winter gezien als iets donkers en grauws. En dat begrijp ik ook wel, want als het om vijf uur ’s middags al donker wordt en het heeft de hele dag door geregend krijg ik daar ook geen hartverwarmend gevoel van. Maar er zijn genoeg dingen aan de winter die wél leuk zijn. Gezelligheid met familie en vrienden bijvoorbeeld. Vandaag zet ik voor jullie een aantal redenen op een rijtje waarom de winter heel leuk is!

photo-27-01-2017-14-53-34Ik mis Noorwegen in de winter… 

1. Sneeuw
Toegegeven: er is al een tijd geen échte goede sneeuw meer in Nederland geweest, maar hoe leuk is sneeuw als het wel van die fluffy substantie is dat je er goede sneeuwballen van kan maken? Ik vind sneeuw er in ieder geval altijd geweldig uit zien, ook al is het natuurlijk drama voor mensen die met de trein reizen. Het heeft wel echt een winterse, knusse uitstraling!

snow, christmas, and copenhagen afbeelding

2. Warme chocolademelk
Ik drink bijna nooit warme chocolademelk, behalve in de winter! Op mijn werk neem ik ook steeds vaker een kopje, ik vind het zo lekker! Het geeft me echt een winters gevoel. Natuurlijk is warme chocolademelk pas écht compleet met mini marsmallows en slagroom, en is hij het lekkerst na een hele dag buiten te zijn geweest in de koude winterlucht.

chocolate, food, and yummy afbeelding

3. Laarzen
Jammer genoeg heb ik nog steeds geen leuke laarsjes kunnen scoren, maar ik wil er binnenkort echt even op uit. Ik ben namelijk gék op laarsjes. Ik heb nu alleen laarsjes met hakken, en voor werk is dat natuurlijk alles behalve ideaal. Snel even laarsjes shoppen dus. Daarnaast vind ik mijn UGG’s nog steeds heerlijk zitten, dus die draag ik graag in huis of als ik boodschappen ga doen. Oh, en in de bioscoop zijn UGG’s ook echt een must, want ik krijg altijd koude voeten daar haha.

Edit: ik heb zojuist tijdens het schrijven van dit artikel een paar laarsjes besteld, haha.

black, boots, and fashion afbeelding

4. Sweater weather!
Hoewel ik dus nog een paar laarsjes kan gebruiken, heb ik wél een hele fijne voorraad truien. Met dit weer vind ik het heerlijk om een lekkere trui te dragen. Ik heb veel verschillende soorten: oversized, niet-oversized en in verschillende kleuren zoals okergeel, lichtroze, groen en beige. Het liefst zou ik elke dag een lekkere trui aantrekken, maar toch neem ik af en toe de moeite om ook iets anders uit mijn kast te dragen haha.

fashion, autumn, and fall afbeelding

5. De frisse winterlucht
Ik word echt héél blij van de kou in de winter, zolang het maar droog is (of sneeuwt) met een lekker zonnetje erbij, en je er op gekleed bent. Kou + zon maakt mij intens gelukkig. Lekker met een dikke jas aan buiten een wandeling maken met de zon op je gezicht, terwijl je neus en wangen rood worden. En daarna natuurlijk weer naar binnen om warme chocolademelk te drinken!

mountains, boat, and nature afbeelding

6. Schaatsen
You’ll love it or hate it, maar ik hou ervan! Ik ben gek op schaatsen. Tegenover mijn werk is nu een schaatsbaan en dat ziet er ook zo gezellig uit. Vooral die houten huisjes eromheen met lichtjes. In Amsterdam zijn ook een paar schaatsbanen (of die komen nog?) en daar wil ik héél graag een keertje met Audun schaatsen. Lekker romantisch!

winter, christmas, and light afbeelding

7. De openhaard
In mijn studentenhuis heb ik geen openhaard, maar mijn moeder heeft er wel één! Toen ik daar vorige week was stond die aan, en daar kreeg ik zo’n knus gevoel van! Daarnaast vind ik het er ook altijd heel mooi uit zien. Een openhaard geeft altijd een hele luxe uitstraling vind ik.

christmas, lights, and winter afbeelding

8. Boeken lezen
Ja, natuurlijk vind ik het heerlijk om het hele jaar door te lezen, maar in de herfst en winter heeft lezen altijd iets magisch. Met een dekentje op de bank met de kaarsjes aan terwijl er een dampende mok thee naast je staat.. Ik krijg zoveel zin om avonden zo door te brengen! En ook krijg ik altijd weer zin om bepaalde boeken te lezen. Harry Potter bijvoorbeeld, of De Notenkraker. Perfecte boeken om rond de kerst te lezen!

book, disney, and rapunzel afbeelding

9. Kerstmis
Need I say more? Hét lichtpuntje in de donkere decembermaand. Ook van alle kerstversieringen die overal al te bewonderen zijn word ik heel erg gelukkig. Ik kan niet wachten om zelf ook mijn kerstspullen weer tevoorschijn te halen!

christmas, winter, and christmas tree afbeelding

De winter is dus helemaal niet zo koud en ongezellig als je misschien dacht. Ik vind de winter altijd een hele fijne tijd waarin je juist tijd vrij maakt om bij elkaar te zijn. Een tijd van gezelligheid.

Wat is jouw favoriete ding aan de winter? 

3 gedachten over “9 redenen waarom de winter LEUK is!

  1. Veel van mijn favoriete dingen staan inderdaad in dit lijstje! En de sneeuw hebben we ook al gehad ondertussen 🙂 Hopelijk volgend jaar weer meer sneeuw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s