Polderglamour – Daan Boom & Stijn van Vliet

Een roman schrijven binnen 48 uur? Daan Boom en Stijn van Vliet, bekend van Streetlab, gingen de uitdaging aan. Mijn interesse was meteen gewekt. Niet alleen omdat ik Streetlab ontzettend leuk vind om naar te kijken, ook omdat ik benieuwd was wat er binnen 48 uur terecht zou kunnen komen van een roman. Het boek telt iets meer dan honderd pagina’s en gaat over de showbizz wereld in Nederland. Vandaag vertel ik jullie wat ik van Polderglamour vind!

Image result for polderglamour

Ik wil uitgeverij Boekerij hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar! 

Algemene gegevens
Titel: Polderglamour
Auteurs: Daan Boom & Stijn van Vliet
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 128
Genre: Roman

Het verhaal
Al van jongs af aan droomt Tjibbe Wammes van een roemrijke zangcarrière. Als hij op een dag een telefoontje krijgt van de befaamde manager Jerry Armspek staat zijn wereld op zijn kop en verandert zijn leven volkomen. Hij komt terecht in de wereld van de Showbizz. Met alle gevolgen van dien.

Mijn mening
Op bol.com staat: binnen 48 uur geschreven, in 1 uur gelezen! Nu moet ik zeggen dat ik het boek niet binnen 1 uur uit had, maar zeker wel binnen 2,5. Het boek leest ontzettend vlot en ik vloog door de pagina’s heen. Dit kwam niet alleen door het eenvoudige taalgebruik, maar ook omdat ik het ontzettend grappig vond opgeschreven allemaal.

Tjibbe breekt door in de showbizz wereld, maar moet daarvoor wel een hoop opgeven: zijn grote liefde, zijn naam en zelfs de relatie met zijn vader. Dit zijn best hele serieuze onderwerpen, maar daar wordt in het boek niet teveel op ingegaan. Sowieso is alles in dit boek best oppervlakkig: de karakters en personages hebben niet echt diepgang en de dingen die gebeuren, gebeuren gewoon maar, zonder enige reflectie. Ik snap best dat je in 48 uur niet hele uitgediepte personages kunt bedenken en die ook nog eens goed op papier kunt zetten, maar hierdoor miste er wel een enige dimensie: de personages leefden totaal niet.

Ik zou het boek niet per se aanraden om cadeau te doen of iets dergelijks, want het is nu eenmaal geen literair hoogstandje. Toch vond ik het absoluut vermakelijk om te lezen, en ik vond het verhaal ook echt wel leuk bedacht. Ik geef Polderglamour drie sterren: twee voor het verhaal, en één bonusster omdat binnen 48 uur een roman schrijven wel echt een prestatie is.

3 sterren

Polderglamour is voor €10 te koop als hardcover, en als €7,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Heb jij Polderglamour gelezen of wil je dat misschien gaan doen?  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s