Een dagje in de Winterefteling

Afgelopen zondag kreeg Audun zijn verjaardagscadeautje alvast: ik had namelijk kaartjes gekocht voor de Winterefteling. Het leek me het perfecte cadeau, omdat we allebei wel van gezelligheid en romantiek houden, en de magische Efteling leent zich daar natuurlijk perfect voor. Ook wilde ik hem graag meenemen naar de plek waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb! De Efteling is natuurlijk een echt Nederlands begrip. Ik nam een hoop foto’s van de fantastische dag, die ik graag aan jullie laat zien!

Sprookjesbos Efteling Hans en Grietje

We wonen best wel ver van de Efteling vandaan, maar gelukkig konden we mijn vaders auto lenen waardoor het maar iets langer dan een uurtje rijden was. We reden nog een stukje verkeerd – wat wat gekibbel van mij opleverde terwijl Audun er helemaal niks aan kon doen, arme jongen -, maar rond een uur of twaalf waren we er! Het weer was niet fantastisch – nat en koud – maar dat liet de pret zeker niet drukken. Het was druk in het park, maar door de Efteling app kon ik via de plattegrond zien welke attracties de kortste rij hadden. We begonnen bij het Carnaval Festival!

IMG_2636IMG_2638

Dit vind ik altijd een onwijs grappige en schattige attractie! Na de Carnaval gingen we eigenlijk meteen door naar de Vogelrok, want deze achtbaan in het donker is ook één van mijn favorieten. Audun vond het allemaal maar spannend, want hij wist natuurlijk totaal niet wat hij kon verwachten! Omdat het de Winterefteling was, hadden ze de Vogel maar een sjaal en muts op gedaan, wat ik super schattig vond.

IMG_2639.JPG

Tijdens het wachten hoefden we ons niet te vervelen, want er speelde een bandje hele leuke kerstliedjes! Zeker goed voor de sfeer!

IMG_2641.JPG

De Vogelrok was echt ontzettend leuk, en ik vond hem spannender dan verwacht! Hierna liepen we richting Symbolica, de nieuwste en duurste attractie van de Efteling. Dit kasteel is in de zomer van 2017 geopend en het zag er van de buitenkant prachtig uit, waardoor ik alleen maar nieuwsgieriger werd naar de binnenkant. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, ik wist alleen dat het een familieattractie was. Het kasteel heette het Paleis der Fantasie, wat me natuurlijk nóg nieuwsgieriger maakte.

IMG_2644.JPG

Hiervoor gingen we nog snel in de Pagode (rechts op de foto), waar we tot onze verbazing helemaal niet hoefde te wachten! Deze attractie bood een mooi uitzicht op de rest van het park, maar het was wel een beetje mistig. Na de Pagode gingen we dus in de rij voor de Symbolica, en hier hebben we echt ontzettend lang staan wachten. Maar o, wat was het het waard! De Symbolica is echt een prachtige attractie die wel een beetje weg heeft van de Droomvlucht, maar dan in een kasteel. Verder ga ik niks verklappen want het is het leukste om zelf te beleven zonder er teveel vanaf te weten!

Toen we uit de Symbolica kwamen werd het al een beetje schemerig, maar we wilden nog heel veel doen, waaronder de Droomvlucht en het Sprookjesbos. We liepen eerst naar de Droomvlucht, want ik kan de Efteling niet verlaten zonder in mijn favoriete attractie te gaan! Vroeger droomde ik – letterlijk – dat ik in één van de prachtige kastelen van de Droomvlucht woonde of dat ik een boselfje was. Nog steeds kon ik heerlijk wegdromen bij deze attractie.

IMG_2647.JPG

Na de Droomvlucht was het tijd voor het Sprookjesbos! De laatste keer dat ik daar doorheen was gelopen was alweer vier jaar geleden, en toen moesten we heel haastig lopen omdat het park bijna dicht ging. Deze keer hadden we echt goed de tijd om alles te bekijken, en omdat het al donker was en alle lichtjes aangingen, was het nog veel magischer dan bij daglicht.

IMG_2651IMG_2654IMG_2655IMG_2657

Het is allemaal zo mooi gemaakt, dat we er echt van onder de indruk waren! De Indische Waterlelies zijn nog steeds mijn favoriet, maar ook Hans & Grietje, Roodkapje, De nieuwe kleren van de Keizer en de kabouters vond ik geweldig. We liepen rustig door het Sprookjesbos en genoten van alle indrukken, en daarna liepen we door het park terug richting de Fata Morgana, waar ik nog graag in wilde. Onderweg kwamen we weer langs de Symbolica en een enorme kerstboom, waar ik natuurlijk foto’s van moest maken.

IMG_2658IMG_2659IMG_2662IMG_2664IMG_2668

We waren er snel over uit dat we maar in dit kasteel moeten gaan wonen als we ouder zijn. Wat een droomplek! We liepen rustig richting de Fata Morgana en genoten van alle gezelligheid in het park. Er zijn veel bandjes en kampvuren met kraampjes waar je eten kunt kopen. We wilden eerst nog snel in de Fata Morgana, en daarna naar de watershow die om 18:15 zou beginnen. Alles kwam precies uit met de tijd, en de watershow was toch wel echt één van de hoogtepunten van de dag. Wat een prachtig gezicht!

IMG_2679IMG_2680IMG_2682

Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik erachter dat dit de grootste fonteinenshow van Europa is. En dat verbaast me niks, want het was echt heel indrukwekkend! Na de prachtige show begaven we ons rustig richting de uitgang van het park, maar eerst aten we nog wat zodat we met volle buikjes weer richting huis konden gaan.

Het was echt een geweldige dag om nooit te vergeten, en het was nog geweldiger om hem te delen met de persoon waar ik zo gek op ben. ❤ Voor jullie klinkt het misschien cliché, maar ik ben er echt van overtuigd dat ik mijn soulmate gevonden heb, haha.

Vinden jullie het ook zo leuk om naar de Efteling te gaan? Wat is jullie favoriete attractie?

3 gedachten over “Een dagje in de Winterefteling

  1. Wat een leuk cadeau en wat een heerlijke foto’s! Ik ben al sinds mijn derde niet meer in de efteling geweest, dus misschien moet ik toch ook eens een bezoekje plannen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s