Dingen die ik mis aan het wonen bij mijn ouders

Ik woon nu ongeveer driekwart jaar in Amsterdam met Amy, en daarvoor heb ik natuurlijk vier maanden in Ierland gewoond. Ik ben dus al best een tijdje op mezelf, en hoewel ik echt niet mag klagen met mijn appartement op een fantastische locatie, mis ik thuis af en toe best een beetje! Ik ben altijd al een familiemens geweest dus stiekem heb ik soms een beetje heimwee aan thuis. Met name aan de dingen die ik hier op een rijtje heb gezet:

2015-06-03 14.18.44.1Een oude foto van mij (met heel lang haar, wow) in mijn oude kamer!

Mijn ouders en Valerie
De voornaamste reden dat ik thuis soms mis, zijn toch de mensen die daar wonen! Mijn ouders en zusje spreek ik regelmatig via de telefoon of andere gelegenheden, maar het is niet hetzelfde als samen aan tafel de dag bespreken, en ’s avonds op de bank televisie kijken. Dit vind ik ook meestal het leukste als ik weer eens een avondje thuis ben haha. Gewoon de ‘normale’ dingen maken mij juist heel gelukkig als ik thuis ben.

Saar
Toen ik op mezelf ging was ik hier al enorm bang voor, maar ik mis Saar zó erg! Saar is zo’n kat die steeds achter je aan loopt en overal naartoe gaat waar jij ook heen gaat. Zelfs als ik naar de wc ga wil ze mee, haha. Daarnaast is ze echt een fantastische knuffelkat én kacheltje, want als ze tegen je aan of op je komt liggen ben je binnen no-time warm. En ze is gewoon zo lief. Haha, ik kan hier nog wel langer over door blijven typen maar de conclusie is dat ik de gezelligheid en knusheid van Saar gewoon erg mis!

Foto 28-12-15 13 10 34

Piano spelen
Toen ik nog thuis woonde speelde ik elke dag wel even piano, of het nou een hele jamsessie was met Valerie, of gewoon een liedje voor tussendoor. Nu speel ik bijna nooit meer piano en dat vind ik zo jammer! Het was echt altijd een grote uitlaatklep en als ik me verveelde kroop ik ook altijd achter de piano om een nieuw liedje te leren. Ook kan ik in Amsterdam niet zo uitbundig zingen als thuis, want ik heb onder én bovenburen, haha.

Het huis is altijd schoon
Altijd als ik een nachtje naar huis ga, vind ik het zo heerlijk dat het huis zo opgeruimd en schoon is! Hier in Amsterdam hou ik mijn kamer altijd wel netjes, want het is maar een klein kamertje dus met een paar troepjes word ik al gek, maar de woonkamer en keuken is bijna altijd een enorme bende. We hebben hier ook geen opberghok of iets dergelijks, waardoor de stofzuiger en allerlei andere huishoudelijke apparaten en troep gewoon in de woonkamer staan. Echt niet leuk, maar ook niet echt iets aan te doen. Daarom vind ik het altijd heerlijk om even naar huis te gaan en van de opgeruimdheid te genieten.

Altijd eten in de koelkast
Nog zoiets. Als ik in Amsterdam geen boodschappen doe, heb ik geen eten. Maar thuis in Mijdrecht ligt er altijd wel eten in de koelkast. Natuurlijk gebeurt dat niet vanzelf en doen mijn ouders boodschappen, maar het is wel altijd fijn haha. Als je op jezelf bent gaan wonen realiseer je je pas hoe luxe je het thuis had.

De rust
En als laatste een hele belangrijke: de rust! Ik kom uit een dorp en hoewel in Amsterdam wonen geweldig is, woon ik aan een hele drukke straat en slaap ik ook nog eens aan de straatkant. De trams rijden tot een uur of half 2 ’s nachts en die hoor ik dus elke tien minuten langsrijden. Ook rijden er vaak ambulances en brandweerwagens langs en begint het verkeer om 6 uur ’s ochtends alweer op gang te komen. Ik ben er nu wel aan gewend en ik slaap er inmiddels ook wel doorheen, maar als ik dan een nachtje bij mijn ouders slaap merk ik gewoon dat ik helemaal tot rust kom, en dat ik tien keer beter slaap als in Amsterdam.

Dat zijn dus de dingen die ik aan thuis mis! Begrijp me niet verkeerd, ik heb het prima naar mijn zin in de stad! Maar als ik later een gezin wil stichten zou ik denk ik toch eerder kiezen voor een dorp dan zo’n drukke stad. Of in ieder geval een rustiger deel van een stad.

Woon jij al op jezelf? Wat zijn de dingen die jij het meest aan thuis mist? 

5 gedachten over “Dingen die ik mis aan het wonen bij mijn ouders

  1. HAhaha zooo herkenbaar! woon nu 4 maanden op mij zelf in Utrecht, vooral de koelkast en de kleine dingetjes zijn heel herkenbaar 🙂

  2. Ja, de rust in Mijdrecht, dat herinner ik me ook nog wel. Uiteindelijk was dat juist ook de reden om daar weg te gaan voor mij 😛 Want het betekende ook dat er compleet niets te doen was voor .. nou ja, studenten, dus. En als je dan weer ouder wordt, dan wil je juist weer een beetje van die rust terug (maar Mijdrecht vond ik wel extreem rustig!). Zorg voor goeie oordopjes, want ook als je wel denkt goed door te slapen, houden die trams je soms uit je echt diepe slaap.
    Oh, en een Ikea kast voor de stofzuiger is misschien wel handig? Is vast wel een plaatsje voor te vinden. Of achter een bank of stoel verstoppen 🙂
    Ik deed thuis ook al vrij veel (en ik was ook iets ouder toen ik het huis uit ging), dus de omslag was minder groot voor mij. Het waren vooral dingen regelen als de verzekering, en omgaan met de overstroming van de bovenburen die bij mij lekkage veroorzaakte die mij deden verlangen naar mijn georganiseerde moeder die dat soort dingen makkelijk uitzocht en oppakte. Nog steeds, hoor. En nu we een tuin hebben, zou ik wel willen dat iemand zoals mijn vader dat voor ons zou onderhouden 😛

    1. Wat toevallig dat jij ook uit Mijdrecht komt! Dat wist ik helemaal niet haha. Ik vind al die ‘grote mensen dingen’ zoals verzekeringen en lekkages ook best moeilijk om mee om te gaan, maar goed. Gelukkig zitten er ook zeker voordelen aan op jezelf wonen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s