Mystery Blogger Award

Laatst werd ik door Joost genomineerd voor de Mystery Blogger Award! Hartstikke leuk, want ik had al een tijd geen tag of award gedaan op mijn blog. Dankjewel dus Joost! De Mystery Blogger Award is erg leuk, want je moet drie weetjes over jezelf noemen en ook nog eens vragen beantwoorden van degene die jou heeft genomineerd. Laten we snel beginnen!

Image result for mystery blogger award

De regels van deze award zijn als volgt:

 • Laat het logo van deze tag zien
 • Tag de bedenker van deze tag
 • Benoem degene die je getagd heeft (met link!)
 • Vertel drie dingen over jezelf
 • Nomineer 10-20 mensen
 • Vraag je genomineerden vijf grappige vragen
 • Deel een link van je beste posts

Ik snap niet zo goed waar de term ‘Mystery Blogger Award’ vandaan komt, want volgens mij is er niet zoveel mysterieus aan, maar dat maakt verder niet uit, haha. Daarnaast zou ik ook niet weten wie de bedenker van deze tag is, dus die kan ik ook niet taggen. Daarom gaan we meteen door naar stap vier: vertel drie dingen over jezelf!

1. Ik heb (of had) een hele slechte gewoonte, namelijk nagelbijten. Ik schaamde me altijd door voor mijn nagels, die nog amper nagels te noemen waren. Nu sinds een paar weken heb ik ze op mysterieuze wijze (hihi) laten groeien, en sindsdien ook niet meer gebeten! Ik kan je niet vertellen wat het geheim is van stoppen met nagelbijten, want ik heb echt alles geprobeerd. Maar zodra ik veel tijd en aandacht aan mijn nagels besteed (zoals ze mooi lakken en verzorgen) merk ik dat ik het zonde vind om te bijten en het daarom ook minder snel doe.

2. Een paar jaar geleden was ik een enorme hoarder, iemand met ontzettend veel spullen waar ik maar moeilijk afstand van kon doen. Toen ontdekte ik de term minimalisme en begon ik met het kijken naar videos van mensen die zichzelf minimalist noemen. Ik ben absoluut nog geen minimalist, maar ik vind deze video’s wel ontzettend interessant. Ik heb zelf deze zomer ook vuilniszakken vol kleding en andere spullen weggedaan, omdat het gewoon veel te veel ruimte innam in mijn kleine kamer. Het is echt zo dat minder spullen je vrijer laten voelen, en ik ben van plan om nog veel meer weg te doen als ik daar klaar voor ben.

3. Er zijn een hele hoop dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd, maar waar ik simpelweg nooit de tijd voor neem. Zo ben ik gek op kleuren, puzzelen en spelletjes doen (ik lijk wel een kind!) maar ik zet veel sneller een serie op Netflix aan dan dat ik één van deze activiteiten ga doen. Nu het winter wordt en steeds kouder, lijkt het me wel heel leuk om meer binnenactiviteiten te doen, en om ook eens de computer aan de kant te zetten en bijvoorbeeld een middag te gaan puzzelen!

Na deze drie weetjes over mijzelf moet ik ook nog vijf vragen van Joost beantwoorden! Hij heeft hele leuke vragen bedacht, dus bij deze:

1. Welke (vrij onbekende) boeken zouden als het aan jou lag veel meer aandacht mogen krijgen?
Ik vind de Engelfors trilogie ontzettend goed en deze zou van mij wel meer aandacht mogen krijgen! Ook de Water & Vuur serie zie ik maar weinig terug op boekenblogs, terwijl ik deze serie ook super gaaf vond! Ik schreef ooit een hele blogpost over underhypte boeken trouwens, daar staan nog veel meer aanraders in!

