Rebel – Kass Morgan

De 100 serie vind ik geweldig, boek én tv show. Ik dacht dat de 100 serie uit drie boeken bestond, maar Kass Morgan heeft laatst het vierde deel uitgebracht. Toen ik zag dat het verhaal verder ging, was ik gelijk enthousiast en nieuwsgierig. Welke avonturen zouden mijn vrienden in dit deel gaan beleven?

img_2565

Algemene gegevens
Titel: Rebel
Auteur: Kass Morgan
Uitgeverij: BlossomBooks
Aantal pagina’s: 238
Genre: Young Adult, Science-fiction
Serie: De 100 #4

Het verhaal
De Aarde leek onleefbaar na een nucleaire kernramp, maar de 100 hebben bewezen dat het weer veilig is. De mensheid probeert nu langzaam weer een bestaan op te bouwen.
Tijdens de eerste gezamenlijke feestdag van de Kolonisten en de aardbewoners worden ze plotseling aangevallen door een onbekende groep mensen. De nieuwkomers moorden, plunderen en nemen kampbewoners gevangen. Ook Wells, Octavia en Glass worden meegenomen en komen in een sinistere sekte terecht, die maar één doel heeft: het ‘genezen’ van de Aarde… door alle andere bewoners te elimineren.
Als Bellamy en Clarke erachter komen dat hun vrienden zijn ontvoerd, zweren ze hen terug te halen. Zonder dat ze het weten begint een race tegen de klok, want er staat hun vrienden een verschrikkelijk lot te wachten.

Mijn mening
Ik had heel lang gewacht met het kijken van The 100 tv serie, omdat ik eerst de boeken wilde lezen en daarna pas de serie kijken, anders zou ik sowieso in de war raken. Dus, ik las netjes alle drie de boeken uit en begon in de zomervakantie aan The 100 op Netflix. Die serie bleek ook geweldig te zijn, maar wel héél anders dan de boeken. Dat maakte niet echt uit, want ik was toch al klaar met de serie.

Totdat.. Ik bericht ontving dat er een vierde deel in de boekenserie zou verschijnen. Huh? Een vierde deel. Ja. Ik was in het begin dus best bang dat ik de boeken en de tv-serie dus heel erg door elkaar zou halen, omdat deze zó van elkaar verschillen.

Gelukkig was dat helemaal niet zo. Ik werd al heel snel weer helemaal in het universum van de boekenserie gezogen, en ik raakte gelukkig niet in de war met personages of gebeurtenissen. Ik was juist heel blij om weer te mogen lezen, want in de tv-serie komt Glass bijvoorbeeld niet voor, terwijl ik haar juist zo’n leuk personage vindt.

De gebeurtenissen in dit boek en hetgeen waar dit boek omheen draait, vind ik echt ontzettend cool. Een deel van de kampbewoners worden namelijk ontvoerd door een sekte. Ik heb echt een grote fascinatie voor sektes, dus dit viel bij mij heel goed in de smaak. Je leest het verhaal nog steeds vanuit Clarke, Bellamy, Glass en Wells. Twee van hen zijn meegenomen door de sekte en de andere twee proberen hen te redden. Zo zie je het verhaal vanuit beide kanten en dit is echt ontzettend leuk.

Het hele boek door was het spannend, en als ik had gekund, had ik dit boek in één dag uitgelezen. Helaas had ik ook andere dingen te doen, haha. De schrijfstijl is heel erg fijn en ik vond het jammer dat het boek maar 240 bladzijden had, want ik had graag nog veel meer gelezen!

Het einde was ook echt perfect en daarmee was eigenlijk het plaatje compleet. Ik heb niks negatiefs op te merken aan dit boek en kan nu stellig zeggen dat De 100 echt behoort tot één van mijn favoriete series. Rebel krijgt van mij een dikke vijf sterren!

5 sterren

Rebel is te koop voor €15 als prachtige hardcover!

Koop bij bol.com

Vind jij De 100-serie ook zo goed?

Een gedachte over “Rebel – Kass Morgan

  1. Je gaat inderdaad met gemak door dit boek heen! Ik vond hem ook erg tof, alleen heb ik niet echt het idee dat het een noodzakelijk deel is in de serie. Wel erg leuk dat er een extra deel is verschenen, zeker door die mooie cover aaaaaaahhhh! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s