2. Als jij je zou mogen verkleden als een personage uit een boek/serie (alles is mogelijk), wie zou dat dan zijn?
Pfoe, ik ben zelf totaal geen cosplayer maar ik vind verkleden stiekem best leuk. Even denken.. Ik zou het heel leuk vinden om als Katniss te gaan, maar dat is wel een beetje cliché. Misschien als Feyre dan, of Ember uit de Talon serie.. Of als America uit de Selectie serie, want dan kan ik een prachtige jurk aan hihi. Qua tv-serie zou ik heel graag als Mary uit Reign gaan, zij is zo mooi en de jurken die zij draagt zijn ook prachtig.

3. Welke schrijvers heb je ontmoet? Je mag er maximaal vijf noemen dus als je meer auteurs hebt ontmoet, kies dan de leukste uit!
Eens even denken.. Julie Kagawa, Victor Dixen, Gena Showalter, Megan Shepherd en Veronica Rossi. En dit waren ze nog niet eens allemaal. Best een hoop al!

4. Welke boeken die uitkwamen in 2017 zou iedereen moeten lezen?
Persoonlijk vind ik de Vuurvogel trilogie van Claudia Gray echt fantastisch!

5. Welke auteurs hoop jij dat er komen op Yalfest2018?
Ik weet eerlijk gezegd nog niet of ik dit jaar ga, simpelweg omdat ik de auteurs helemaal niet ken en op dit moment een beetje blut ben, haha. Maar als Claudia Gray, Sarah J. Maas, Kass Morgan, Cassandra Clare of Tahereh Mafi zou komen, zou ik een kaartje zeker overwegen! 

Nu is het de bedoeling dat ik een aantal van mijn beste posts deel. Wat echt lastig is, want ik heb in de jaren dat ik blog ontzettend veel geschreven. Ik ben dus even mijn statistieken ingedoken en heb de top 3 best gelezen artikelen van 2017 op een rijtje gezet:

Mijn lange afstandsrelatie – hierin vertelde ik hoe mijn relatie met Audun is begonnen en hoe we een lange afstandsrelatie volhielden. Fantastisch om dit nu terug te lezen met de gedachte dat Audun op een halfuurtje afstand van mij vandaan is en ik hem meerdere keren per week zie.. en dat we volgende week ons eerste jaarlijkse jubileum vieren!

Blogideeën voor als je even geen inspiratie hebt – hier geef ik verschillende ideeën voor bloggers die even geen inspiratie hebben voor een artikel. Hij werd heel goed ontvangen door jullie, wat natuurlijk altijd fijn is!

Verwachtingen versus realiteit van boekbloggers – dit was echt een leuk artikel om te schrijven. Naar de buitenwereld lijkt onze blog misschien zo perfect, maar achter de schermen gaat er toch wel eens iets mis. Deze blog werd ook heel goed ontvangen, waarschijnlijk omdat jullie je er wel in konden herkennen. 😉

En nu.. moet ik een heleboel bloggers nomineren! Er zijn er al een heleboel genomineerd voor deze tag, dus hou ik het bescheiden. Ik nomineer:

Marcia – Oog op de toekomst
Melissa – Melissas Bookworld
Naomi – Nooms Inner Beauty
Anouk – Reading Traveller
Vivian – The Book Review
Lisa – Leave No Story Behind

Jullie mogen de volgende vragen beantwoorden:

 1. Welk boek lees jij het liefst rond deze tijd van het jaar (winter/Kerst)?
 2. Heb je nog een andere hobby naast lezen en bloggen?
 3. Waar lees jij het liefst boeken?
 4. Welke schrijver zou jij heel graag willen ontmoeten?
 5. In welk Hogwarts House hoor jij thuis?

Veel plezier met het invullen van de tag! Ik vond het in ieder geval leuk om te doen. 🙂

 

 

3 gedachten over “Mystery Blogger Award

 1. Bedankt om mij te taggen! Ik ben tegenwoordig wel een beetje lui met tags en awards, maar wie weet vul ik hem ooit een keertje in haha 😉

 2. Wat een leuke antwoorden Rowan! Haha, ik denk dat wel meer dames als America rond zouden willen lopen op Halloween 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s